Jak ktoś ma ukraść to i tak to zrobi, ratuje jedynie AC/GAP i modlitwa by coś szybko kupić za ubezpieczenie

Prawda, każde dodatkowe zabezpieczenie jednak utrudnia a czasami i zniechęca. Elektronika najprostsza do złamania mechaniczne zabezpieczenia jak Bearlock lepszepss wrote:Dobry jammer oprócz GPS, wycina też GSM i resztę sygnałów radiowych.
Jak ktoś ma ukraść to i tak to zrobi, ratuje jedynie AC/GAP i modlitwa by coś szybko kupić za ubezpieczenie
No jeszcze nie. Mój NX ma być za ok pół roku więc dopiero wtedy coś takiego wezmęEsdipio wrote:ciekawe. A czy ty posiadasz takie zabezpieczenie? Jesli tak to jak to sie sprawuje w uzytkowaniu?
Silnik A25A-FXE jezdzi juz w ES, Camry i RAV4 od 2017 toku. Jest to kolejna iteracja silnika znanego z Lexusa IS300h. Czy GS300h. Silnik 2.5, niewysilony, ktory podczas calego przebiegu pojazdu srednio przepracuje jedynie 30-40% czasu nie ma prawa sie zepsuc. Pozostaje jedynie wymiana co 15kkm i dojedzie do 0.5mlnTomasz76 wrote:Kolejnym pozytywnym zaskoczeniem jest to, że po przejechaniu ponad 13tys/km nie ubyło nic oleju w silniku. Do tego olej ma nadal zabarwienie, jakby był co dopiero wlany nowy. Jest to przecież nowy model samochodu, który powinien być niedopracowany. Powoli zaczynam rozumieć przewagę Lexusa nad niemiecką konkurencją.
wg zaleceń producenta oczywiście interwał 15kkm dotyczy pojazdów w których wymieniamy olej na wysokiej klasy jakości + pojazdów nie poruszających się głównie po krótkich trasach - patrz miasto / nie dla osób jeżdżących w niskich (poniżej 0 stopni) temperaturach / nie dla osób poruszających się po drogach nieutwardzonych (większa ilość kurzu - wystarczą codziennie 2km nie wyasfaltowane i suche lato żeby naprawdę zrobić różnicę) itp itdKlaudiusz wrote:Silnik A25A-FXE jezdzi juz w ES, Camry i RAV4 od 2017 toku. Jest to kolejna iteracja silnika znanego z Lexusa IS300h. Czy GS300h. Silnik 2.5, niewysilony, ktory podczas calego przebiegu pojazdu srednio przepracuje jedynie 30-40% czasu nie ma prawa sie zepsuc. Pozostaje jedynie wymiana co 15kkm i dojedzie do 0.5mlnTomasz76 wrote:Kolejnym pozytywnym zaskoczeniem jest to, że po przejechaniu ponad 13tys/km nie ubyło nic oleju w silniku. Do tego olej ma nadal zabarwienie, jakby był co dopiero wlany nowy. Jest to przecież nowy model samochodu, który powinien być niedopracowany. Powoli zaczynam rozumieć przewagę Lexusa nad niemiecką konkurencją.![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
różne warunki klimatyczne powinny mieć inne oleje ale powód tej zmiany wydaje mi się inny - w Europie ogółem mamy zalecane inne oleje wydaje mi się że przez różnice w charakterystyce rynku względem ~ usa - patrząc na instrukcje użytkowników na różnych rynkach wychodzi to różnie i np ~ rx400h i 450h (3 gen konkretnie pamiętam) u nas mają wszędzie w instrukcjach itp. zalecane stosowanie 5w30 a USA w Stanach odpowiadających Polsce klimatem leje się 0w20 - duża ilość ludzi zajmujących się importem przyzna że pod względem jakości / dostępności fajniejszych wersji / stopniu zaawansowania olei na rynku Europa jest bardzo zacofana (przez Kowalskiego co wleje najtańszy 10w40 bo to wszystko to i tak to samo) względem usa i dostępność oleji na rynku w fajnej jakości, ilości i pewności dostępności pozwalających na spokój zaopatrzenia wszystkich autoryzowanych stacji obsługi w Polsce... do instrukcji trafia więc rekomendacja ucząca klienta że serwis robi dobrze wlewając to co mają od zawszeKlaudiusz wrote:Dodam jeszvze ze do tego silnika dedykowany jest olej 0W10 lub 0W16. Niestety na ostatnim przegladzie zalano mi 0W20 i powiedziano ze nastepnym razem prosze przypomniec o 0W16… tak z gory przy umawianiu sie na wizycie mozecie powiedziec ze chcecie 0W16.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests