Renowacja Lakieru i nie tylko
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
Nie musi byc studio 

-
- Lex user
- Model Lexusa: RX400h
Re: Renowacja Lakieru i nie tylko
jak dla mnie to za tyle moze byc dobre mycie z glinkowaniem i maszynowo cleanerem plus wosk klasy Colli \ FK \ Fusso
ale bez szalenstw ;]
ale bez szalenstw ;]
-
- Lex user
- Model Lexusa: szukam
Jeżeli to był one step i koleś uwinął się w jeden dzień to bardzo mało skasował. Jak dla siebie robisz, nie na sprzedaż, to nie rozumiem dlaczego ma być jak najtaniej.ArtIS wrote:W poprzednim aucie za korektę całego lakieru i renowacje wszystkich plastików (wszystko Meguiars) zaplaciłem 500zl - Honda Accord.
Teraz nie chciałbym tego przekroczyć bo prace których oczekuje:
- wypranie skór,
- rewitalizacja lakieru (polerka czy jakieś odświeżenie po długoletnim użytku - bez odnawiania pod sprzedaż)
- konserwacja plastików w środku
-
- Lex user
- Model Lexusa: -
To pewnie nawet one step nie był tylko cleanerdadan wrote:Jeżeli to był one step i koleś uwinął się w jeden dzień to bardzo mało skasował. Jak dla siebie robisz, nie na sprzedaż, to nie rozumiem dlaczego ma być jak najtaniej.ArtIS wrote:W poprzednim aucie za korektę całego lakieru i renowacje wszystkich plastików (wszystko Meguiars) zaplaciłem 500zl - Honda Accord.
- wypranie skór,
- rewitalizacja lakieru (polerka czy jakieś odświeżenie po długoletnim użytku - bez odnawiania pod sprzedaż)

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
- ArtIS
- Lex Maniak
W garażu nie musi byc super drogo zrobiony...dadan wrote:Jeżeli to był one step i koleś uwinął się w jeden dzień to bardzo mało skasował. Jak dla siebie robisz, nie na sprzedaż, to nie rozumiem dlaczego ma być jak najtaniej.ArtIS wrote:W poprzednim aucie za korektę całego lakieru i renowacje wszystkich plastików (wszystko Meguiars) zaplaciłem 500zl - Honda Accord.
- wypranie skór,

-
- Lex user
- Model Lexusa: szukam
Hehe najlepiej to za 300 zł z powłoką, potem przyjedzie na odbiór auta i powie "taniej nie da rady", ah co za ludzie
-
- Lex user
- Model Lexusa: -
Tanio + szybko =/= dobrzedadan wrote:Hehe najlepiej to za 300 zł z powłoką, potem przyjedzie na odbiór auta i powie "taniej nie da rady", ah co za ludzie
Dobrze + szybko =/= tanio
Tanio + dobrze =/= szybko
Ostatni punkt jest dyskusyjny bo wiadomo - czas to pieniądz

Oczywiście znam magików którzy skóry za 25 złotych wyczyszczą a za dodatkowe 8 złotych jeszcze je zabezpieczą. Nie mówiąc o "korekcie" za 120. Widziałem lakier jednego Type-R'a po takiej robocie i pozostawie temat bez komentarza.
ArtIS, nie piszemy tego wszystkiego po to żeby Ci dogryźć ale po to, żeby pokazać Ci że zawsze jest coś kosztem czegoś (patrz równanie na górze). Wybór i tak będzie należał do Ciebie

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
- ArtIS
- Lex Maniak
Nawet jak będziecie chcieli dogryźć to i tak się nie obrażę.
Ma być tanio bo to w zasadzie drobne sprzątanie bo już skóry się przybrudziły. Niestety nie spędzam bardzo dużo czasu w tym aucie stąd kiedy raz od wielkiego dzwonu się nim przejadę nie chcę zwyczajnie wsiadać do chlewu.
Skoro jeżdżę mało to nie zamierzam też wydawać dużo - proste.
Ma być tanio bo to w zasadzie drobne sprzątanie bo już skóry się przybrudziły. Niestety nie spędzam bardzo dużo czasu w tym aucie stąd kiedy raz od wielkiego dzwonu się nim przejadę nie chcę zwyczajnie wsiadać do chlewu.
Skoro jeżdżę mało to nie zamierzam też wydawać dużo - proste.
- piasek1985
- Lex user
- Model Lexusa: LS430
Jak nie chcesz wydawać dużo to zaopatrz sie w Dodo Juice Leather Cleaner i w godzine skóry będą jak nowe. Później zabezpiecz Gtechiq L1 i po sprawie.
Tu widac jak działa po zrobieniu połowy siedzenia. Wystarczy psiknac na gabke, przetrzec nia siedzenie, a pozniej wytrzec czysta szmatka.

Na zewnatrz dobre mycie, glinkowanie i naloz sobie wosk, tutaj jest Farecla G3. W sumie 4h roboty i auto wyglada jak nowe.

Tu widac jak działa po zrobieniu połowy siedzenia. Wystarczy psiknac na gabke, przetrzec nia siedzenie, a pozniej wytrzec czysta szmatka.

Na zewnatrz dobre mycie, glinkowanie i naloz sobie wosk, tutaj jest Farecla G3. W sumie 4h roboty i auto wyglada jak nowe.

- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
o tej farecli mogłeś nie wspominać