Fotele - regulacja bez zew. panelu kontrolnego

Problemy dotyczące innych modeli niż wymienione
Post Reply
GSSCh
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300h

Fotele - regulacja bez zew. panelu kontrolnego

Post by GSSCh »

Witajcie,
mam takie ogólne pytanie o fotele w Lexusach, a w szczególności chodzi mi o GS, Mk4:

Zakładając że do samochodu przewidziane są fotele w dwóch wariantach (tak jest np w GS), i jeden z tych wariantów posiada podstawowy zakres "regulacji", a drugi posiada dodatkowe jeszcze przyciski ustawiające np długość siedziska, czy trzymanie boczne, - to czy ten uboższy może jednak wewnętrznie mieć część z mechanizmów dostosowania ?

Konkretnie chodzi mi o to że mam fotel który wg mojej oceny jest skrojony na dość dużą (szeroką) osobę, a ja mam budowę raczej normalną, a nawet i szczupłą. Fotel sam w sobie jest naprawdę ok, ale czasem tęsknię za fotelem z poprzedniego auta, gdzie trzymanie boczne było znacznie bardziej odczuwalne.
Mój egzemplarz samochodu niestety nie ma tych dodatkowych regulacji dostępnych dla użytkownika, które pozwalałyby wciśnięciem guzika uzyskać efekt o który zabiegam. Ale: być może jest tak, że producent w obu wersjach fotela wewnętrznie pozwala na ustawienie zadanego trzymania bocznego, tylko w moim przypadku może należałoby jednorazowo rozkręcić fotęl i pokręcić jakąś śrubą... ?
Wiem z doświadczenia że producenci w różnych branżach często tak robią, że produkt faktycznie jest jeden - posiadający "wewnętrznie" wszystko, ale w zależności od tego ile klient zapłacił (jaki kupił poziom usługi/produktu) - to taki dostaje panel kontrolny, z zaślepionymi niektórymi funkcjami (które wciąż tam są, ale nie dla niego).

Ktoś rozkręcał może kiedyś fotel (albo widział jak ktoś to robił) i potrafi coś tu napisać ?
Naturalnie chodzi o fotel kierowcy.

Dzięki i pozdrawiam.
Post Reply

Return to “Inne”