Jak w temacie.....przy hamowaniu mam wibrującą kierownice, tz szarpie delikatnie prawo/lewo

Pozdrawiam
Łukasz
Tak jak pisze owczar taki pomiar powinien być robiony za każdym razem, od siebie dodam pytanie, czy stosowany był smar miedziowyowczar wrote:Przy wymianie tarcz był robiony pomiar bicia piast? Piasta wyczyszczona porządnie?
To norma w tym aucie(jak zresztą w większości japończyków z lat 90), bez porządnych tarcz nacinanych się nie obejdzie, a i na klockach nie ma co oszczędzać.lu04kas wrote:Pomiar bicia piast? Tu w Anglii takich tematów oni nie znają....Aaaaaale dziś rano jadąc do mechanika na rozrząd zauważyłem,że nie ma bicia i teraz wniosek z tego że bicie pojawia się na ciepłych tarczach więc zgaduję że tarcze kiepskiej jakości są założone.W piątek mam dłuższą trasę i zobaczę jak się układ będzie wtedy sprawował. Auto wczoraj na podnośniku było i oprócz dziur w wydechu (na zgięciach) zaraz za katalizatorami i gumami stabilizatora z tyłu to wszystko sztywne.....Będę obserwował i informował na bierząco.
Pozdrawiam
Łukasz
Czy według Ciebie smar miedziowy zaszkodzi i dlaczego ma powodować bicie ?Picakus wrote: od siebie dodam pytanie, czy stosowany był smar miedziowyJeżeli był to masz odpowiedź czemu biją, bez względu na pozostałe okoliczności.
foka1 wrote:tarcze sie przegrzaly i tyle
Bo smar, jak to smar, nigdy nie będzie miał równej powierzchni tylko ułoży się w zależności od tego jak dokręcisz tarcze. Zawsze będzie jakaś minimalna nierówność.maniek_ls400 wrote:Czy według Ciebie smar miedziowy zaszkodzi i dlaczego ma powodować bicie ?
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests