Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Re: Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Post by mcendrju »

titanic wrote: 18 Jun 2024, o 21:08 Dzięki,
Brzmi naprawdę dobrze,  patrząc na mój profil kierowcy ten zasięg EV byłby prawie idealny , ok 100km było by perfect,  szkoda że KINTO taki nieuczciwy, kupując przez niego RX Omotenashi wychodzi ponad 500 na koniec 3letniego leasingu, nie ma jak tego obejść. 
cena  niby 403k a leasing pod cenę katalogową 
A odnośnie audio, zazdroszczę, słuchałem już w kilku autach, jedynie Lexus RZ miał to brzmienie audiofilskie co RX z ML , ja mam RX gen 4 ze zwykłym audio, i ubolewam od czasu do czasu na brak wersji Omotenashi
pozdrawiam 

w tej promocji jest dostępny również leasing 105% na 3 lata i 45% wpłaty własnej, i już cena całkowita wychodzi dużo lepiej... KINTO z założenia nie ma być korzystny dla ceny całkowitej tylko dla miesięcznej raty ;)

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
titanic
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h 2021

Post by titanic »

A możesz podać dealera który tak liczy
Ja otrzymalem ofertę z 3 miasta,
Wpłata własna max 26% 104700
Rata na 36m 2550, 91800
Wykup 317000
Razem 513500 czyli leasing 127% Od cent 403000
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

titanic wrote: 20 Jun 2024, o 05:39 A możesz podać dealera który tak liczy
Ja otrzymalem ofertę z 3 miasta,
Wpłata własna max 26% 104700
Rata na 36m 2550, 91800
Wykup 317000
Razem 513500 czyli leasing 127% Od cent 403000

No to jest KINTO, ja mówię o normalnym leasingu (w Toyota Leasing to sie nazywa Standard Leasing). https://content.lexus-polska.pl/pricelists/RX-24.pdf  na stronie 13 jest info (dotyczy to w sumie wszystkich popularnych modeli).

Swoją drogą po co w kinto robić wpłatę 26%, jak praktycznie nie zmienia ona całkowitego kosztu leasingu (kiedyś sprawdzałem 0, 10 i 15 %, to różnice były może kilkaset PLN na całkowitym koszcie).

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
titanic
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h 2021

Post by titanic »

Widzę, że to oferta,105%, nie dla mnie tylko dla przedsiębiorcy , hmmm
Ciekawostka, przy ewentualnym zakupie za gotówkę cena 403k za rx 450+ omotenashi
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Jak masz mozliwosc to bierz za gotowke. Ja nigdy nie bawie sie w leasingi.
ryszolo
Lex user
Model Lexusa: SC400, RX450h+

Post by ryszolo »

Moje uwagi dotyczące RX450h+ Omotenashi. Posiadam od początku lutego. Do dzisiaj nie otrzymałem drugiego kluczyka-pilota. W kwietniu upominałem się o ten kluczyk (daje on przecież możliwość indywidualnych wielu ustawień parametrów auta dla drugiego kierowcy). Sprzedawca odpowiedział, że dopiero dostarczają kluczyki do aut sprzedanych w czerwcu-lipcu 2023- trochę śmieszne.
Chciałem razem z autem kupić śruby zabezpieczające do kół (auto zamówione było w lipcu 2023) ale nie były dostępne, kiedy odbierałem auto w lutym dalej nie były dostępne. Dzisiaj sprawdzałem na stronie Lexusa w Polsce i w akcesoriach ich nie ma.
W RX450h aktualizacja map była trywialna. W 450h+ jest zakładka aktualizuj mapy ale próba jej uruchomienia kończy się komunikatem "skontaktuj się z dealerem".
Vito2023
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Vito2023 »

ryszolo wrote: 22 Jun 2024, o 10:17 Moje uwagi dotyczące RX450h+ Omotenashi. Posiadam od początku lutego. Do dzisiaj nie otrzymałem drugiego kluczyka-pilota. W kwietniu upominałem się o ten kluczyk (daje on przecież możliwość indywidualnych wielu ustawień parametrów auta dla drugiego kierowcy). Sprzedawca odpowiedział, że dopiero dostarczają kluczyki do aut sprzedanych w czerwcu-lipcu 2023- trochę śmieszne.
Chciałem razem z autem kupić śruby zabezpieczające do kół (auto zamówione było w lipcu 2023) ale nie były dostępne, kiedy odbierałem auto w lutym dalej nie były dostępne. Dzisiaj sprawdzałem na stronie Lexusa w Polsce i w akcesoriach ich nie ma.
W RX450h aktualizacja map była trywialna. W 450h+ jest zakładka aktualizuj mapy ale próba jej uruchomienia kończy się komunikatem "skontaktuj się z dealerem".

Można samemu uaktualnić mapy lub podjechać do ASO. Plik jest duży dlatego trzeba przeprowadzić aktualizację wgrywając mapy przez USB.

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Post by Klaudiusz »

Vito2023 wrote:
ryszolo wrote: 22 Jun 2024, o 10:17 Moje uwagi dotyczące RX450h+ Omotenashi. Posiadam od początku lutego. Do dzisiaj nie otrzymałem drugiego kluczyka-pilota. W kwietniu upominałem się o ten kluczyk (daje on przecież możliwość indywidualnych wielu ustawień parametrów auta dla drugiego kierowcy). Sprzedawca odpowiedział, że dopiero dostarczają kluczyki do aut sprzedanych w czerwcu-lipcu 2023- trochę śmieszne.

Można samemu uaktualnić mapy lub podjechać do ASO. Plik jest duży dlatego trzeba przeprowadzić aktualizację wgrywając mapy przez USB.

Skad je sciagnac? Kurde. Mialy byc aktualizacje OTA. Ewentualnie WiFi. A tutaj pendrive…
Vito2023
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Vito2023 »

Klaudiusz wrote: 26 Jun 2024, o 23:49
Vito2023 wrote:

Skad je sciagnac? Kurde. Mialy byc aktualizacje OTA. Ewentualnie WiFi. A tutaj pendrive…

Można stąd https://www.lexus-tech.eu/ale lepiej podjechać do ASO i zrobią to za darmo. Miało być przez OTA ale chyba im nie wyszło. Jak miałem BMW też musiałem jeździć do serwisu na aktualizację map ale nie za darmo tylko za 500. Tu link z tego forum o aktualizacji https://lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=6383&start=470

Grzesio_b
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by Grzesio_b »

Od połowy maja jeżdżę wersją omotenashi. Czy "drewniane" wstawki (u mnie bamboo) są faktycznie drewniane ? Mam wrażenie, że są plastikowe malowane lub aluminiowe malowane. W każdym razie wyglądają i w dotyku nie są jak drewno (bambus nie jest drzewem i niektórzy twierdzą że materiał z bambusa nie jest drewnem) jak za przeproszeniem stare laminowane PRL-owskie meble kuchenne z płyty. Na kierownicy widać i czuć drewno nad schowkiem i przy biegach nie.
W poprzednio posiadanym VOLVO wstawki drewniane rzeczywiście były drewniane w dotyku i wyglądzie - w lexusie mam wątpliwości. W cenniku pisze "drewniane" ale czy aby na pewno ?
Post Reply

Return to “Lexus RX”