Poprawa standardowego audio w NX II.

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Poprawa standardowego audio w NX II.

Post by maciejp »

Pochwalcie się czy ktoś zmieniał coś w audio i jakie dało to efekty... Może dałby ktoś 5 min. posłuchać w Wawie lub okolicach? :)

Zastanawiam się nad wymianą głośników w drzwiach (Focale) + wygłuszenie drzwi. Pytanie tylko czy będzie to aż taki efekt wow, którego bym się spodziewał po wydaniu 4k+ pln. Jeśli różnica nie jest tak spektakularna to cóż, znam przynajmniej kilka lepszych sposobów na przepuszczenie takiej kwoty... :)

W/g warsztatów, które się tym zajmują, wygłuszenie drzwi jest konieczne, bez tego podobno bez sensu cokolwiek robić, ale być może ktoś wymienił tylko głośniki i podzieli się wrażeniami? Warsztaty mówią też, że efekt będzie dopiero po dodaniu jeszcze wzmacniacza/procesora - ale wiadomo, jaki oni mają w tym interes...
pciszewski
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Re: Poprawa standardowego audio w NX II.

Post by pciszewski »

Osobiście mam wymienione u siebie glosniki w desce na jl audio C2 350x, oraz dodany subwoofer z linku
https://www.lexus-forum.pl/viewtopic.ph ... b0aacbb349
Różnica w dźwięku na duży plus, ostatnio jeździłem rx450+ z ML i bardziej podoba mi się dziwiek u mnie, chodź to nie jest obiektywa opinia.
Całość kosztowała niecałe 3k.
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Dzięki za info, w dodatku jest to do ogarnięcia we własnym zakresie...

A te jl audio c2-350x pod szybą - pasowały bez problemu? Plug and Play? Bo one mają 90mm, a ludzie piszą w internetach, że zakładają Alpine s2-s40, które mają z kolei 100mm :)
Jak rozumiem wymieniłeś wszystkie 3 pod szybą, więc jeden głośnik pozostał w zapasie?
pciszewski
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by pciszewski »

Tak pasowały bardzo dobrze oraz nie trzeba wycinać mocowań jak w alpine. Wymieniłem wszystkie 3. Ciekawi mnie jak grają Alpine.
marcin76
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by marcin76 »

Czy mogę prosić o link do tych jl audio C2 350x, które kupiłeś? Z góry dziękuję
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

pciszewski wrote:Tak pasowały bardzo dobrze oraz nie trzeba wycinać mocowań jak w alpine. Wymieniłem wszystkie 3. Ciekawi mnie jak grają Alpine.
Super, ze jestes zadowolony.

W/g specjalistow wygluszenie drzwi to podstawa, nawet na fabrycznych glosnikach. Aczkolwiek to, co jest zrobione fabrycznie w tylnych drzwiach to normalnie kryminal :)
Post Reply

Return to “Lexus NX”