Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
wawa69
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by wawa69 »

Po pierwszych kilometrach przejechanych moim egzemplarzem od razu co zauważyłem to różnica w prowadzeniu się danej wersji NX.Na jazdach testowych miałem wersję Prestige z dodatkowymi pakietami i szyberdachem,wersja którą posiadam to goła Elegance AWD.Bogatszą wersją bardziej bujało na zakrętach,może to wina szyberdachu który jest dość ciężki i przenosi środek ciężkości w górę.Mam wrażenie też,że wersja biedniejsza jest bardziej dynamiczna,tych kilogramów w wyposażeniu jest jednak sporo mniej.
Łączkowski
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Łączkowski »

Tomasz76 wrote:Najczęściej jeżdżę z prędkością 130km/h, więc podaję wyniki spalania przy tej prędkości. Latem auto potrafiło spalić 6,5 litra, natomiast obecnie między 7, a 7,5 litra w zależności od warunków atmosferycznych.
6,5 litra to rzeczywiście mało wychodziło bo wszędzie jak czytałem, i jak testy kierowcy robili to taka wartość wychodziła przy prędkości 110 km/h. 130 km/h to było jakies 7,5-8 litra.
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

6,5 litra miałem kilkukrotnie, ale w sprzyjających warunkach atmosferycznych. Było bardzo ciepło i bezwietrznie. Przy takich gabarytach samochodu, jak widać pogoda ma kluczowe znaczenie. Różnica w spalaniu potrafi wynieść nawet litr i więcej. Ciekawy jestem, jak to będzie wyglądało w okresie zimowym.
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Pytanie do tych którzy zabezpieczyli swoje auto folią PPF - ktoś może coś doradzić może jakiś konkretną firmę autodetailingu w rejonie Małopolski. Jaki części samochodu okleić , czy może cały samochód? Jaki to koszt ?
komar
Nowy lex user

Post by komar »

I.Q. wrote:Pytanie do tych którzy zabezpieczyli swoje auto folią PPF - ktoś może coś doradzić może jakiś konkretną firmę autodetailingu w rejonie Małopolski. Jaki części samochodu okleić , czy może cały samochód? Jaki to koszt ?
Podpinam się pod pytanie i jednocześnie rozszerzam o to jakie "zabiegi" warto Waszym zdaniem wykonać zaraz po odebraniu auta z salonu? Z mojej strony waham się nad ceramiką lub PPF, dodatkowo gdzieś rzuciła mi się w oczy opinia, że warto zabezpieczyć podwozie przed korozją. Czy ktoś zgłębiał już temat i zechce podzielić się przemyśleniami? :)
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Oferta Kraków Image

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Oferta Kraków Image

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

Czy ktoś może odebrał NX z zamontowanym hakiem przez ASO ?
Na forum czekających na odbiór trwa dyskusja co do proponowanego rozwiązania - haka z udźwigiem 60kg. Czy komuś udało się zamontować hak z większym udźwigiem niż ten 60 kg ?
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Haka nie mam, ale na liczniku mam już 13tys przebiegu. Na razie nie mam o czym pisać, ponieważ nic ciekawego z autem się nie dzieje. Tylko tankuję i jeżdżę.
Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

Mam takie 2 pytania do tych co juz odebrali swoje NX.

1. Czy ktos z was montowal rejestratory przod/tyl w salonie lub poza salonem lub samodzielnie? Jesli tak to jaka metoda, od gniazda usb zewnatrznego czy tez moze zasilanie z konkretnego bezpiecznika wykorzystujac tzw baypass?

2. Czy montowaliscie jakies dodatkowe zabezpiecznie antykradziezowe? W ofercie lexusa nie ma nic dodatkowego. Zastanawiwm sie czy NX sa dobrze zabezpieczone przed kradzieza na game boya i walizke.
Post Reply

Return to “Lexus NX”