Lexus ES model 2023

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu ES
Post Reply
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Re: Lexus ES model 2023

Post by Tomasz76 »

Każdy z nas oczekuje od samochodu czegoś innego. Mi też nie jest potrzebne składanie oparć tylnej kanapy. Jeśli chodzi o moc silnika w ES, to dla mnie jest wystarczająca. Niemieckiej motoryzacji mam na razie dosyć. Wystarczy porozmawiać z osobami, które jeżdżą autami produkcji niemieckiej lub poczytać fora internetowe. Problemów z autami i serwisami mają sporo. Na YouTube właśnie pojawił się nowy film o słynnym mercedesie S63 AMG.    
settlerk
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by settlerk »

też Wam lexus link nie zbiera wszystkich tras od kilku dni?
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Rzadko wchodzę w tą aplikację. Czasami zdarza mi się wcześniej schładzać auto, gdy jest bardzo gorąco na zewnątrz. Patrzyłem jednak z ciekawości i trasę z poprzedniego dnia pokazuje. 
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Ostatnia dłuższa trasa jaką przejechałem, to dystans 740 kilometrów. Średnie spalanie 5,9L.Jechałem autostradami, drogami ekspresowymi i stałem w korkach nad morzem. Niech inni kupują sobie A6, BMW 5 i Mercedesy klasy E, a ja będę cieszył się z użytkowania Lexusa ES. Przebieg auta to 6600km. . 
settlerk
Lex user

Post by settlerk »

Kojarzycie czy/jak wysłać ze smartphone trasę do nawigacji? Czy polska wersja ma taką funkcjonalność? nie znalazłem ale pytanie czy jakoś to się nie aktywuje specjalnie...?

chodzi mi o https://www.lexus-polska.pl/owners/conn ... rms-of-use

"Wyślij do auta"

patrykowski
Nowy lex user
Model Lexusa: ES 300h

Post by patrykowski »

qubokurek wrote: 30 Aug 2023, o 13:05
pss wrote: 30 Aug 2023, o 12:11 ES byłby cudowny gdyby mu dali mocniejszy silnik, normalny napęd AWD i składaną tylną kanapę - haka i dachu już nie wymagam ; )
A najlepiej jak by go przerobili i zrobili wersje np. coś ala sportback z klapą bagażnika do góry, bo nie wierzę już, że lexus kiedyś zrobi kombi.

ps. jezu jak można dać 350k za e220d :P
Mercedes też już dawno zasłynął z tej obsługi serwisowej "ten model tak ma".
Ale co jak co diesel czy to mercedes czy reszta niemca to jednak działa tak super ; )

Te 350k zł to już po prawie 10% rabacie... Jak pomyśle że mój ES po rabacie kosztował 264k zł, pali podobnie, wyposażenie i komfort jazdy porównywalne, jakość wykonania lepsza, to cieszę się że w ostatnim momencie zmieniłem zdanie, bo też E klasa i inne głupie pomysły mi po głowie chodziły   :lol:

Sorry za offtopic ale czy możesz się pochwalić jak i gdzie można taki rabat uzyskać. 

settlerk
Lex user

Post by settlerk »

wszędzie, rabat daje importer ale kwestia kto (jaka firma, jako osoba prywatna małe szanse) o ten rabat się stara. I druga sprawa kiedy. Akurat ES Omote można było poniżej 260k wyrwać.

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

settlerk wrote: 14 Sep 2023, o 11:01 wszędzie, rabat daje importer ale kwestia kto (jaka firma, jako osoba prywatna małe szanse) o ten rabat się stara. I druga sprawa kiedy. Akurat ES Omote można było poniżej 260k wyrwać.

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

przy jednym aucie nie ma różnicy czy firma czy osoba prywatna przy zakupie gotówkowym, różnica robi się przy finansowaniach ; )
qubokurek
Lex user
Model Lexusa: es300h

Post by qubokurek »

patrykowski wrote: 14 Sep 2023, o 10:56
qubokurek wrote: 30 Aug 2023, o 13:05
pss wrote: 30 Aug 2023, o 12:11 ES byłby cudowny gdyby mu dali mocniejszy silnik, normalny napęd AWD i składaną tylną kanapę - haka i dachu już nie wymagam ; )
A najlepiej jak by go przerobili i zrobili wersje np. coś ala sportback z klapą bagażnika do góry, bo nie wierzę już, że lexus kiedyś zrobi kombi.

ps. jezu jak można dać 350k za e220d :P
Mercedes też już dawno zasłynął z tej obsługi serwisowej "ten model tak ma".
Ale co jak co diesel czy to mercedes czy reszta niemca to jednak działa tak super ; )

Te 350k zł to już po prawie 10% rabacie... Jak pomyśle że mój ES po rabacie kosztował 264k zł, pali podobnie, wyposażenie i komfort jazdy porównywalne, jakość wykonania lepsza, to cieszę się że w ostatnim momencie zmieniłem zdanie, bo też E klasa i inne głupie pomysły mi po głowie chodziły   :lol:

Sorry za offtopic ale czy możesz się pochwalić jak i gdzie można taki rabat uzyskać. 

Ja dostałem w grudniu 2021 roku taki rabat we Wrocławiu i w Katowicach. Byłem klientem z ulicy, który miał w leasingu jeden samochód Toyoty w ich banku za co było chyba dodatkowe 2% rabatu. Nie ma tu większej filozofii... Dwóch handlowców chciało sprzedać mi samochód ( może brakowało im do wykonania planu sprzedaży) i licytowaliśmy cenę w dół. Wrocław dodatkowo zaoferował 25% rabatu dożywotnio na serwis samochodu u nich(robociznę)
qubokurek
Lex user
Model Lexusa: es300h

Post by qubokurek »

Mała pourlopowa aktualizacja. Średnie spalanie z urlopu we Włoszech wyniosło 5,5l/100 km. Przejechane ponad 3600km z czego ponad 3200km autostradami, reszta na miejscu lokalnymi drogami. Prędkości na autostradach przepisowe +5km/h na aktywnym tempomacie. W ruchu lokalnym było przepisowo z uwagi na mnogość fotoradarów.
Post Reply

Return to “Lexus ES”