Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Pytanie do zaawansowanych użytkowników nxów. Czy na codzień używacie tzw podwójnego ryglowania drzwi? Do czego służą dźwignie pod zewnętrznymi klamkami?
NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
https://www.youtube.com/watch?v=0kF1zqCnuRo
Podwójne ryglowanie to zabezpieczenie antykradzieżowe,które uniemożliwia otwarcie drzwi od wewnątrz po wybiciu szyby.
Podwójne ryglowanie to zabezpieczenie antykradzieżowe,które uniemożliwia otwarcie drzwi od wewnątrz po wybiciu szyby.
STOP HYBRID GO SMOG
-
- Lex user
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Powiedzcie mi czy ktoś oryginalne felgi używa też zimą ile kosztuje przełożenie opon? Przy wymianie opon trzeba też przełożyć czujniki ciśnienia tak? Czy trzeba coś przeprogramować też?
-
- Lex user
W naszych NX jest możliwość zapisania 8 kół, czyli nawet w wypadku posiadania drugiego kompletu kół nie trzeba nic programować. Oczywiście tylko pierwszy raz muszą je zapisać w pamięci.
NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Tak, ale się zastanawiam czy a się sensownie jeździć na 1 alufelgach i co sezon zakładać inne opony, z tego co czytałem opony typu run flat ciężej się wymienia i nie wszystkie zakłady wulkanizacyjne to robią. Dodatkowo rozumiem, że trzeba przełożyć czujniki a to też dodatkowy koszt. Czy wszyscy śmigają na dwóch kompletach czy ktoś się bawi w przekładanie opon?Lukasz__25 wrote: ↑29 Sep 2024, o 17:17W naszych NX jest możliwość zapisania 8 kół, czyli nawet w wypadku posiadania drugiego kompletu kół nie trzeba nic programować. Oczywiście tylko pierwszy raz muszą je zapisać w pamięci.
- Plexus
- Lex user
@Matheus,
swego czasu był tu wątek opon wielosezonowych. Niektórzy Koledzy je mają i mogliby napisać opinie po rocznym używaniu.
Może to byłby sposób na "tylko jedne felgi"?
Słyszałem (ale nie upieram się), że przekładanie niesie ryzyko dla rantów w oponach run-flat.
Ja używam dwóch kompletów.
swego czasu był tu wątek opon wielosezonowych. Niektórzy Koledzy je mają i mogliby napisać opinie po rocznym używaniu.
Może to byłby sposób na "tylko jedne felgi"?
Słyszałem (ale nie upieram się), że przekładanie niesie ryzyko dla rantów w oponach run-flat.
Ja używam dwóch kompletów.
Last edited by Plexus on 1 Oct 2024, o 07:10, edited 1 time in total.
NX350h Prestige | MY 2024
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Mam Pirelli 28k km zrobione nic się z nimi nie dzieje, w góry nie jeżdżę nie jest to wyścigówka żeby jeździć po 250km/h więc nie wiem co by tu napisać. Opona jak opona pewnie na dwóch różnych kompletach byłoby lepiej no ale wygoda zwyciezyla
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Ja również wyleczyłem się z dwóch kompletów kół. Teraz tylko wielosezonówki. Przy napędzie na 4 koła nie ma co się nawet zastanawiać.
STOP HYBRID GO SMOG
-
- Lex user
Ja rowniez zadowolony. Nie chce nikogo namawiac, bo jest tyle samo zwolenników co i przeciwnikow tego rozwiazania, indywidualna sprawa . Używam od ok. roku Michelin CrossClimate 2, ok. 20 tys. km przebiegu, jak dla mnie - rewelacja i swiety spokoj.