Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Suavomir
Nowy lex user
Model Lexusa: nx

Zdalne podgrzewanie i chłodzenie

Post by Suavomir »

Cześć. Czy korzystacie z systemu zdalnego podgrzewania i chłodzenia. Jak to działa i czy jesteście zadowoleni?
toomaas
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zdalne podgrzewanie i chłodzenie

Post by toomaas »

Suavomir wrote: 28 Jun 2024, o 11:35 Cześć. Czy korzystacie z systemu zdalnego podgrzewania i chłodzenia. Jak to działa i czy jesteście zadowoleni?

Kilka razy podczas upałów odpalałem klimę. Działa ok. Ja mam podgrzewanie foteli i kierownicy ustawione na auto i z tego co pamiętam to zawsze mi to przestawia.
Sztachu
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H 2023

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Sztachu »

maciejp wrote: 28 Jun 2024, o 07:51
Klaudiusz wrote:
maciejp wrote:Można. Klikasz na ekranie samochodowym AA z ikonkami aplikacji w ikonkę Lexus...
Na US wypuscili poprawke i bedzie to lepiej zrobione. Czekamy az to samo zrobia u nas.
Tak, zdecydowanie lepiej - widzialem to na youtube...

To jest niestety poprawka tylko dla CarPlay. Dla AndroidAuto nawet nie zapowiedzieli czy w ogóle będzie taka zmiana.

Robert06
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by Robert06 »

Jaki wosk do lakieru polecacie z własnego doświadczenia? 
Soft99 Fusso Coat 12 czy House of Wax?
Czy może coś innego?

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Fusso jest dobre. Ale ciezko dotrzec.
scotti
Lex user
Model Lexusa: GS 450h

Post by scotti »

@Klaudiusz
Aby nie mieć problemu z docieraniem fusso
Są dwie szkoły dobrze namocz aplikator wyciśnij go ale nie do końca by jednak był sporo wilgotny i takim rozcieraj,
druga szkoła to każdy element delikatnie spryska, taką mgiełką j wodą przed rozsmarowaniem fusso

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Robert06
Nowy lex user

Post by Robert06 »

Czy przez Lexus Link + jest możliwość zaplanowania trasy i wgrania jej bezpośrednio do nawigacji auta?
Upewniam się chociaż wydaje mi się że gdzieś już czytałem że nie ma takiej opcji :(

Lexus zawzięcie się reklamuję tą funkcjonalnością na stronie internetowej w opisie aplikacji:
Cytat:
"MOJE MIEJSCA DOCELOWE
Zaplanuj podróż za pomocą telefonu, prześlij trasę do swojego Lexusa i zapisz ją jako ulubioną."

I zacząłem się zastanawiać czy po prostu nie jestem zbyt bystry żeby to znaleźć  :D czy po prostu Lexus sobie w kulki leci i robi nas w ....
Robert06
Nowy lex user

Post by Robert06 »

I drugie pytanie: czy aktualizacja oprogramowania nawigacji działa Wam prawidłowo ?
U mnie przy każdej próbie aktualizacji wywala komunikat o konieczności wizyty u dealera.
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Robert06 wrote: 19 Jul 2024, o 23:22 I drugie pytanie: czy aktualizacja oprogramowania nawigacji działa Wam prawidłowo ?
U mnie przy każdej próbie aktualizacji wywala komunikat o konieczności wizyty u dealera.

Nie ma mozliwości aktualizacji z auta, ponieważ dane to kilka giga. Należy wejść na strone www.lexus-tech.eu i tam poszukać plik aktualizacji dla Twojego systemu. Następnie trzeba go rozpakować na pendrive i wpiąć w gniazdo USB w aucie, co uruchomi aktualizację.

NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Robert06
Nowy lex user

Post by Robert06 »

adalbert62 wrote: 20 Jul 2024, o 09:10
Robert06 wrote: 19 Jul 2024, o 23:22 I drugie pytanie: czy aktualizacja oprogramowania nawigacji działa Wam prawidłowo ?

Nie ma mozliwości aktualizacji z auta, ponieważ dane to kilka giga. Należy wejść na strone www.lexus-tech.eu i tam poszukać plik aktualizacji dla Twojego systemu. Następnie trzeba go rozpakować na pendrive i wpiąć w gniazdo USB w aucie, co uruchomi aktualizację.

Dzięki za odpowiedź.
Z tym że na tej stronie nie widzę w ogóle map do NX 350h.

Byłem przejazdem i podjechałem dzisiaj do serwisu - info jakie dostałem to, że gdy będą nowe mapy to zostaną ściągnięte przez sima w aucie. 
W sumie nie bardzo rozumiem z czego miałoby tu być takie ograniczenie, że nie zaciągnie danych bo za duża wielkość, ograniczenie danych na simie? Bo kilka czy kilkanaście GB do ściągnięcia to obecnie żaden kosmos. Chociaż przy Lexusie zaczyna mnie coraz mniej dziwić....

A jaką macie aktualną wersję mapy?
I kiedy była ostatnio jakaś automatyczna jej aktualizacja, jeśli ktoś taką miał?

Post Reply

Return to “Lexus NX”