Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
Zdalne podgrzewanie i chłodzenie
Cześć. Czy korzystacie z systemu zdalnego podgrzewania i chłodzenia. Jak to działa i czy jesteście zadowoleni?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Zdalne podgrzewanie i chłodzenie
Kilka razy podczas upałów odpalałem klimę. Działa ok. Ja mam podgrzewanie foteli i kierownicy ustawione na auto i z tego co pamiętam to zawsze mi to przestawia.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H 2023
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
To jest niestety poprawka tylko dla CarPlay. Dla AndroidAuto nawet nie zapowiedzieli czy w ogóle będzie taka zmiana.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Jaki wosk do lakieru polecacie z własnego doświadczenia?
Soft99 Fusso Coat 12 czy House of Wax?
Czy może coś innego?
Soft99 Fusso Coat 12 czy House of Wax?
Czy może coś innego?
-
- Lex Master
Fusso jest dobre. Ale ciezko dotrzec.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
@Klaudiusz
Aby nie mieć problemu z docieraniem fusso
Są dwie szkoły dobrze namocz aplikator wyciśnij go ale nie do końca by jednak był sporo wilgotny i takim rozcieraj,
druga szkoła to każdy element delikatnie spryska, taką mgiełką j wodą przed rozsmarowaniem fusso
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Aby nie mieć problemu z docieraniem fusso
Są dwie szkoły dobrze namocz aplikator wyciśnij go ale nie do końca by jednak był sporo wilgotny i takim rozcieraj,
druga szkoła to każdy element delikatnie spryska, taką mgiełką j wodą przed rozsmarowaniem fusso
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowy lex user
Czy przez Lexus Link + jest możliwość zaplanowania trasy i wgrania jej bezpośrednio do nawigacji auta?
Upewniam się chociaż wydaje mi się że gdzieś już czytałem że nie ma takiej opcji
Lexus zawzięcie się reklamuję tą funkcjonalnością na stronie internetowej w opisie aplikacji:
Cytat:
"MOJE MIEJSCA DOCELOWE
Zaplanuj podróż za pomocą telefonu, prześlij trasę do swojego Lexusa i zapisz ją jako ulubioną."
I zacząłem się zastanawiać czy po prostu nie jestem zbyt bystry żeby to znaleźć
czy po prostu Lexus sobie w kulki leci i robi nas w ....
Upewniam się chociaż wydaje mi się że gdzieś już czytałem że nie ma takiej opcji

Lexus zawzięcie się reklamuję tą funkcjonalnością na stronie internetowej w opisie aplikacji:
Cytat:
"MOJE MIEJSCA DOCELOWE
Zaplanuj podróż za pomocą telefonu, prześlij trasę do swojego Lexusa i zapisz ją jako ulubioną."
I zacząłem się zastanawiać czy po prostu nie jestem zbyt bystry żeby to znaleźć

-
- Nowy lex user
I drugie pytanie: czy aktualizacja oprogramowania nawigacji działa Wam prawidłowo ?
U mnie przy każdej próbie aktualizacji wywala komunikat o konieczności wizyty u dealera.
U mnie przy każdej próbie aktualizacji wywala komunikat o konieczności wizyty u dealera.
-
- Lex user
Nie ma mozliwości aktualizacji z auta, ponieważ dane to kilka giga. Należy wejść na strone www.lexus-tech.eu i tam poszukać plik aktualizacji dla Twojego systemu. Następnie trzeba go rozpakować na pendrive i wpiąć w gniazdo USB w aucie, co uruchomi aktualizację.
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła
Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
-
- Nowy lex user
Dzięki za odpowiedź.adalbert62 wrote: ↑20 Jul 2024, o 09:10Nie ma mozliwości aktualizacji z auta, ponieważ dane to kilka giga. Należy wejść na strone www.lexus-tech.eu i tam poszukać plik aktualizacji dla Twojego systemu. Następnie trzeba go rozpakować na pendrive i wpiąć w gniazdo USB w aucie, co uruchomi aktualizację.
Z tym że na tej stronie nie widzę w ogóle map do NX 350h.
Byłem przejazdem i podjechałem dzisiaj do serwisu - info jakie dostałem to, że gdy będą nowe mapy to zostaną ściągnięte przez sima w aucie.
W sumie nie bardzo rozumiem z czego miałoby tu być takie ograniczenie, że nie zaciągnie danych bo za duża wielkość, ograniczenie danych na simie? Bo kilka czy kilkanaście GB do ściągnięcia to obecnie żaden kosmos. Chociaż przy Lexusie zaczyna mnie coraz mniej dziwić....
A jaką macie aktualną wersję mapy?
I kiedy była ostatnio jakaś automatyczna jej aktualizacja, jeśli ktoś taką miał?