Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by ledziu »

odoja wrote: 6 Mar 2025, o 18:00 BMW to nie jest chińszczyzna, to już jest utarte stwierdzenie ,bo chinole robią wiele rzeczy lepiej od nas. Nowe bmw i podobne to jest nowa europejska jakość czyli badziew i wciskanie kitu ludziom. Boję się, że kolejna generacja lexów pójdzie podpobna drogą,dlatego czekam aż spłacę aktualnego nx i mam zamiar usidlić RX po Fl za kilka lat. Bo coś czuję, że nowe lexy będą takie sobie już...jak w tych modelach, w kilku aspektach czuć obniżenie jakości względem poprzedniej generacji. A wnętrze z trzema tabletami plus kompletny brak przycisków mi się nie widzi, to jest kicz i tandeta. Ile mozna gapić się w ekrany, człowiek chce od nich odpocząć to muszą je kuźwa wszędzie dawać i uznawać za jakieś chore trendy.
O tyle się nie zgodzę z Twoją wypowiedzią iż BMW drastycznie zaczęło się kończyć po modela E36/34/39.
Tak naprawdę dzisiaj jest już tylko kontynuacja i pogłębienie syfu sprzed xx lat. Co do lexa to niestety masz rację. Obniżenie jakości to mało powiedziane. Proponuję przejechać się ls430 fl albo Gs mk2 fl albo sc430. Potem już było gorzej a teraz gdyby nie stabilne hybrydy i V8ki byłoby źle. Ale jest tak jak mówisz dla Kowalskiego lepsza jest ortalionowa koszula, pantofelki tzw.czułenka z frędzelkami zwanymi potocznie tabletami/ekranikami i innymi chujostwami niż jakość. Wtedy już nie ma miejsca na jakość bo auto musiało by kosztować X3 a do tego nikt tego nie potrzebuje.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Ja mam pierwszego Lexa w życiu, więc nie mam porównania jak było wcześniej. Muszę wierzyć w to co mówią/piszą właściciele poprzednich generacji. Bo jeżeli legendarną jakość/bezawaryjność Lexusa miałbym oceniać na podstawie mojego egzemplarza to 😂
Także jak ma to iść w tę stronę, to właśnie jesteśmy świadkami upadku legendy. Nawet przy ostatniej wizycie w serwisie serwisant powiedział mi, że RX to się skończył na poprzedniej generacji. Tam nie mieli co robić. Z nowymi już tak nie jest. W ogóle podobno zaczynają się problemy z katalizatorami po przejściu na nowe paliwo. W zasadzie wszystkie nowe Lexusy z przebiegiem powyżej 100 tys km wróciły do nich z awarią katalizatora. Głośno o tym nie mówią, ale już wiedzą, że mają problem. Zobaczymy jak to się potoczy.
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Miałem wszystkie starsze lexy i uwierz mi że jak teraz przejadę się czymś nowszym to jest żenada natomiast tu muszę jeszcze bardziej Cię zmartwić, inne marki w jeszcze gorszym stopniu się zdegradowały.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

ledziu wrote: 9 Mar 2025, o 22:36 Miałem wszystkie starsze lexy i uwierz mi że jak teraz przejadę się czymś nowszym to jest żenada natomiast tu muszę jeszcze bardziej Cię zmartwić, inne marki w jeszcze gorszym stopniu się zdegradowały.
To prawda. Ale jednak Lexus to Lexus i tutaj klient jednak oczekuje jakości. Po to się kupuje te auta, bo przecież nie dla osiągów czy nowinek technologicznych.
Mecenario
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Mecenario »

odoja wrote: 6 Mar 2025, o 18:00 BMW to nie jest chińszczyzna, to już jest utarte stwierdzenie ,bo chinole robią wiele rzeczy lepiej od nas. Nowe bmw i podobne to jest nowa europejska jakość czyli badziew i wciskanie kitu ludziom. Boję się, że kolejna generacja lexów pójdzie podpobna drogą,dlatego czekam aż spłacę aktualnego nx i mam zamiar usidlić RX po Fl za kilka lat. Bo coś czuję, że nowe lexy będą takie sobie już...jak w tych modelach, w kilku aspektach czuć obniżenie jakości względem poprzedniej generacji. A wnętrze z trzema tabletami plus kompletny brak przycisków mi się nie widzi, to jest kicz i tandeta. Ile mozna gapić się w ekrany, człowiek chce od nich odpocząć to muszą je kuźwa wszędzie dawać i uznawać za jakieś chore trendy.
"Chińszczyzna" w tym znaczeniu, ze obecna chińszczyzna wyglada dużo w środku lepiej niż nowe X3...dla mnie tam środek to poziom srednio wyposazonej Skody...
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

Informacyjnie: Na lexus-tech pojawiła się "nowa" mapa do aktualizacji. Nowa w cudzysłowie bo ma oznaczenie 12-24-47 [2024-05-7] jest oznaczona jako Jesień 2024.
NX350h 2022r + LBX 2024r
maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by maciejp »

Myślę, że brak odważnych na forum aby to instalować... :)
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

11.03 prawdopodobnie też pojawił się nowy soft dla multimediów na lexus-tech.eu

Prawdopodobnie, bo nie otwierałem tego biuletynu (dostęp extra płatny).
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

maciejp wrote: 12 Mar 2025, o 23:25 Myślę, że brak odważnych na forum aby to instalować... :)
Ja próbuje ale niestety coś nie idzie. Zawsze było bez problemu a tym razem system nie reaguje na pendriva. Mam zamiar sprawdzić jeszcze na FAT32 jak nie pójdzie to pewnie to do nich zgłoszę.
NX350h 2022r + LBX 2024r
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

QbekNX350 wrote: 13 Mar 2025, o 09:16
maciejp wrote: 12 Mar 2025, o 23:25 Myślę, że brak odważnych na forum aby to instalować... :)
Ja próbuje ale niestety coś nie idzie. Zawsze było bez problemu a tym razem system nie reaguje na pendriva. Mam zamiar sprawdzić jeszcze na FAT32 jak nie pójdzie to pewnie to do nich zgłoszę.
O, to coś nowego :) Daj znać czy pójdzie.
Ja stwierdziłem, że mapy będę aktualizował jak mi się soft mm wgra wyższy niż 2050. Może będzie tym samym mniejsza szansa na uceglenie ekranu :)
Post Reply

Return to “Lexus NX”