Może dają jakieś pastylki do łykania w promocji do paliwaDawid250286 wrote:Ja od kiedy tankuje na shellu czuje jakby moje auto było z 200 kilo lżejsze, więc może to wina złej jakości benzyny?

Może dają jakieś pastylki do łykania w promocji do paliwaDawid250286 wrote:Ja od kiedy tankuje na shellu czuje jakby moje auto było z 200 kilo lżejsze, więc może to wina złej jakości benzyny?
Na pewno to też ma znaczenie. Tankowanie na Orlenie to złoDawid250286 wrote:Ja od kiedy tankuje na shellu czuje jakby moje auto było z 200 kilo lżejsze, więc może to wina złej jakości benzyny?
A co ni za papu dają na tym Shellu, że takie mocne ?Niemen82 wrote:Na pewno to też ma znaczenie. Tankowanie na Orlenie to złoDawid250286 wrote:Ja od kiedy tankuje na shellu czuje jakby moje auto było z 200 kilo lżejsze, więc może to wina złej jakości benzyny?
Oby nie. Nowa pompa ponad klocka kosztujeProponuję pomyśleć o pompie paliwa. Objawy miałem bardzo podobne w GS 460. Pół roku szukania, testów, komputerów. A okazało się że pompa przytarta...
Ja od kiedy tankuje na shellu czuje jakby moje auto było z 200 kilo lżejsze, więc może to wina złej jakości benzyny?
Tankowane na różnych stacjach. Orlen omijam, bo jakoś nie jestem przekonany i ze względu na ceny u mnie we wsiTankowanie na Orlenie to zło
Dokładnie, miasto Wrocław, długo tankowałem na Shell-u, potem na BP, ostatnio na Orlenie... i nie czuję różnicyDawid0ss wrote:Z tymi stacjami paliw to przesadzacie deko. Przestańcie tankować na franczyzowych stacjach i problem z paliwem się skończy. Mają taniej, ale za to posuwają się do przekrętów. Natomiast żadna ori stacja nie pozwoli sobie na jakiekolwiek chrzczenie paliwa.
Pzdr
Jaki miałeś problem. Może u u mnie jest to samo. Jak wspomniałem, przód piszczy, więc coś trze. Na tyle zmieniałem klocki, bo na grubość były OK ,ale były jak szkło, nic nie hamowały.U mnie był problem z hamulcami który został w zeszłym roku rozwiązany
niestety u mnie ekonomizer pokazuje z 10l przy takiej prędkości i prawie tak wychodzi przy tankowaniu. Dla testu zrobiłem trasę 100km, z czego 95% to trasa, gaz ledwo co dotykałem a na stacji wyszło 8,5l/100km. Z taką jazdą Madzią w PB poniżej 7l schodzę a porównując wielkość aut to lex do bagażnika M6 się zmieściA przy 100km/h jeśli chodzi o spalanie i ekonomizer to nie jest to mój odnośnik, ale pokazuje przy tej prędkości około 7l więc bym powiedział, że jest ok.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests