Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by nethobbit »

Ja czekam ale na RX-a. Z fabryki wyjechał wczoraj
Kondzioo20
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by Kondzioo20 »

Do Zebbruge dopłynął właśnie Global Highway. 2h po zadokowaniu na apce zmienił się status na „w transporcie” . Pytałem sprzedawcy o orientacyjny czas i uzyskałem że zgodnie z planem 02-16.09 😎🍾
Figo45
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx 350h

Post by Figo45 »

Witam też dostałem wiadomość że opuścił fabrykę 
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Kondzioo20 wrote: 14 Aug 2024, o 16:19 Do Zebbruge dopłynął właśnie Global Highway. 2h po zadokowaniu na apce zmienił się status na „w transporcie” . Pytałem sprzedawcy o orientacyjny czas i uzyskałem że zgodnie z planem 02-16.09 😎🍾

A tak z ciekawosci to jakie miałes wczesniejsze daty - zamówienie,produkcja etc.?
Zastanawim się kiedy moj dotrze.
Kondzioo20
Nowy lex user

Post by Kondzioo20 »

Zamówiłem 14.06.2024. Niestety późno aktywowałem konto na Lexus Polska tj 30.07 i tego samego dnia miałem sms o wyjezdzie z fabryki. Natomiast wczoraj tj.14.08 SMS że samochód jest w transporcie w Zebbruge.
Figo45
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx 350h

Post by Figo45 »

Udało się komuś namierzyć jaki statek wiezie nasze autka dostałem sms że w transporcie do belgi dzięki
Kondzioo20
Nowy lex user

Post by Kondzioo20 »

Wczoraj przypłynął statek Global Highway i dostałem sms o tym że moje auto już w Zebbruge. Ewentualnie patrz na Oceanus Leader który dopływa do Sagunto
Lordomus
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h AWD

Post by Lordomus »

U mnie timeline wygląda tak:

03.08 Wizyta w salonie + Rozpoczęcie formalności - Sprzedawca sprawdził dostępność i ponoć akurat taką sztukę w takiej specyfice jak chciałem to zamówili do siebie na stock, więc mi ją przyrezerwował (350h AWD Prestige + Design/Tazuna/Premium, Terrane Khaki, Czarne wnętrze)
05.08 Wpłacona zaliczka rezerwacyjna.
08.08 Dostałem link do utworzenia konta Lexus, na koncie widoczne zamówienie. Status "Wyjazd z fabryki"
13.08 ok 2 rano naszego czasu: Zmiana statusu w Apce Lexus Link+ na "W transporcie"
15.08 Wiadomość email informująca o zmianie statusu.
Pytałem sprzedawce - "W połowie września" ma być w Mszczonowie.

Więc podejrzewam, że auto albo sobie truchta na Global Higway Który już leci do Turcji, Albo na Glorious Leaderze który właśnie dopływa do Singapuru (miał międzylądowanie w Tajlandii na ok 12h). Oczywiście mogę się mylić - Nie jestem specem od logistyki wodnej, tym bardziej logistyki aut - Zwykle udawało mi się trafiać na auta które leżały na stocku akurat w takiej specce jaką bym chciał :)

Lukasz__25
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Lukasz__25 »

Lordomus wrote: 16 Aug 2024, o 23:22 U mnie timeline wygląda tak:

03.08 Wizyta w salonie + Rozpoczęcie formalności - Sprzedawca sprawdził dostępność i ponoć akurat taką sztukę w takiej specyfice jak chciałem to zamówili do siebie na stock, więc mi ją przyrezerwował (350h AWD Prestige + Design/Tazuna/Premium, Terrane Khaki, Czarne wnętrze)
05.08 Wpłacona zaliczka rezerwacyjna.
08.08 Dostałem link do utworzenia konta Lexus, na koncie widoczne zamówienie. Status "Wyjazd z fabryki"
13.08 ok 2 rano naszego czasu: Zmiana statusu w Apce Lexus Link+ na "W transporcie"
15.08 Wiadomość email informująca o zmianie statusu.
Pytałem sprzedawce - "W połowie września" ma być w Mszczonowie.

Więc podejrzewam, że auto albo sobie truchta na Global Higway Który już leci do Turcji, Albo na Glorious Leaderze który właśnie dopływa do Singapuru (miał międzylądowanie w Tajlandii na ok 12h). Oczywiście mogę się mylić - Nie jestem specem od logistyki wodnej, tym bardziej logistyki aut - Zwykle udawało mi się trafiać na auta które leżały na stocku akurat w takiej specce jaką bym chciał :)

Może być wcześniej. Okazuje się, że rezerwując swój model był on już (z obliczeń wynika około 4-7dni) na statku. Odbiór miał być końcem września a będzie początkiem miesiąca. Wniosek jest taki, że jeśli dany model nie jest dostępny na stoku to zamawia się go u producenta -  a tu brak informacji w tym momencie, czy samochód jest gotowy czy już w transporcie czy na linii produkcyjnej. 

NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

Hmm u mnie daty w zasadzie podobne 7.08 poszła zaliczka, 7.08 dostałem link do utworzenia konta Lexus, 8.08 otrzymał status "Wyjazd z fabryki", chyba jednak nie załapał się na ten transport bo nadal nie mam statusu w "W transporcie".
Post Reply

Return to “Lexus NX”