Lexus NX II Akcesoria
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Re: Lexus NX II Akcesoria
A ktoś orientuje się czy w androidzie też tak jest?? W sensie ten widoczny pasek z lewej strony, bo to jest bardzo fajne udogodnienie,jesli chce się szybciej wejść w menu auta. Rozumiem, że najlepiej do serwisu jechać żeby wgrali nowy soft, sam nic tam nie dotykam, pierdziele.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Ten bajer podobno tylko przy CP działa. Dla AA pewnie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, jak na bezprzewodowyodoja wrote: ↑17 Jan 2025, o 17:50 A ktoś orientuje się czy w androidzie też tak jest?? W sensie ten widoczny pasek z lewej strony, bo to jest bardzo fajne udogodnienie,jesli chce się szybciej wejść w menu auta. Rozumiem, że najlepiej do serwisu jechać żeby wgrali nowy soft, sam nic tam nie dotykam, pierdziele.

A co do pomysłu z serwisem - jest duża szansa, że stwierdzą, że trzeba czekać aż update przyjdzie przez OTA. Tak jest (im) najprościej, co niez oznacza najlepiej dla klientów, niestety... Ale próbuj, powodzenia

-
- Lex user
Ciekawe czy jak ten nowy soft znajdzie się w starszych lexch, będzie np. pełny hud w zegarach przed kierowcą (bo u mnie brak , a w nowych jest,a przy mocnym świetle by się przydał jednak) i czy przyciski dotykowe na kierownicy będą tak samo konfigurowalne jak w nowych NX. Inaczej na cholerę zrobili te updaty prócz drobnych poprawek systemowych?
Ogólnie to bardzo bym sobie życzył, żeby marki robiły swoje systemy w duchu androida czy applowskiego systemu. Jeden konkretnie wymyślony system, na zawsze, z możliwością późniejszych aktulazacji ,którę rzeczywiście działają. Bo w motoryzyacji za dużo pod tym względem się już nie zmieni przez najbliższe dajmy na to 20-30 lat. Broń boże nie wymyślać co auto nowego systemu, bo to jest zawsze problematyczne potem. A aktualny system w lexach jest bardzo fajny, wystarczy go ulepszać, usprawniać i będzie cacy.
Ogólnie to bardzo bym sobie życzył, żeby marki robiły swoje systemy w duchu androida czy applowskiego systemu. Jeden konkretnie wymyślony system, na zawsze, z możliwością późniejszych aktulazacji ,którę rzeczywiście działają. Bo w motoryzyacji za dużo pod tym względem się już nie zmieni przez najbliższe dajmy na to 20-30 lat. Broń boże nie wymyślać co auto nowego systemu, bo to jest zawsze problematyczne potem. A aktualny system w lexach jest bardzo fajny, wystarczy go ulepszać, usprawniać i będzie cacy.
-
- Lex user
Ależ te przyciski w kierownicy i HUD to jest kwestia wyposażenia NX'a a nie wersji softu zdaje się...odoja wrote: ↑17 Jan 2025, o 18:29 Ciekawe czy jak ten nowy soft znajdzie się w starszych lexch, będzie np. pełny hud w zegarach przed kierowcą (bo u mnie brak , a w nowych jest,a przy mocnym świetle by się przydał jednak) i czy przyciski dotykowe na kierownicy będą tak samo konfigurowalne jak w nowych NX. Inaczej na cholerę zrobili te updaty prócz drobnych poprawek systemowych?
Jest to dostępne w opcji bodajże od Design+Tazuna, i oczywiście w Omotenashi oraz F-Sport.
-
- Lex user
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi,albo ja źle napisałem.
Ustawiam pełnego HUDA (bo można 2 czy 3 wersje ustawić), i jak mam ustawionego pełnego huda, klikam sobie przyciski na kierownicy, wyświetlają mi się tylko opcje na szybie, a nie powiela się to na normalnych zegarach(włącza się jedynie przy wyłaczonym hudzie). Powiela się w nowszych NX, ale nie u mnie. I to mnie zastanawia, bo to raczej jest kwestia softu,i czy jak sobie zaktualizuje czy to będę miał.
Ustawiam pełnego HUDA (bo można 2 czy 3 wersje ustawić), i jak mam ustawionego pełnego huda, klikam sobie przyciski na kierownicy, wyświetlają mi się tylko opcje na szybie, a nie powiela się to na normalnych zegarach(włącza się jedynie przy wyłaczonym hudzie). Powiela się w nowszych NX, ale nie u mnie. I to mnie zastanawia, bo to raczej jest kwestia softu,i czy jak sobie zaktualizuje czy to będę miał.
-
- Lex user
A tego nie wiedziałem, aż sprawdzę u siebie 
U mnie przy pełnym hudzie na zegarach nic się nie pojawia jak dotykam przyciski na kierownicy... Ale najnowszego softu też nie mam, a to powinna być kwestia softu właśnie

U mnie przy pełnym hudzie na zegarach nic się nie pojawia jak dotykam przyciski na kierownicy... Ale najnowszego softu też nie mam, a to powinna być kwestia softu właśnie

-
- Lex user
Właśnie, a w nowych się pojawia tu i tu, bo jeździłem nowym jak przegląd mi robili bo potrzebowałem auto.
- matti05
- Nowy lex user
- Model Lexusa: CT200h -> NX350h
Podeślesz info jak dostać się do tego biuletynu z instrukcją?maciejp wrote: ↑17 Jan 2025, o 17:26 Tak, masz 2200.
Na lexus-tech.eu opisują w biuletynie jak wgrać wersję 2230 z pendrive'a. Czyli jeszcze nowszą od Twojej.
Ja mam 2050 i żaden update OTA nie przychodzi, zresztą - pewnie jak wszystkimNie ogarniam tego...
Nowszą wersję softu u Ciebie poznałem po screenie, który wcześniej wrzuciłeś - na drugim zdjęciu są 2 paski boczne z lewej strony - Lexusowy i od CarPlay (wcześniejsze wersje softu nie pokazywały Lexusowego paska w trybie CarPlay)![]()
-
- Lex user
Generalnie jest to dostępne w płatnej subskrypcji na https://lexus-tech.eu jaku biuletyn techniczny.
Jak bardzo chcesz to postaram się wrzucić screeny z pdf'a, którego pobrałem i mam na kompie. Procedura upgrade'u wydaje sie dość prosta, jednak nie polecam tego robić samemu, to jest instrukcja do wykonania przez ASO.
Jak bardzo chcesz to postaram się wrzucić screeny z pdf'a, którego pobrałem i mam na kompie. Procedura upgrade'u wydaje sie dość prosta, jednak nie polecam tego robić samemu, to jest instrukcja do wykonania przez ASO.
- QbekNX350
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h + LBX
Panowie pisałem w watku o lexus link pro. U mnie przy przegladzie zmienili soft na najnowszy czyli 2230 for free tlumaczac to akcja serwisowa. Jest jeszcze pare innych udogodnien ktore opisalem w tamtym watku. Co do wyswietlania HUD na zegarach to nie wiem ale jutro sprawdze.
Programowanie przyciskow ktore mam od poczatku nic sie nie zmienilo i jest gak samo beznadziejne jak bylo.
Z info w serwisie podobno powinien sie poprawic asysten glosowy i uruchamianie profili.
Dodatkowo w ramach innej akcji serwisowej wymienili mi wszystkie klamki zewnetrzne.
Programowanie przyciskow ktore mam od poczatku nic sie nie zmienilo i jest gak samo beznadziejne jak bylo.
Z info w serwisie podobno powinien sie poprawic asysten glosowy i uruchamianie profili.
Dodatkowo w ramach innej akcji serwisowej wymienili mi wszystkie klamki zewnetrzne.
NX350h 2022r + LBX 2024r