Pozdrawiam
Rysy na ekranie
-
Domas
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 200t
Rysy na ekranie
Witam, kupiłem niedawno zadbanego Lexusa NX, ale ma jeden mankament we wnętrzu - porysowany ekran wyświetlacza, drażni mnie to bardzo, szczególnie w słoneczne dni. Nie są to jakieś głębokie rysy, tylko jakby ślady po ściereczce. Czy macie jakiś sposób na odświeżenie tego ekranu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Kris-Kris
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LBX
Re: Rysy na ekranie
ta osłona wyświetlacza jest nieprawdopodobnie miękka. Mam to w LBX. Szukałem, czytałem ale niestety nic mądrego nie znalazłem. Jak znajdziesz, daj znać !
-
Leoon11
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is 200
Jeśli rysy są płytkie, możesz spróbować użyć specjalnego środka do czyszczenia ekranów z elektroniką (np. do telefonów) z delikatnym, mikrofibrowym materiałem. Można też spróbować polerowania, ale pamiętaj, żeby używać tylko produktów dedykowanych do ekranów, żeby nie pogłębić problemu.Domas wrote: ↑17 Feb 2025, o 10:45 Witam, kupiłem niedawno zadbanego Lexusa NX, ale ma jeden mankament we wnętrzu - porysowany ekran wyświetlacza, drażni mnie to bardzo, szczególnie w słoneczne dni. Nie są to jakieś głębokie rysy, tylko jakby ślady po ściereczce. Czy macie jakiś sposób na odświeżenie tego ekranu?
Pozdrawiam![]()
-
GrzesiekSz
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX350H
Ja bym kupił folię na ekran (taki sam produkt jak na komórki). Zobacz na ALIExpress - powinno być coś dedykowanego. Ta folia zabezpieczy i zamaskuje.
RX 350H Prestige+Technology 2024