Lexus LS430 z Japonii bez pneumatyki
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LS430
Lexus LS430 z Japonii bez pneumatyki
Mam możliwość zakupu samochodu z Japonii z przebiegiem 90 tys . Samochód z tamtych rejonach jest jako oznaczenie VIP ma na tylnej kanapie panel sterujący więc pewnie to president . Jest to wersja polift z roku 2005 . Jedynie mam dylemat nad zawieszeniem bo nie ma zawieszenia pneumatycznego i nie wiem czy to zaleta czy wada i czy dalej szukać z pneumatyka . Auto ma służyć raczej do weekendowych rodzinnych wycieczek . Nie mam pojęcia jaki jest komfort z pneumatyka a jaki bez . Zauważyłem też że wszystkie auta z Japoni w polifcie nie mają pneumatyki i nie wiem czy to wycofali czy jakiś inny powód . Proszę doradźcie .
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: Lexus LS430 z Japonii bez pneumatyki
Jeździłem takim i takim jest różnica ale nie wiem czy na tyle duża żeby płacić za dodatkowy serwis zawiasu.
Piszesz o wersji JP ale z kierą po której stronie ?
Piszesz o wersji JP ale z kierą po której stronie ?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LS430
Lewa strona
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 500h
Mam bardzo podobny egzemplarz – również wersja polift z 2005 roku sprowadzona z Japonii. Też nie ma zawieszenia pneumatycznego i miałem podobne wątpliwości. Po kilku rodzinnych wycieczkach mogę powiedzieć, że komfort jazdy i tak jest na bardzo wysokim poziomie Panel VIP z tyłu robi wrażenie i świetnie się sprawdza w dłuższych trasach. Myślę, że brak pneumatyki to niekoniecznie wada – mniej rzeczy do potencjalnego serwisowania. Jeśli auto będzie używane weekendowo, to według mnie taka wersja w zupełności wystarczy.