Hej,
planuje zakup auta w tym albo na początku kolejnego roku. Przyznam się, że nigdy jeszcze auta w leasing (w tym przypadku prywatny) nie brałem.
Na stronie Lexusa przy konfiguracji jest możliwość kupna go właśnie przy pomocy LEXUS Kinto One. Jako laik mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś poświęci chwilę czasu i mi na nie odpowie.
1. Czy warto brać leasing przy użyciu Kinto One, czy może idzie poszukać lepszych warunków?
2. Czy z tym co proponuje konfigurator na stronie można manewrować? W sensie, czy prywatnie w rozmowie z przedstawicielami mogę ugrać lepsze warunki? (aktualnie przy wersji Elegance mamy około 1200 brutto/msc - zależnie od procenta wpłaty własnej)
3. Warto dopłacać te 100 zł msc więcej dla np. wersji f sport design?
4. Na co patrzeć przy kupnie takiego auta z salonu? Poprzez "na co" mam właśnie namyśli dodatki. Nie chciałbym sytuacji, że coś przydatnego co mogłem mieć za np. 30 zł więcej nie wybrałem...
5. Okres finansowania jaki mogę aktualnie wybrać to max 36 msc. Co potem? Muszę auto wykupić za całą kwotę jaka została, czyli około 100k..?
6. Warto dopłacać do 4x4?
Drugim modelem który mnie interesuje to is300h (używka), ale to też kompletnie inny rodzaj auta. Warto?
Dzięki wielkie za pomoc i odpowiedzi.
Leasing prywatny - co i jak
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Re: Leasing prywatny - co i jak
Ad. 1 i 5 - Kinto opłaca się raczej jeśli nie zamierzasz robić wykupu. Jeśli nie masz firmy to może kredyt będzie korzystniejszy? Na Twoim miejscu popytałbym w bankach o oferty finansowania
Ad. 3,4 i 6 to sam musisz sobie odpowiedzieć na te pytania na pewno warte grzechu są kamery 360° I system o ostrzeganiu o ruchu poprzecznym.
IS 300h to sedan czyli musisz również sam sobie odpowiedzieć czy pasuje Ci klasyczna bryła samochodu czy SUV. Swoją drogą są na rynku aut używanych UX--y
Ad. 3,4 i 6 to sam musisz sobie odpowiedzieć na te pytania na pewno warte grzechu są kamery 360° I system o ostrzeganiu o ruchu poprzecznym.
IS 300h to sedan czyli musisz również sam sobie odpowiedzieć czy pasuje Ci klasyczna bryła samochodu czy SUV. Swoją drogą są na rynku aut używanych UX--y
-
- Nowy lex user
Tak, is300h to sedan i do tej pory tylko takimi jeździłem. Pozostaje chyba po prostu pójść na jazdę próbną jeśli chodzi o uxa i porównać. Są używki, ale chyba 250h? A one z tego co wiem mają hybrydę 4 generacji.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
IS dla niektórych może wydawać się wewnątrz stylistycznie stary chociaż ja tak nie uważam. Niewątpliwa zaletą jest brak GPF. Musisz sobie odpowiedzieć jak będziesz korzystać auta ile w mieście a ile w trasie. IS 300h na autostradzie przy mocnym depnięciu będzie wył na pewno bardziej niż UX natomiast przy spokojnej jeździe drogami krajowymi czy w mieście będzie dobrze. Co do hybrydy tzw. V generacji to jak twierdzi prowadzący na YT The Car Care Nut (doskonałe materiały odnośnie Toyoty i Lexusa) to tak na prawdę 4,5 generacji bo zmiany są ale nie tak wyraźne jak między poprzednimi. Tak czy siek w tym momencie KAŻDA hybryda z przekładnią eCVT będzie wyć
-
- Nowy lex user
Osobiście wolałbym brać is300h ze względu na to, że tańszy (4-5 latka można wyrwać za 100k - szok, że nówka z salonu była za niecałe 165 tyś -.-) i nie musiałbym brać leasingu. Jedynie co mi w nim przeszkadza to ten ekran który wygląda na duży, ale po odpaleniu auta okazuje się, że 40% jest niezagospodarowane i mamy black bary po bokach.. Nie rozumiem jak można było coś takiego zrobić, chyba że można go wymienić?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS430 MK2
Po lifcie w wyższych wersjach jest też duży ekran, zajmujący całą tą wnękęXaoo wrote: ↑1 Aug 2024, o 10:38 Osobiście wolałbym brać is300h ze względu na to, że tańszy (4-5 latka można wyrwać za 100k - szok, że nówka z salonu była za niecałe 165 tyś -.-) i nie musiałbym brać leasingu. Jedynie co mi w nim przeszkadza to ten ekran który wygląda na duży, ale po odpaleniu auta okazuje się, że 40% jest niezagospodarowane i mamy black bary po bokach.. Nie rozumiem jak można było coś takiego zrobić, chyba że można go wymienić?
-
- Nowy lex user
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS430 MK2
fsport pewnie wymagał dołożenia jakiegoś pakietu. Jak pracowałem w salonie jeszcze to bardzo rzadko widywałem wersje z większym ekranem