Panoramiczny dach

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
mksmarcin
Nowy lex user
Model Lexusa: Brak

Panoramiczny dach

Post by mksmarcin »

Pytanie do użytkowników NX z panoramicznym dachem: czy bralibyście jeszcze raz? Czy faktycznie jest głośno na trasie? Jakieś nieoczekiwane wady czy zalety?
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Re: Panoramiczny dach

Post by nethobbit »

Michaell
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h Omo

Post by Michaell »

Oczywiście że tak, bez panoramy nie kupiłbym na pewno - nie widzę i nie słyszę żadnych problemów.
Mecenario
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Mecenario »

ja na próbnej jeździe jechałem jeden po drugim Omotenashi z panoramą i bez panoramy...i choć zamiar mialem taki by brać panoramę, to po jeździe zrezygnowałem z niej...zdecydowanie większy komfort jeśli chodzi o wyciszenie był bez panoramy...więc wziąłem Omotenashi bez...
Runior
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Runior »

Kwestia priorytetów. W trasie NX i tak jest moim zdaniem dosyć głośny, zwłaszcza na stockowych oponach.
Ja raczej nie kupię już samochodu bez szklanego dachu ze względu na ilość światła wpadającego do środka w okresie jesienno-zimowym. Z opcji otwierania dachu korzystam rzadko, głównie w celu szybkiego przewietrzenia wnętrza.
Papylon
Lex user
Model Lexusa: NX350h OMO

Post by Papylon »

Mecenario wrote: 16 Jul 2025, o 14:56 ja na próbnej jeździe jechałem jeden po drugim Omotenashi z panoramą i bez panoramy...i choć zamiar mialem taki by brać panoramę, to po jeździe zrezygnowałem z niej...zdecydowanie większy komfort jeśli chodzi o wyciszenie był bez panoramy...więc wziąłem Omotenashi bez...
Zrobilem dokladnie tak samo. OMO bez dachu bo cenie sobie cisze w samochodzie.
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

Runior wrote: 29 Jul 2025, o 13:17 Kwestia priorytetów. W trasie NX i tak jest moim zdaniem dosyć głośny, zwłaszcza na stockowych oponach.
Ja raczej nie kupię już samochodu bez szklanego dachu ze względu na ilość światła wpadającego do środka w okresie jesienno-zimowym. Z opcji otwierania dachu korzystam rzadko, głównie w celu szybkiego przewietrzenia wnętrza.
mam jeden z panoramą, drugi z "blachą". Różnica w normalnej eksploatacji jest minimalna ( albo ja głuchy jestem). natomiast jest wyraźna róznica jak się załaduje paka na narty na dach - wtedy panorama faktycznie jest spoooro głośniejsza od blachy
Post Reply

Return to “Lexus NX”