Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Wg mnie to to samo.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350H
Pytałem o to kiedyś handlowca i NX nie ma elektrycznego ogrzewania przedniej szyby w postaci wiązek umieszczonych w niej. To "odmrażanie" to nawiew ciepłego powietrza. Np. w RAV4 czy w Fordach jak się przyjrzysz to widać te wiązki pod światło, a tu tego nie ma.
NX 350h F Sport + Fuji - planowany odbiór kwiecień 2023
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
A czasem nie jest podgrzewane miejsce tak gdzie sie opieraja wycieraczki?Jacek Kon wrote:Pytałem o to kiedyś handlowca i NX nie ma elektrycznego ogrzewania przedniej szyby w postaci wiązek umieszczonych w niej. To "odmrażanie" to nawiew ciepłego powietrza. Np. w RAV4 czy w Fordach jak się przyjrzysz to widać te wiązki pod światło, a tu tego nie ma.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350
Tak pogrzewanie
Tak słusznie, chodzi o rozmrażanie przednie szyby razem z wycieczkami . W instrukcji pisze, że można to wywołać z ekranu, ale nie pisze w którym rozdziale. Przeszukałem chyba wszystko ni nie znalazłem.
- Proggy
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Mam prosbe … czy moglby ktos opisac jakie sa roznice w jezdzie NX zwyklym a Fsportem ? Mam tu na mysli glownie komfort jazdy ?
Dzieki z gory za pomoc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Dzieki z gory za pomoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Rozmrażanie przedniej szyby(wycieraczki) jest w menu pod przyciskiem klimatyzacja na środku ekranu. Rozwija się menu gdzie masz rozmrażacz szyby, tryb klimatyzacji (eko normal itp)
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h Prestige
-
- Lex Master
Zmiany w zawieszeniu opisal Lukasz Bąk z Caroserii ktory de facto wlasnie zakupil NX450h+ FSport.
-
- Lex user
Co ciekawe samochód stał w ogrzewanym garażu i wyjechałem dosłownie na 30 min.Na zewnątzr było około -1'C.Kiesewald wrote: ↑13 Feb 2023, o 16:57NIE TYLKO - mnie przywarła nie tylko klapka wlewu paliwa ale także drzwi, przycisk klamki, którą musiałem ogrzewać aby można było z niej korzystać. ten samochód na zimnej wilwawa69 wrote: ↑20 Jan 2023, o 09:43 No i pierwsza usterka,klapka wlewu paliwa.Wczoraj chciałem zatankować i nie chciała się otworzyć.Od wyjechania z garażu minęło jakieś 30min.temp około 0'C także warunki pogodowe odpadają.Klapka odchyliła się lakko po kilkukrotnym naciskaniu przycisku i dopiero mogłem ją otworzyć.Później sprawdzałem na spokojnie i raz odchyla się lekko,innym razem do połowy,dziwna sytuacjaJest gdzieś awaryjne otwieranie klapki wlewu paliwa?
gotnej pogody.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h Prestige
Dawno nie pisał Tomasz76. Bardzo rzeczowe posty. Napiszcie, proszę, jak się sprawują Wasze auta. Jakieś fajne zaskoczenie, co wkurza, może jakieś usterki?