Zastanawiam się nad aktualną ofertą Prestige FWD dla żony i stąd kilka pytań także:
- czy regulacja manualna kierownicy jest wystarczająca? Prestige ma elektrykę foteli a nie ma kiery elektrycznej... w moim RX bardzo cenię sobie zakres pracy regulacji kierownicy
- przeczytałem cały ten wątek i znalazłem, że siedzenia nie mają pamięci na przyciskach w drzwiach (w RX mam) ale są jakieś profile w których można sobie zapisać ustawienie i ustawiać dla każdego użytkownika siedzenie, dobrze rozumiem? - chodzi mi o kierowcę, pasażera pal sześć
- czy ktoś z wyższej wersji mający lampy doświetlające zakręty może powiedzieć, czy one są na przeciwmgielnych zbudowane czy to osobne lampy (dodane gdzieś w reflektorach)? - trochę żenujące, że nawet w wersji prestige nie ma doświetlania w standardzie, miałem to w NX I praktycznie w najbiedniejszej wersji... zastanawiam się czy tego nie można by załatwić jakimś dodatkowym modułem, bo nie wydaje się to rocket science jeżeli to zapalanie przeciwmgielnych na wychyleniu kierownicy o jakiś kąt
- czy ten mniejszy ekran jest wystarczający po dłuższym użytkowaniu? niekoniecznie zależy mi na tym większym, pytanie czy coś poza uboższą nawigacją przeszkadza w użytkowaniu
- czy elektrochromatyczne lusterko boczne jest tylko od strony kierowcy? i czy tylko ono się "obniża" podczas cofania? (w RX oba są przyciemniane i obniżane

- czy ktoś ma spostrzeżenia na temat tego wyświetlacza przy zegarach w wersji o wysokiej i "niewysokiej" rozdzielczości?
- dużo tutaj zostało poruszone o alarmie Vodafone, a ja mam pytanie czy jest w tym samochodzie czujnik pojemnościowy bo w cenniku nie widzę w żadnej wersji. w NX I miałem takowy, w RX IV jest to samo, a tutaj nie widzę...
- czy ktoś może ma FWD i może wymienić ewentualne wady znalezione podczas użytkowania? - jestem zwolennikiem AWD ale EFour to takie sobie AWD, nie to co w NX/RX 200t/300
Uprzedzając pytania albo sugestie - jestem świadom, że to NX FWD, wiadomo, lepiej jakby był AWD, ale biorę go pod uwagę jako konkurencję UXa 200 lub 250h w wersji Prestige lub wyższej, okazuje się, że podobne wyposażenia i ceny zbliżone.