Zakup nowego lexusa RX 450 h+
-
- Lex user
- Model Lexusa: SC400, RX450h+
Re: Zakup nowego lexusa RX 450 h+
Ładuję w garażu wyłącznie (jak na razie czyli od lutego) z gniazdka 230V.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Zamówiony. Odbiór prawdopodobnie w październiku
-
- Lex user
Mam pytanie - widziałem w postach screeny z aplikacji umożliwiającej śledzenie zamówienia. Jak się to robi?- pierwszy raz kupuję nowego Lexa
- zeus_LM
- Lex user
- Model Lexusa: LM
Jak zamawiałem swojego LMa, to w salonie rozmawialiśmy o możliwości śledzenia. Po potwierdzeniu zamówienia dostałem mailem link do rejestracji na stronie Mój Lexus, gdzie jest śledzenie. Później doinstalowałem aplikacje na telefonie i zalogowałem się tak, jak przez stronę.
W skrócie: poproś swojego handlowca w salonie Lexusa.
W skrócie: poproś swojego handlowca w salonie Lexusa.
-
- Lex user
Dzięki za informację
-
- Lex user
A oprócz dechromingu myślałeś o dewhiteningu grilla?lonek_rwl wrote: ↑23 Mar 2024, o 17:03 Sorry że tak późno.
Pojechaliśmy do salonu zamówić RXa w F Sporcie byleby nie biały.
Byliśmy tak konsekwentni że zamówiliśmy biało biały z białym wnętrzem, pakiet F Sport, pakiet Tech, Panorama dach - no i padło na tego.
Cena w promocji rocznik 2023.
Auto z salonu pojechało na dechroming - oklejone na czarno elementy zderzaków, ramki okien i elementy w lusterkach.
Dodatkowo zabezpieczony przód auta przeźroczystą folią PPF.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Attachments
-
- img_4712_c67de370def8b55b9bb562eab7e25cd9ae75020e.jpg (52.55 KiB) Viewed 528 times
-
- Lex user
Czy ten wallbox daje prąd 6,6A przy ładowaniu Twojego samochodu? Ja mam w garażu "siłę" z gniazdem 32A ale w skrzynce z bezpiecznikami największe zabezpieczenie to C25/3. Musiałbym zapytać elektryka czy jest techniczna możliwość zasilania prądem 32A (nie wiem jaki mam przekrój kabli)Marslo wrote: ↑5 Mar 2024, o 20:00 Kupilismy we wrzesniu 23 Green Cell ze starej serii, jeden z ostatnich egzemplarzy na Allegro. Liczylo sie, zeby dostep byl na karty RFID. Ten pierwszy model GC ( bez kabla, podlaczam ten z auta) byl bez aplikacji, dane sa tylko na ekranie ladowarki. Za to cena byla bardzo atrakcyjna, chyba ok 1,9 tys pln. Opinie w necie na temat marki byly pozytywne. Korzystam od ok 2 tygodni, zadnych uwag poki co.
W domu w garazu mamy norweska ladowarke Zaptec z aplikacja, dobra, ale duzo drozsza.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+
U mnie bezpiecznik 24 A ogranicza w domu moc podawana przez ladowarke Zaptec do ok 5,3-5,4 kW , elektryk mowil, ze stare przewody idace w scianie sa za cienkie na 32A.
W pracy zrobilismy nowa linie od tablicy do ladowarki Green Cell i tam na bezpieczniku 32 A podaje 6,6 kW.
Co oczywiscie skraca proces ladowania.
W pracy zrobilismy nowa linie od tablicy do ladowarki Green Cell i tam na bezpieczniku 32 A podaje 6,6 kW.
Co oczywiscie skraca proces ladowania.
-
- Lex user
Ja nie wiem czy ograniczają mnie przewody więc musiałbym skonsultować to z elektrykiem. Zastanawiam się czy pójść w jakiś tani wallbox typu GC - rozwiązanie teoretycznie najtańsze ale trzeba doliczyć koszt pracy elektryka czy może wallbox dwufazowy ACCELEV two ponad 2x droższą opcją ale niewymagającą wizyty elektryka z tym że nie wiadomo czy nie jednorazową bo w przyszłości nie wiem czy będę mieć elektryka czy PHEV-a z większą ładowarką pokładową. Trzecia opcja najdroższa to evse przenośne NGR Kick lub Juice Booster najbardziej uniwersalna z zapasem na przyszłość i umożliwiająca ładowanie praktycznie z każdego gniazda. Jest jeszcze Pocket Box Pro ale to jest obrandowany chińczyk i nie wiem na ile można takiemu evse zaufac. Fakt - cenę ma dobrą
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX450h+
Czy doświadczacie problemy z brakiem rejestrowania przejazdów lub ich błędnym zapisem. Ja od czerwca cieszę się 450h+ OMO ale nie obyło się bez potyczek z profilami, brakiem przejazdów, błędnie zapisywane przejazdy (adres startu podróży od czapy) mam tez Vodafone tracking który bez błędów wskazuje lokalizację i każdą podróż. Napisałem do klient@toyota, wysłałem zdjęcia x Lexusa i vodafone na te same przejazdy. klient@toyota odpisali że auto musi wrócić do ASO, mają sprawdzić moduł DCM.