Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Ampersand »

Uważasz, że każdy posiada przystosowany do tego telefon? Skoro i tak Android Auto wymaga kabla to po co mi indukcja...
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
lukke
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by lukke »

whero wrote: 4 Feb 2023, o 18:19
Ampersand wrote: 3 Feb 2023, o 08:56 Przeczytałem ten temat od początku ale nadal poszukuję odpowiedzi na kwestie, które mnie nurtują (wiem - instrukcja, jestem w trakcie...):
  1. Nie jestem w stanie połączyć aplikacji Link z aplikacją mulimedialną za pomocą kodu QR - wszystko działa poza tym, że konto jest niepołączone i nie wiem czy ma to wpływ na cokolwiek.
  2. Przy próbie wykonanania aktualizacji wyskakuje błąd. Możecie podpowiedzieć gdzie sprawdzić wersje oprogramowania (wersję map chyba mam z początku 2022, nie wiem czy to to samo)? Ktoś tu pisał, że ten problem rozwiązał aktualizacją w serwisie więc chciałbym się upewnić czy mam wersję przed czy po tej aktualizacji.
  3. Czy do powyższej aktualizacji musze połączyć się z wifi?
  4. Czy jest gdzieś opcja do włączania/wyłączania ladowarki bezprzewodowej?
Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi. :hobby:

po co chciałabyś wyłączać ładowarkę bezprzewodową? nie za bardzo widzę sens...

tu akurat podpinam się pod pytanie - jak wyłączyć?

Zarówno na tel żony (apple) jak i mój (samsung) ta ładowarka nie działa, więc po co ma być włączona?

whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

lukke wrote: 5 Feb 2023, o 13:28
Ampersand wrote: 3 Feb 2023, o 08:56 Przeczytałem ten temat od początku ale nadal poszukuję odpowiedzi na kwestie, które mnie nurtują (wiem - instrukcja, jestem w trakcie...):
  1. Nie jestem w stanie połączyć aplikacji Link z aplikacją mulimedialną za pomocą kodu QR - wszystko działa poza tym, że konto jest niepołączone i nie wiem czy ma to wpływ na cokolwiek.
  2. Przy próbie wykonanania aktualizacji wyskakuje błąd. Możecie podpowiedzieć gdzie sprawdzić wersje oprogramowania (wersję map chyba mam z początku 2022, nie wiem czy to to samo)? Ktoś tu pisał, że ten problem rozwiązał aktualizacją w serwisie więc chciałbym się upewnić czy mam wersję przed czy po tej aktualizacji.
  3. Czy do powyższej aktualizacji musze połączyć się z wifi?
  4. Czy jest gdzieś opcja do włączania/wyłączania ladowarki bezprzewodowej?
Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi. :hobby:

Zarówno na tel żony (apple) jak i mój (samsung) ta ładowarka nie działa, więc po co ma być włączona?

powiem tak... zgłoś się do ASO - u mnie testowane na IP 13pro max, ip 13 oraz ip 13 mini ładowarka bezprzewodowa działała bez problemów ~ trasy 1-3h i ani razu nie rozłączało (jeżeli miałoby to mieć znaczenie to 13 pro max etui dbrand grip, 13 / 13 mini w etui standard z pierścieniem magsafe)
whero
Lex Driver

Post by whero »

Ampersand wrote: 5 Feb 2023, o 09:11 Uważasz, że każdy posiada przystosowany do tego telefon? Skoro i tak Android Auto wymaga kabla to po co mi indukcja...

dopóki nie położysz telefonu to właściwie prądu nie ciągnie... najwyżej zapytaj w aso i poproś o wyciągnięcie bezpiecznika
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Z innej beczki. 

Który serwis w Warszawie, ewentualnie w Krakowie polecacie? Chodzi mi o ASO z dobrą opinią. 

lukke
Lex user

Post by lukke »

whero wrote: 5 Feb 2023, o 14:38

powiem tak... zgłoś się do ASO - u mnie testowane na IP 13pro max, ip 13 oraz ip 13 mini ładowarka bezprzewodowa działała bez problemów ~ trasy 1-3h i ani razu nie rozłączało (jeżeli miałoby to mieć znaczenie to 13 pro max etui dbrand grip, 13 / 13 mini w etui standard z pierścieniem magsafe)

Może kwestia aktualizacji/wersji ładowarki (jeżeli takie są)?
Jeździłem dwoma NX, w pierwszym (jeden z pierwszych, pokazowych) ładowanie nie działało ani na IP13Pro ani starszym Note, w drugim (cholera wie z kiedy) nie działa na IP13Pro i nowym S 23 Ultra, o dziwo stary Note (nawet w etui) działa...
Przez "nie działa" rozumiem ładowanie 2-3 sek. po czym koniec.
whero
Lex Driver

Post by whero »

lukke wrote: 5 Feb 2023, o 16:09
whero wrote: 5 Feb 2023, o 14:38

Może kwestia aktualizacji/wersji ładowarki (jeżeli takie są)?
Jeździłem dwoma NX, w pierwszym (jeden z pierwszych, pokazowych) ładowanie nie działało ani na IP13Pro ani starszym Note, w drugim (cholera wie z kiedy) nie działa na IP13Pro i nowym S 23 Ultra, o dziwo stary Note (nawet w etui) działa...
Przez "nie działa" rozumiem ładowanie 2-3 sek. po czym koniec.

gdyby w aso robili duży problem mówiąc że to jest standard i winiliby telefony czy coś to możnaby się dogadać żeby przedstawić im porównanie czy coś ;)
najważniejsze to się ich nie czepiać - oni mogą tylko próbować prosić żeby im przysłali kolejne części a potem próbować je montować i sprawdzać czy się poprawia
whero
Lex Driver

Post by whero »

Ampersand wrote: 5 Feb 2023, o 09:11 Uważasz, że każdy posiada przystosowany do tego telefon? Skoro i tak Android Auto wymaga kabla to po co mi indukcja...

tbh można napisać jakiś zbiorczy list z zapytaniem o to kiedy w końcu obiecana aktualizacja dodająca android auto bezprzewodowo?

mogliby przynajmniej przysłać ludziom tymczasowo adaptery ~ są dongle dodające android auto bezprzewodowo do aut które mają tylko przewodowo ~ motorola MA1 etc

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

whero wrote:

tbh można napisać jakiś zbiorczy list z zapytaniem o to kiedy w końcu obiecana aktualizacja dodająca android auto bezprzewodowo?

mogliby przynajmniej przysłać ludziom tymczasowo adaptery ~ są dongle dodające android auto bezprzewodowo do aut które mają tylko przewodowo ~ motorola MA1 etc

A kto komu obiecal? Masz gdzies to na papierze?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
whero
Lex Driver

Post by whero »

Klaudiusz wrote: 5 Feb 2023, o 17:29
whero wrote:

A kto komu obiecal? Masz gdzies to na papierze?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

w pierwszej specyfikacji / informacjach prasowych był wymieniony android auto bezprzewodowo - bazowaliśmy na tym składając zamówienia / przy odbiorach byliśmy dalej zapewniani przez sprzedawcą iż za chwilę już będzie aktualizacja

Post Reply

Return to “Lexus NX”