Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Plexus
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Plexus »

Omotenashi wrote: 30 Dec 2023, o 19:49
adalbert62 wrote:
t.zielinsky wrote: 30 Dec 2023, o 18:15 Orientujecie się, czy w takiej sytuacji (rezygnujac z Vodafone) i nie mając jeszcze innego dodatkowego zabezpieczenia (np. Canlock) przyjdzie nam zapłacić dużo więcej za ubezpieczenie auta? W końcu Canlocka będziemy mogli założyć dopiero jak wyjedziemy autem z salonu...

Z tego co wiem, Vodafone nie ma wpływu na stawkę ubezpieczenia. Podobno teraz liczą 3% od wartości pojazdu.
3% to sporo jak na pakiet salonowy

Nie wiem, czy jeszcze jest to dostępne, ale PZU miało/ma? "promocyjny pakiet" za stawkę niezależną od posiadanych lub nie zabezpieczeń, garaży, i historii użytkownika. Całość 7 tysięcy. Jak ma się dobrą historię i można podokładać innych argumentów za zniżkami, to nie jest to "okazja", ale i tak lepiej niż w przypadku innych ofert.

Temat ubezpieczeń był dość mocno omawiany wcześniej w wątku dedykowanym.
Wątek Ubezpieczenie LINK

Last edited by Plexus on 31 Dec 2023, o 09:58, edited 3 times in total.
NX350h Prestige | MY 2024
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

pss wrote:
adalbert62 wrote: Z tego co wiem, Vodafone nie ma wpływu na stawkę ubezpieczenia. Podobno teraz liczą 3% od wartości pojazdu.

VW latem miał 2,6%

Canlock ma zewnętrzną syrenę ale dopiero w najwyższym pakiecie... mocno nad nim myślałem i finalnie olałem.
Jak mają ukraść to i tak ukradną ; )

A właśnie ze nie ma :) Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Podpinają się po CAN do klaksonu. Wiem bo mam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Nex wrote: 31 Dec 2023, o 01:31
pss wrote:

VW latem miał 2,6%

Canlock ma zewnętrzną syrenę ale dopiero w najwyższym pakiecie... mocno nad nim myślałem i finalnie olałem.

A właśnie ze nie ma :) Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Podpinają się po CAN do klaksonu. Wiem bo mam

Widzę, że jest użytkownik CanLock'a, więc szybkie pytanko czy CanLock nie blokuje możliwości uruchamiania zdalnych funkcji dostępnych ze smartfona (klimatyzacja, ogrzewanie siedzeń itp) wymagających zdalnego uruchomienia silnika ??. Moje auto będzie często stało w nocy na zewnątrz, wiec te opcje to podstawa. Z Vodafone zrezygnowałem i będzie CanLock (zastanawiam się cały czas czy brać z klaksonem, czy komfort bez klaksonu) i BearLock :-)

NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

pss wrote:

VW latem miał 2,6%

Mam Canlock Laweta i mam dodatkową syrenę. Byłem przy montażu i instalator podpiął się pod klakson bez montażu syreny. Twierdził że syrenę montują jak nie ma możliwość podpiąć się pod klakson. Ja stwierdziłem że nie po to płacę za wyższy pakiet aby mi nie montowano opcji które w tym pakiecie są i syrena została założona. Więc kolega nie wprowadza w błąd tylko Ty nie upomniałeś się o coś za co zapłaciłeś.
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Apted wrote: 31 Dec 2023, o 12:21
pss wrote:
VW latem miał 2,6%

Mam Canlock Laweta i mam dodatkową syrenę. Byłem przy montażu i instalator podpiął się pod klakson bez montażu syreny. Twierdził że syrenę montują jak nie ma możliwość podpiąć się pod klakson. Ja stwierdziłem że nie po to płacę za wyższy pakiet aby mi nie montowano opcji które w tym pakiecie są i syrena została założona. Więc kolega nie wprowadza w błąd tylko Ty nie upomniałeś się o coś za co zapłaciłeś.

Być może. Zadzwonie do nich w przyszlym tygodniu. Nie zmienia to jednak faktu że syreny nie zakładają do NX z uwagi na to ze wykorzystują klakson.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
sylbal629
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by sylbal629 »

czy da się w NX 350 h ustawić aby kierunki migały 5 razy.....domyślnie jest 3
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

A da się w innych autach w ogóle?? Bo to jest norma w każdym z tego co się orientuję. 3x i finito.
_3rd
Lex user
Model Lexusa: IS200t

Post by _3rd »

W IS jest opcja x1, x3 i x5
marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

sylbal629 wrote: 2 Jan 2024, o 17:27 czy da się w NX 350 h ustawić aby kierunki migały 5 razy.....domyślnie jest 3

Można ustawić tyle ile się chce. Jednak trzeba mieć kabel i program Techstream, albo udać się do serwisu, zlecić działanie i oczywiście opłacić fakturę. 
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

sylbal629 wrote:czy da się w NX 350 h ustawić aby kierunki migały 5 razy.....domyślnie jest 3
Da sie.
Post Reply

Return to “Lexus NX”