Drodzy miłośnicy NXa. Czy w waszych autach wystąpił podobny problem jak u mnie. Ogólnie auto jest super lecz zarys poduszki powietrznej który się ujawnił po 16 miesiącach psuje wygląd wnętrza. Toyota Poland omija temat tłumacząc że tak ma być.
Nie przyjmuję tego wyjaśnienia ,ponieważ w wielu autach które oglądałem czegoś podobnego nie ma.
Zarys poduszki powietrznej pasażera
-
Markada
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Zarys poduszki powietrznej pasażera
- Attachments
-
- Wygląd cockpitu na tydzień przed odbiorem auta od dealera
- przed odbiorem 31.02.2025.jpg (3.75 KiB) Viewed 162 times
-
- Wygląd cockpitu po 16 miesiącach użytkowania auta
- Na dzień 28.05.2026.jpg (49.04 KiB) Viewed 162 times
-
mordimer
- Lex user
Re: Zarys poduszki powietrznej pasażera
U mnie tego nie ma ale potwierdzam że kokpit jest z jakiegoś gównolitu który się rysuje od patrzenia, aż strach go wycierać z kurzu.Markada wrote: ↑14 Jun 2026, o 12:34 Drodzy miłośnicy NXa. Czy w waszych autach wystąpił podobny problem jak u mnie. Ogólnie auto jest super lecz zarys poduszki powietrznej który się ujawnił po 16 miesiącach psuje wygląd wnętrza. Toyota Poland omija temat tłumacząc że tak ma być.
Nie przyjmuję tego wyjaśnienia ,ponieważ w wielu autach które oglądałem czegoś podobnego nie ma.
Zgłoś pisemną reklamację w ASO, a jak będą robić problemy to do Toyota Central Europe (nie ma już Toyota Poland), jak odpiszą pisemnie to wrzuć tutaj ich odpowiedź
-
Markada
- Nowy lex user
Tak też uczyniłem. Minął miesiąc od zgłoszenia w Toyota Poland/ poprzez aplikację/ . Dwukrotnie byłem w serwisie Lexus Trójmiasto. Jedyną odpowiedź jaką uzyskałem to: tak ma być i to jest normalne. Moim zdaniem normalne jest to ,że tak działają ukryte wady które mają zdolność do ujawniania się po czasie. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony gwaranta ,a to tłumaczenie jest niczym innym jak zbyciem petenta. Tuszowanie wad przez w ten sposób oznacza zejście z drogi kompromisu na drogę żądań wobec gwaranta. Oczywiście obawiam się wymiany cockpitu nie dlatego że jest to trudne ,lecz dlatego czy są odpowiedni ludzie do wykonania tej czynności zgodnie logiką marki Lexus.
-
mordimer
- Lex user
Czy masz cokolwiek na piśmie? Nie wiem co to znaczy "zgłoszenia w Toyota Poland/ poprzez aplikację/"Markada wrote: ↑16 Jun 2026, o 12:51 Tak też uczyniłem. Minął miesiąc od zgłoszenia w Toyota Poland/ poprzez aplikację/ . Dwukrotnie byłem w serwisie Lexus Trójmiasto. Jedyną odpowiedź jaką uzyskałem to: tak ma być i to jest normalne. Moim zdaniem normalne jest to ,że tak działają ukryte wady które mają zdolność do ujawniania się po czasie. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony gwaranta ,a to tłumaczenie jest niczym innym jak zbyciem petenta. Tuszowanie wad przez w ten sposób oznacza zejście z drogi kompromisu na drogę żądań wobec gwaranta. Oczywiście obawiam się wymiany cockpitu nie dlatego że jest to trudne ,lecz dlatego czy są odpowiedni ludzie do wykonania tej czynności zgodnie logiką marki Lexus.
Jak będziesz miał odpowiedź na piśmie od gwaranta to porozmawiaj z prawnikiem, można by było spróbować działać z tytułu rękojmi, można też to skonsultować z UOKIK.
Czy ktokolwiek w Lexus Trójmiasto otworzył oficjalne zgłoszenie serwisowe czy tylko cię zbywali? Jeśli nic nie zrobili w systemie to wybierz się tam jeszcze raz i powiedz że wymagasz oficjalnej odpowiedzi gwaranta.