Wymieniłem rozrząd , do wymiany odłączony został akumulator pomocniczy , wszystko złożone jak trzeba na znaki i znaki na pasku rozrządu. Auto odpalone , adaptacja szyb i szyberdachu , niby wszystko ok, po przejechaniu 1.5 km auto zgasło bateria zeszła do 2-uch kresek wywaliło błędy P3190, P3193, P0ACF. Holowanie do warsztatu . Drugi dzień zmagań ,ponowne sprawdzenie rozrządu , wszystko ok. auto odpaliło zrobiłem procedurę ładowania baterii, naładowała się , niby wszystko ok. , a tu kontrolka check engine , sprawdzenie błędów i oto nowe B2421,P0505 i teraz odwrotna sytuacja , przekręcam kluczyk auto podaje że jest gotowe do jazdy , po przyciśnięciu pedału gazu silnik odpala , ale już nie gaśnie innym słowem nie przechodzi w stan spoczynku i zauważyłem że nie ma kreseczek info że silnik ładuje baterię , ręce mi już opadają. Ma ktoś z was pomysł co jest grane?
RX400 problem z autem po wymianie rozrządu
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: xr400h
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
Re: RX400 problem z autem po wymianie rozrządu
Polecam Ci najlepszy serwis nieautoryzowany: Warszawa ul.Osiedle 2D, 03-149 Warszawa... tel. +48 22 819 11 11 lub 22 614 76 95
Mam do nich 100% pełnego zaufania, podkreślam 100%.
Spokojnie ogarną to w mig przy niewygórowanych kosztach.
Mam do nich 100% pełnego zaufania, podkreślam 100%.
Spokojnie ogarną to w mig przy niewygórowanych kosztach.
-
- Nowy lex user
Dzięki , za podpowiedź .Już się przymierzałem do podpięcia kompa w ASO lexus na Połczyńskiej. Auto jakby zaczyna się samo kalibrować , ale boję się jeździć bo znowu zgaśnie i będę musiał lawetę wzywać.
-
- Nowy lex user
Oddałem na weryfikację , inaczej podpięcie kompa . ,czekam już drugi tydzień , mogłem oddać do Jabłonnej.