od 2 tygodni posiadam LS460 2007 z przebiegiem 200000km. Samochód naprawdę mi się podoba, po wielu niemieckich markach zdecydowałem się na zakup Lexusa i tego w 100% nie żałuję. Mam kilka pytań do użytkowników. Jakie świece są odpowiednie dla tego silnika? Jaki olej wlać? Jakiego producenta filtry powietrza i kabinowy? Chciałbym również wymienić chłodnice, na niemieckim forum znalazłem wątek w którym jeden z użytkowników pisał o przedostatniu się płynu chłodniczego do skrzyni biegów.. Podobno przy około 200000 km dla spokoju powinno się wymienić chłodnice. Pytanie tylko na jaką? Oryginał czy zamiennik?
Jakie słuchawki połączą się bez problemu z tym samochodem? Chodzi mi głównie o tylni ekran.
Zauważyłem niestety, że samochód wydaje metaliczny dźwięk spod spodu auta, najczęściej podczas parkowania(cofanie, jazda do przodu, cofanie), jak również podczas dodania gazu. Jest to metalowy dźwięk, uważam że to luz na wale. Czy to znajoma usterka czy może to jednak coś innego?
Czy to normalne, że odpuszczając gaz komputer pokazuje spalanie chwilowe 0 litrów, a czasami przy tej samej prędkości pokazuje on około 3-5 litrów?
Po ostrej jeździe na zewnątrz czuć zapach podobny do gumy, jest to normalne w tym modelu?
Przepraszam za tyle pytań w jednym wątku, z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam