Czy to jest jakas nowa wizualiacja kamer 360 ?
Serio ?
Co to jest za masakra ???????
Chyba masz racje - NX jest zdecydowanie projektowany na Japonie lub poludnie Europy. Oj zdecydowanie [emoji85][emoji85][emoji85]RafalWawa wrote:Radar może i jest ale nie jego osłona.. chyba że jakoś słabowicie działa ( jak mawiali w filmie o Kargulu). Osłona zapycha się śniegiem równo, i wcale nie trzeba nastu stopni mrozu - wystarczy nawet lekko dodatnia temperatura + padający śnieg.
Zresztą wychodzą zimą i inne wady:
- w czasie wczorajszych opadów akurat samochód stała pod chmurką - po odśnieżeniu zamarznięte końcówki spryskiwaczy - nie idzie spryskać szyby ani odmrozić inaczej niżwstawiając do ciepłego garażu ( płyn zimowy jakby ktoś miał wątpliwości)
- gumy wycieraczek totalnie zalodzone - ogrzewanie szyby nie pomaga bo wchodzą dość głęboko w podszybie - trzeba ręcznie oczyścić i otrzepać z lodu
- gdzies dostał się śnieg przy tylnej klapie ( jej zawiasach ), otwarcie bagażnika to dźwięk niczym miażdżony plastik
- wlew paliwo nie do otwarcia więc nieudane tankowanie. Na szcęście nie była zbyt głeboka rezerwa więc dojechałem do domu, auto w garażu więc mam nadzieję jutro zatankować skutecznie...
- o osłonie radaru już było
Jak na auto za ponad 300kzł i z maksymalnym wyposażeniem to zdecydowanie słabo.. w volvo nigdy nic mi nie zamarzło przez kilka lat używania XC60 a tutaj? wrrrr Ewidentnie za ciepły klimat mają w tej Japonii i nie potrafią auta na zimę zrobić
afery patentowe się o to ciągną cały czasodoja wrote: ↑29 Nov 2023, o 22:42 w Insignii miałem szybę podgrzewaną, to robi różnicę, dlatego zdziwiłem się jak w którejś iteracji Rav 4 była w opcji, w RX najnowszym również jest w opcji, a w NX już nie, dziwne,zresztą jak patrzyłęm z ciekawości na nową E klasę tam chyba też nie ma w opcjach podgrzewanej szyby,
Poczytaj o klimacie w Japonii, jej połowa ma surowszą zimę niż u nas te śmieszne pseudo zimy... NX jest projektowany jak każde inne auto, niezależnie na jaką porę roku. Przynajmniej nie ma wysuwanych klamek jak nowa E klasa(pal licho czy ma je podgrzewane czy nie,a jak ma to jest to bezczelny dodatkowy skok na kasę)Omotenashi wrote: ↑29 Nov 2023, o 22:30Chyba masz racje - NX jest zdecydowanie projektowany na Japonie lub poludnie Europy. Oj zdecydowanie [emoji85][emoji85][emoji85]
Achawhero wrote: ↑29 Nov 2023, o 22:44afery patentowe się o to ciągną cały czasodoja wrote: ↑29 Nov 2023, o 22:42 w Insignii miałem szybę podgrzewaną, to robi różnicę, dlatego zdziwiłem się jak w którejś iteracji Rav 4 była w opcji, w RX najnowszym również jest w opcji, a w NX już nie, dziwne,zresztą jak patrzyłęm z ciekawości na nową E klasę tam chyba też nie ma w opcjach podgrzewanej szyby,
U mnie raczej zaden z tych problemow nie powinien wystepowac, gdyz samochod bede trzymal jak aktualny w garazu, w domu. Nie zdarza mi sie praktycznie nigdy pozostawiac na noc na dworze wiec marznacych klamek tez sie nie obawiam. Co do sniegu na radarze - zobaczymy jak to bedzie ? W moim aktualnym samochodzie moze z 3,4 razy mialem problem i to przy duzych opadach. Wyjscie z samochodu i zrzucenie sniegu z samego „oczka” zalatwialo sprawe.odoja wrote:Poczytaj o klimacie w Japonii, jej połowa ma surowszą zimę niż u nas te śmieszne pseudo zimy... NX jest projektowany jak każde inne auto, niezależnie na jaką porę roku. Przynajmniej nie ma wysuwanych klamek jak nowa E klasa(pal licho czy ma je podgrzewane czy nie,a jak ma to jest to bezczelny dodatkowy skok na kasę)Omotenashi wrote: ↑29 Nov 2023, o 22:30Chyba masz racje - NX jest zdecydowanie projektowany na Japonie lub poludnie Europy. Oj zdecydowanie [emoji85][emoji85][emoji85]
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests