Jednak mam śruby, zmylili mnie w salonie, bo kiedyś coś wspominali, że niektóre NXy wychodziły na nakrętkach. Może MY21? ktoś potwierdzi?
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Akumulator rozładował się po 2 tygodniach w garażu, tak że nie można nawet otworzyć drzwi, ogólna ciemność, trzeba ręcznie otwierać. Po zmierzeniu napięcia na klemach - 3,6 V.
Prostownik po próbie ładowania nie chce ładować baterii, mruga czerwona dioda na prostowniku -i pokazuje że jest już uszkodzona.
Czy orientuje się ktoś czy po podpięciu bostera i ewentualnym odpalenia samochodu można nim jechać, pomimo zasiarczonego akumulatora, który nie będzie się już ładował w czasie jazdy np. do serwisu ?
Niechciał bym, żeby assistance na lawecie transportował auto do serwisu.
Prostownik po próbie ładowania nie chce ładować baterii, mruga czerwona dioda na prostowniku -i pokazuje że jest już uszkodzona.
Czy orientuje się ktoś czy po podpięciu bostera i ewentualnym odpalenia samochodu można nim jechać, pomimo zasiarczonego akumulatora, który nie będzie się już ładował w czasie jazdy np. do serwisu ?
Niechciał bym, żeby assistance na lawecie transportował auto do serwisu.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Po 2 tygodniach?? dziwne, mi stał ponad 3 tygodnie w listopadzie na lotnisku i odpalił bez problemu...
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
Spróbuj odpiąć akumulator od samochodu a potem ładować. Jak jest podpięty ładowarki wyrzucają uszkodzenie aku. Może pomoże
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Przy napięciu 3,6V to akumulator już nie żyje, jest zasiarczony.
Tylko czy podpinając boostera i odpalając auto można jechać, czy będzie działać oświetlenie itd
Tylko czy podpinając boostera i odpalając auto można jechać, czy będzie działać oświetlenie itd
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
Witam, czy zasiarczony to nie jest powiedziane. Trzeba by podładowć go wstępnie jakimś bosterem lub prostownikiem starego typu. Bo te uniwersalne ładowarki nie zaczną ładowania jak napięcie na akumulatorze będzie poniżej 10 V
-
- Nowy lex user
Jestem na etapie rozważania zakupu nowego NX 350h i próbuję dowiedzieć się czegoś na temat tego samochodu. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak uruchomić silnik na postoju? podobno jest jakaś procedura?
- Plexus
- Lex user
Procedury, instrukcje, i wiele innych informacji znajdziesz tutaj: https://www.lexus-polska.pl/customer/manuals
albo tutaj:
https://www.lexus-polska.pl/customer/ma ... ue#content
NX350h Prestige | MY 2024
-
- Lex user
Cześć,
Mi w ciągu roku już 4 raz nie odpalił. Trzy razy wzywałem assistance z Lexa, miły Pan odpalał i kazał pojeździć z godzinkę.
Wszystko było ok.
Ostatnio padł po 3 dniach w garażu. Najgorsze, że nie znasz dnia ni godziny. Nie ma żadnych oznak. Wsiadasz jak zawsze i nie odpala.
Samochód odebrany 09/2023 i pierwszy raz padł już w połowie listopada. Jakoś mało nie jeżdżę za chwilę będę się umawiał na przegląd 30 000km.
ASO nie widzi problemu, ale chyba muszę zacząć być bardziej stanowczy.
Dodam, że Vodafona nie przedłużałem.
Super, że Lexus bezawaryny, ale co z tego jak trzeba wozić zapasowy akumulator.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
no to masz dziwny egzemplarz, odebrany 05.2023 30k km nigdy sie nic nie rozładowało
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany