Możecie podać wersje swoich map? Udało się komuś samemu je zaktualizować?Ampersand wrote: ↑3 Feb 2023, o 17:11 Z pkt. 1 już sobie poradziłem.
Co do aktualizacji to chodzi mi bardziej o mapy. Moja wersja to: 12-22-45|2022-02-5 i nie mogę tam znaleźć opcji dotyczącej radarów więc domyślam się, że jest przed aktualizacją. Jak u Was?
Co z pkt. 4 ?
Jeszcze jedno. Chodzi o pikanie przy zamykaniu. Nie za każdym razem ale pojawia mi się pikanie w ilości 8 piknięć z pod maski. Ktoś pisał o baterii w karcie Vodafone. Czy to jest gdzieś opisane?
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Trzymam kciuki. Aczkolwiek jestem sceptyczny. W mojej Camry przy odbiorze mialo byc Android Auto oraz Apple Carplay. Nie dosyc ze nic nie bylo to jako jedyna Toyota nie otrzymala retrofitu. Corolla, RAV4 otrzymaly. Pertyn oczywiscie w swoim filmie o Camry mowil ze bedzie. We wszystkoch komentarzach pisal ze juz za moment bedzie aktualizacja. Skonczylo sie tym, ze Pertyn mowil ze nic takiego nie bylo, komentarzy wykasował. Na szczescie mialem wszystko na mailu…whero wrote:w pierwszej specyfikacji / informacjach prasowych był wymieniony android auto bezprzewodowo - bazowaliśmy na tym składając zamówienia / przy odbiorach byliśmy dalej zapewniani przez sprzedawcą iż za chwilę już będzie aktualizacjaKlaudiusz wrote: ↑5 Feb 2023, o 17:29A kto komu obiecal? Masz gdzies to na papierze?whero wrote: tbh można napisać jakiś zbiorczy list z zapytaniem o to kiedy w końcu obiecana aktualizacja dodająca android auto bezprzewodowo?
mogliby przynajmniej przysłać ludziom tymczasowo adaptery ~ są dongle dodające android auto bezprzewodowo do aut które mają tylko przewodowo ~ motorola MA1 etc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
- Model Lexusa: ?
Hej.
Czy to prawda ze zegary kierowcy w NX 350h są w 2 typach?
https://youtu.be/xW8iuiPXhCI?t=1269
oraz
https://youtu.be/o-1RQbS3Q9c?t=45
od czego to zależy?
Od wersji, pakietu czy obecności HUD'a?
Na pokazanych wideo obie recenzowane to raczej wysokie wersje (Ekran multimediów 14'')
Pogrzebałem i sam sobie odpowiem - TAK.
Wersja u góry to na przykład dodatek TAZUNA do Prestige z Design.
Dobrze wiedzieć bo by człowiek szoku doznał
Tak czy inaczej powiem, lekki śmiech na sali by tak "wersjonować" przednie zegary kierowcy...
Czy to prawda ze zegary kierowcy w NX 350h są w 2 typach?
https://youtu.be/xW8iuiPXhCI?t=1269
oraz
https://youtu.be/o-1RQbS3Q9c?t=45
od czego to zależy?
Od wersji, pakietu czy obecności HUD'a?
Na pokazanych wideo obie recenzowane to raczej wysokie wersje (Ekran multimediów 14'')
Pogrzebałem i sam sobie odpowiem - TAK.
Wersja u góry to na przykład dodatek TAZUNA do Prestige z Design.
Dobrze wiedzieć bo by człowiek szoku doznał

Tak czy inaczej powiem, lekki śmiech na sali by tak "wersjonować" przednie zegary kierowcy...
-
- Lex Master
Tak. W wersji Tazuna dla Prestige masz wysokiej rozdzielczosci przednie zegary.
Kazdy producent robi dwa lub trzy typy zegarow. Teraz nawet w Corolli masz zwykle zegary, zegary z efektem 3D albo wirtualny kokpit.
Kazdy producent robi dwa lub trzy typy zegarow. Teraz nawet w Corolli masz zwykle zegary, zegary z efektem 3D albo wirtualny kokpit.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Jako, że w końcu w moim NX udało się zamontować nową ładowarkę indukcyjną, to powiem Wam o co chodzi, żebyście nie pisali niesprawdzonych informacji. Od początku, gdy odebrałem dwa Lexusy NX nie można było ładować Iphonów na ładowarce indukcyjnej. Przez kilkanaście sekund telefon się ładował, a później nagle przestawał. Pewnie wielu z Was nawet tego nie zauważyło myśląc, że telefon nadal się ładuje. Z ładowaniem Samsungów od początku nie miałem żadnych problemów. Problemem są ładowarki indukcyjne z nieodpowiednim oprogramowaniem. Wszystkie NX z początku produkcji nie ładują Iphonów. Sprawdziłem to na kilku NX i w końcu potwierdził też to serwis. Problem jest im znany. Jeśli ładowarka indukcyjna kwalifikuje się do wymiany, to serwisy wymieniają ją na nowszą wersję. W moim przypadku ładowarka została wymieniona i od tego czasu mogę bez problemu ładować Iphony. Lexus stanął na wysokości zadania. Jeśli chodzi o bezprzewodowe połączenie się Iphona z system NX, to działa to nadzwyczaj szybko.
-
- Nowy lex user
W temacie fotoradarow w navi NX-a - jesli masz system multimedialny z tzw. malym ekranem to nie bedziesz mial w ogole wskazan dot. fotoradarow, ale tez i sugestii dot. zmiany trasy w sytuacji gdy na trasie pierwotnie wybranej bedzie korek (pojawi sie tylko info, ze za tyle i tyle djodziesz do korka), nie ma takze wyboru rodzaju trasy w podziale na nasjszybsza/najkrotsza/najekonomiczniejsza. Okazalo sie, ze nawet handlowcy i serwisanci nie wiedzieli o tej roznicy w funkcjach navi, w zaleznosci od wielkosci ekranu systemu multimedialnego (u nas ludzie w ASO we Wro byli tym faktem mocno zaskoczeni; dopytywalismy sie o potencjalne roznice w funkcjach nawigacji, w kontekscie rozmiarow ekranow, przed zamowieniem i powiedziano nam, ze roznic nie ma, a jako ze nas ow wielki ekran nie krecil specjalnie no to teraz mamy zamiast navi cos w rodzsju interaktywnej mapyAmpersand wrote: ↑5 Feb 2023, o 20:04Możecie podać wersje swoich map? Udało się komuś samemu je zaktualizować?Ampersand wrote: ↑3 Feb 2023, o 17:11 Z pkt. 1 już sobie poradziłem.
Co do aktualizacji to chodzi mi bardziej o mapy. Moja wersja to: 12-22-45|2022-02-5 i nie mogę tam znaleźć opcji dotyczącej radarów więc domyślam się, że jest przed aktualizacją. Jak u Was?
Co z pkt. 4 ?
Jeszcze jedno. Chodzi o pikanie przy zamykaniu. Nie za każdym razem ale pojawia mi się pikanie w ilości 8 piknięć z pod maski. Ktoś pisał o baterii w karcie Vodafone. Czy to jest gdzieś opisane?
Dzis za to, przy -3 stopniach Celsjusza na dworze nie dzialalo otwieranie drzwi kierowcy, ani przyciskiem w klamce, ani cięglem pod nią. Pozostale drzwi udalo sie otworzyc przyciskami. Dodam, ze drzwi nie byly przymarzniete do uszczelki, bo gdy dostalismy sie do wnetrza od strony pasazera z przodu, odpalilismy auto i bez problemu otworzylismy drzwi kierowcy od wew. Wyglada na to, ze cos w mechaniźmie otwierania sie przymrozilo, albo plastki sie naprezyly od niskich temperatur, przez co przestaly reagowac na naciski. W kazdym razie slabo to wyszlo.
Podobno temat owych drzwi, podobnie jak i klapki wlewu paliwa, jest mocno znany uzytkownikom z Kanady, ktorzy maj tozsame problemy regularnie. Tyle, ze u nich sa o wiele nizsze temperatury niz u nas
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Klapkę wlewu paliwa już zaliczyłem zacina się ten bolec który odryglowuje klapkę. Trzeba będzie reklamować
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex Master
Zarowno klamka jak i wlew paliwa sa opisywane przez uzytkownikow NXa w UK zatem nie dziwi ze te same problemy sa tutaj.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Mam z dużym ekranem stąd moja konsternacja i pytanie dotyczące wersji map u Was.killer13 wrote: ↑6 Feb 2023, o 16:13 W temacie fotoradarow w navi NX-a - jesli masz system multimedialny z tzw. malym ekranem to nie bedziesz mial w ogole wskazan dot. fotoradarow, ale tez i sugestii dot. zmiany trasy w sytuacji gdy na trasie pierwotnie wybranej bedzie korek (pojawi sie tylko info, ze za tyle i tyle djodziesz do korka), nie ma takze wyboru rodzaju trasy w podziale na nasjszybsza/najkrotsza/najekonomiczniejsza. Okazalo sie, ze nawet handlowcy i serwisanci nie wiedzieli o tej roznicy w funkcjach navi, w zaleznosci od wielkosci ekranu systemu multimedialnego (u nas ludzie w ASO we Wro byli tym faktem mocno zaskoczeni; dopytywalismy sie o potencjalne roznice w funkcjach nawigacji, w kontekscie rozmiarow ekranow, przed zamowieniem i powiedziano nam, ze roznic nie ma, a jako ze nas ow wielki ekran nie krecil specjalnie no to teraz mamy zamiast navi cos w rodzsju interaktywnej mapy).
...
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
killer13 wrote: ↑6 Feb 2023, o 16:13W temacie fotoradarow w navi NX-a - jesli masz system multimedialny z tzw. malym ekranem to nie bedziesz mial w ogole wskazan dot. fotoradarow, ale tez i sugestii dot. zmiany trasy w sytuacji gdy na trasie pierwotnie wybranej bedzie korek (pojawi sie tylko info, ze za tyle i tyle djodziesz do korka), nie ma takze wyboru rodzaju trasy w podziale na nasjszybsza/najkrotsza/najekonomiczniejsza. Okazalo sie, ze nawet handlowcy i serwisanci nie wiedzieli o tej roznicy w funkcjach navi, w zaleznosci od wielkosci ekranu systemu multimedialnego (u nas ludzie w ASO we Wro byli tym faktem mocno zaskoczeni; dopytywalismy sie o potencjalne roznice w funkcjach nawigacji, w kontekscie rozmiarow ekranow, przed zamowieniem i powiedziano nam, ze roznic nie ma, a jako ze nas ow wielki ekran nie krecil specjalnie no to teraz mamy zamiast navi cos w rodzsju interaktywnej mapyAmpersand wrote: ↑5 Feb 2023, o 20:04Możecie podać wersje swoich map? Udało się komuś samemu je zaktualizować?Ampersand wrote: ↑3 Feb 2023, o 17:11 Z pkt. 1 już sobie poradziłem.
Co z pkt. 4 ?
).
Mam system multimedialny z dużym ekranem i niestety w nawigacji nie są wyświetlane fotoradary i ostrzeżenia o nich oraz nie ma możliwości wyboru trasy najszybsza/najkrótsza/najekonomiczniejsza.
Ostatnio podjechałem do serwisu Lexusa w innej miejscowości niż kupiłem NX (chciałem nabyć dywaniki gumowe) i sprzedawca z tegoż salonu sprawdził vin mojego NX i powiedział, że jest akcja serwisowa - chodzi o moduł dcm oraz sos dla mojego samochodu i jak chcę to mogę podjechać i mi wgrają poprawioną wersję. Serwis Wrocławski nie przekazał mi takiej informacji.