Znalazłem na allegro sprzedawce z Ciechanowa, sprowadzają i montują szyby mają do LS 430
http://allegro.pl/show_item.php?item=6675197275 wedle ich słów " Nie prowadzimy sprzedaży szyb Bsg gdyż są to najtańsze chińskie zamienniki często sporo odbiegające od jakości oryginału." ponoć też "Sprzedawana szyba jest zamiennikiem wysokiej jakości zgodna z homologacją oryginału czyli różni się tylko logo w stosunku do oryginału," tak więc pewnie zdecyduję się przed latem na wymianę u nich ale o dziwo dziś napisałem do nich mejla o szybę z podgrzewaniem gdzie nie ma prawdopodobnie zamiennika a oni mi odpisali
" Witam, Takie szyby zielone z pasem niebieskim od słońca,sensorem i ogrzewaniem wycieraczek posiadamy na zamówienie w cenie 829 zł brutto"
No i jestem w szoku

więc może faktycznie mają dostęp do czegoś ala oryginał tyle, że bez logo, tylko zastanawiam się czy da się podłączyć węże od wody jeśli u mnie nie było szyby podgrzewanej, chyba, że oryginalnie była a mam i tak zamiennik. Nie przyglądałem się nigdy tak wnikliwie podszybiu ale wydaje mi się, że są tam jakby dwie zaślepki węży zakończone króćcami aluminiowymi i wystarczyło by tam wpiąć się z tą szybą i była by cały czas podgrzewana. Jak dobrze rozumiem ogrzewanie przedniej szyby w tym modelu polega na przepływie gorącego płynu chłodniczego na wysokości wycieraczek i jest to obieg działający non stop lato zima.