Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx350h
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Witam, polecicie jakiegoś dobrego i bezpiecznego Boostera do 350h? W jakim miejscu minus podłączacie?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
@ arturk884 Niestety mam ten sam problem mi w serwisie powiedzieli że ładowarka indukcyjna ma małe pole i Samsunga S24 ultra nie łapie .
Producent wie o tym i może cos poprawią ale kiedy jak i gdzie to trudno powiedzieć .
Czyli prawdopodobnie nigdy.
O i TAKIE BUTY.
A i jeśli chcesz się połączyć android auto to tylko po kablu przynajmniej w moim roczniku tak jest.
Pozdrawiam Adam Kowalczyk
Producent wie o tym i może cos poprawią ale kiedy jak i gdzie to trudno powiedzieć .
Czyli prawdopodobnie nigdy.
O i TAKIE BUTY.
A i jeśli chcesz się połączyć android auto to tylko po kablu przynajmniej w moim roczniku tak jest.
Pozdrawiam Adam Kowalczyk
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
W tych wszstkich autach(nawet niby z wentylacją bo testowałem w meśku E nowym) indukcja jest słaba, najbardziej w przypadku włacznego neta, nawigacji etc w telefonie. Bardzo mało korzystam i w sumie i tak najbardziej szkodliwe ładowanie dla baterii w telefonie.
A czemu nie kupiłeś sobie AAwireless do androdia??
https://www.aawireless.io/en/products/aawireless-two
Kup i będziesz miał też bezprzewodowo
U mnie działa perfekcyjnie.
A czemu nie kupiłeś sobie AAwireless do androdia??
https://www.aawireless.io/en/products/aawireless-two
Kup i będziesz miał też bezprzewodowo

-
- Nowy lex user
Czy są wśród właścicieli NX 350h osoby o wzroście co najmniej 190 cm?
Czy ktoś może opisać odczucia jeżdżąc tym modelem? Jak wsiadam do niego w salonie to mam zaledwie 1 cm od głowy do podsufitki. Fotel opuszczony maksymalnie. Auto bez panoramy i szyberdachu oczywiście. A na wysokości oczu mam koniec szyby drzwi i zaczyna się ramka. zastanawiam się czy to nie będzie jakimś dyskomfortem.

- matti05
- Nowy lex user
- Model Lexusa: CT200h -> NX350h
196 cm wzrostu i przy wersji F-Sport bez szyberdachu jak najbardziej komfortowo. No i mam wrażenie, że miejsca mam więcej niż 1 cm.gracus7 wrote: ↑2 Mar 2025, o 23:31 Czy są wśród właścicieli NX 350h osoby o wzroście co najmniej 190 cm?Czy ktoś może opisać odczucia jeżdżąc tym modelem? Jak wsiadam do niego w salonie to mam zaledwie 1 cm od głowy do podsufitki. Fotel opuszczony maksymalnie. Auto bez panoramy i szyberdachu oczywiście. A na wysokości oczu mam koniec szyby drzwi i zaczyna się ramka. zastanawiam się czy to nie będzie jakimś dyskomfortem.
- QbekNX350
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h + LBX
Ja mam 192 cm i w F-Sport z panorama jest mi wygodnie. Nie mam dyskomfortu nawet w zimie a zrobilem juz 80kkm.
NX350h 2022r + LBX 2024r
-
- Nowy lex user
Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. A powiedzcie jak fotele. Bo czytałem tu na forum że w F sport siedzisko jest dłuższe ale patrząc na zdjęcia różnych wersji wyposażenia i rozmawiając z serwisem okazuje się że siedziska są tej samej długości w każdej wersji. Natomiast w F sporcje sa troszkę twardsze co sam potwierdziłem siadając w F sport a później w prestige. Prestige ma bardziej miękkie ale podobno najwygodniejsze sa w Omotenachi. Byłem ostatnio w jednym z salonów i robili mi wycenę na prestige z pakietem design + tazuna na 260tys a jak zapytałem o chociaż 5% rabatu to nawet rozmawiać nie chcieli mówiąc, że salon chciałby zarabiać 5% na samochodzie. Dziwne. podobno taka polityka firmy. Natomiast dostałem wycenę od innej firmy która bierze auta od lexusa i sprzedaje w leasingu to na tej wycenie jest rabat 26%. i cena 233800. Problem w tym, że auto chcę kupić w całości ze środków własnych jako osoba fizyczna a nie na firme. A tu nie chcą grosza opuścić. Tym bardziej ze mowa jest o wyprzedaży rocznika 2024. W salonie BMW proponowano mi 2 auta o 100tys taniej od ceny katalogowej ale po mimo tego, że od ponad 20 lat jeżdżę bmw to nowe do mnie nie przemawia. to już chińszczyzna
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+
Moze wybrac leasing z maksymalna pierwsza wplata , ulokowac gotowke w obligacje na okres leasingu i z odsetek splacac rate niewiele dokladajac co miesiac? Bedzie tansze auto i oszczednosci;) . Oczywiscie pod warunkiem ,ze jest opcja leasingu konsumenckiego.gracus7 wrote: ↑5 Mar 2025, o 22:26 Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. A powiedzcie jak fotele. Bo czytałem tu na forum że w F sport siedzisko jest dłuższe ale patrząc na zdjęcia różnych wersji wyposażenia i rozmawiając z serwisem okazuje się że siedziska są tej samej długości w każdej wersji. Natomiast w F sporcje sa troszkę twardsze co sam potwierdziłem siadając w F sport a później w prestige. Prestige ma bardziej miękkie ale podobno najwygodniejsze sa w Omotenachi. Byłem ostatnio w jednym z salonów i robili mi wycenę na prestige z pakietem design + tazuna na 260tys a jak zapytałem o chociaż 5% rabatu to nawet rozmawiać nie chcieli mówiąc, że salon chciałby zarabiać 5% na samochodzie. Dziwne. podobno taka polityka firmy. Natomiast dostałem wycenę od innej firmy która bierze auta od lexusa i sprzedaje w leasingu to na tej wycenie jest rabat 26%. i cena 233800. Problem w tym, że auto chcę kupić w całości ze środków własnych jako osoba fizyczna a nie na firme. A tu nie chcą grosza opuścić. Tym bardziej ze mowa jest o wyprzedaży rocznika 2024. W salonie BMW proponowano mi 2 auta o 100tys taniej od ceny katalogowej ale po mimo tego, że od ponad 20 lat jeżdżę bmw to nowe do mnie nie przemawia. to już chińszczyzna
W kazdym razie bym to rozwazyl i policzyl.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Ja mam wersje Omotenashi i faktycznie siedzi się swietnie...gracus7 wrote: ↑5 Mar 2025, o 22:26 Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. A powiedzcie jak fotele. Bo czytałem tu na forum że w F sport siedzisko jest dłuższe ale patrząc na zdjęcia różnych wersji wyposażenia i rozmawiając z serwisem okazuje się że siedziska są tej samej długości w każdej wersji. Natomiast w F sporcje sa troszkę twardsze co sam potwierdziłem siadając w F sport a później w prestige. Prestige ma bardziej miękkie ale podobno najwygodniejsze sa w Omotenachi. Byłem ostatnio w jednym z salonów i robili mi wycenę na prestige z pakietem design + tazuna na 260tys a jak zapytałem o chociaż 5% rabatu to nawet rozmawiać nie chcieli mówiąc, że salon chciałby zarabiać 5% na samochodzie. Dziwne. podobno taka polityka firmy. Natomiast dostałem wycenę od innej firmy która bierze auta od lexusa i sprzedaje w leasingu to na tej wycenie jest rabat 26%. i cena 233800. Problem w tym, że auto chcę kupić w całości ze środków własnych jako osoba fizyczna a nie na firme. A tu nie chcą grosza opuścić. Tym bardziej ze mowa jest o wyprzedaży rocznika 2024. W salonie BMW proponowano mi 2 auta o 100tys taniej od ceny katalogowej ale po mimo tego, że od ponad 20 lat jeżdżę bmw to nowe do mnie nie przemawia. to już chińszczyzna
ps...testowałem przed zakupem m. in. tez nowe BMW X3 ...masz racje...chińszczyzna...
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
BMW to nie jest chińszczyzna, to już jest utarte stwierdzenie ,bo chinole robią wiele rzeczy lepiej od nas. Nowe bmw i podobne to jest nowa europejska jakość czyli badziew i wciskanie kitu ludziom. Boję się, że kolejna generacja lexów pójdzie podpobna drogą,dlatego czekam aż spłacę aktualnego nx i mam zamiar usidlić RX po Fl za kilka lat. Bo coś czuję, że nowe lexy będą takie sobie już...jak w tych modelach, w kilku aspektach czuć obniżenie jakości względem poprzedniej generacji. A wnętrze z trzema tabletami plus kompletny brak przycisków mi się nie widzi, to jest kicz i tandeta. Ile mozna gapić się w ekrany, człowiek chce od nich odpocząć to muszą je kuźwa wszędzie dawać i uznawać za jakieś chore trendy.