Lexus NX II Akcesoria

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Re: Lexus NX II Akcesoria

Post by odoja »

A ktoś orientuje się czy w androidzie też tak jest?? W sensie ten widoczny pasek z lewej strony, bo to jest bardzo fajne udogodnienie,jesli chce się szybciej wejść w menu auta. Rozumiem, że najlepiej do serwisu jechać żeby wgrali nowy soft, sam nic tam nie dotykam, pierdziele.
maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by maciejp »

odoja wrote: 17 Jan 2025, o 17:50 A ktoś orientuje się czy w androidzie też tak jest?? W sensie ten widoczny pasek z lewej strony, bo to jest bardzo fajne udogodnienie,jesli chce się szybciej wejść w menu auta. Rozumiem, że najlepiej do serwisu jechać żeby wgrali nowy soft, sam nic tam nie dotykam, pierdziele.
Ten bajer podobno tylko przy CP działa. Dla AA pewnie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, jak na bezprzewodowy :)

A co do pomysłu z serwisem - jest duża szansa, że stwierdzą, że trzeba czekać aż update przyjdzie przez OTA. Tak jest (im) najprościej, co niez oznacza najlepiej dla klientów, niestety... Ale próbuj, powodzenia :)
odoja
Lex user

Post by odoja »

Ciekawe czy jak ten nowy soft znajdzie się w starszych lexch, będzie np. pełny hud w zegarach przed kierowcą (bo u mnie brak , a w nowych jest,a przy mocnym świetle by się przydał jednak) i czy przyciski dotykowe na kierownicy będą tak samo konfigurowalne jak w nowych NX. Inaczej na cholerę zrobili te updaty prócz drobnych poprawek systemowych?

Ogólnie to bardzo bym sobie życzył, żeby marki robiły swoje systemy w duchu androida czy applowskiego systemu. Jeden konkretnie wymyślony system, na zawsze, z możliwością późniejszych aktulazacji ,którę rzeczywiście działają. Bo w motoryzyacji za dużo pod tym względem się już nie zmieni przez najbliższe dajmy na to 20-30 lat. Broń boże nie wymyślać co auto nowego systemu, bo to jest zawsze problematyczne potem. A aktualny system w lexach jest bardzo fajny, wystarczy go ulepszać, usprawniać i będzie cacy.
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

odoja wrote: 17 Jan 2025, o 18:29 Ciekawe czy jak ten nowy soft znajdzie się w starszych lexch, będzie np. pełny hud w zegarach przed kierowcą (bo u mnie brak , a w nowych jest,a przy mocnym świetle by się przydał jednak) i czy przyciski dotykowe na kierownicy będą tak samo konfigurowalne jak w nowych NX. Inaczej na cholerę zrobili te updaty prócz drobnych poprawek systemowych?

Ogólnie to bardzo bym sobie życzył, żeby marki robiły swoje systemy w duchu androida czy applowskiego systemu. Jeden konkretnie wymyślony system, na zawsze, z możliwością późniejszych aktulazacji ,którę rzeczywiście działają. Bo w motoryzyacji za dużo pod tym względem się już nie zmieni przez najbliższe dajmy na to 20-30 lat. Broń boże nie wymyślać co auto nowego systemu, bo to jest zawsze problematyczne potem. A aktualny system w lexach jest bardzo fajny, wystarczy go ulepszać, usprawniać i będzie cacy.
Ależ te przyciski w kierownicy i HUD to jest kwestia wyposażenia NX'a a nie wersji softu zdaje się...
Jest to dostępne w opcji bodajże od Design+Tazuna, i oczywiście w Omotenashi oraz F-Sport.
odoja
Lex user

Post by odoja »

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi,albo ja źle napisałem.

Ustawiam pełnego HUDA (bo można 2 czy 3 wersje ustawić), i jak mam ustawionego pełnego huda, klikam sobie przyciski na kierownicy, wyświetlają mi się tylko opcje na szybie, a nie powiela się to na normalnych zegarach(włącza się jedynie przy wyłaczonym hudzie). Powiela się w nowszych NX, ale nie u mnie. I to mnie zastanawia, bo to raczej jest kwestia softu,i czy jak sobie zaktualizuje czy to będę miał.
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

A tego nie wiedziałem, aż sprawdzę u siebie :)

U mnie przy pełnym hudzie na zegarach nic się nie pojawia jak dotykam przyciski na kierownicy... Ale najnowszego softu też nie mam, a to powinna być kwestia softu właśnie :)
odoja
Lex user

Post by odoja »

Właśnie, a w nowych się pojawia tu i tu, bo jeździłem nowym jak przegląd mi robili bo potrzebowałem auto.
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Post by matti05 »

maciejp wrote: 17 Jan 2025, o 17:26 Tak, masz 2200.
Na lexus-tech.eu opisują w biuletynie jak wgrać wersję 2230 z pendrive'a. Czyli jeszcze nowszą od Twojej.

Ja mam 2050 i żaden update OTA nie przychodzi, zresztą - pewnie jak wszystkim :) Nie ogarniam tego...

Nowszą wersję softu u Ciebie poznałem po screenie, który wcześniej wrzuciłeś - na drugim zdjęciu są 2 paski boczne z lewej strony - Lexusowy i od CarPlay (wcześniejsze wersje softu nie pokazywały Lexusowego paska w trybie CarPlay) :)
Podeślesz info jak dostać się do tego biuletynu z instrukcją?
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Generalnie jest to dostępne w płatnej subskrypcji na https://lexus-tech.eu jaku biuletyn techniczny.
Jak bardzo chcesz to postaram się wrzucić screeny z pdf'a, którego pobrałem i mam na kompie. Procedura upgrade'u wydaje sie dość prosta, jednak nie polecam tego robić samemu, to jest instrukcja do wykonania przez ASO.
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

Panowie pisałem w watku o lexus link pro. U mnie przy przegladzie zmienili soft na najnowszy czyli 2230 for free tlumaczac to akcja serwisowa. Jest jeszcze pare innych udogodnien ktore opisalem w tamtym watku. Co do wyswietlania HUD na zegarach to nie wiem ale jutro sprawdze.

Programowanie przyciskow ktore mam od poczatku nic sie nie zmienilo i jest gak samo beznadziejne jak bylo.

Z info w serwisie podobno powinien sie poprawic asysten glosowy i uruchamianie profili.

Dodatkowo w ramach innej akcji serwisowej wymienili mi wszystkie klamki zewnetrzne.
NX350h 2022r + LBX 2024r
Post Reply

Return to “Lexus NX”