Widać jakiś drut team zakładał tą instalkęzwiru wrote:2 Tygodnie temu założyłem LPG do swojego lexa u polecanego przez moich znajomych gazownika.
Stag 300 +
Megic Jety
reduktor Gold
wlew w klapce
dysze podobno 2,2
Wszystko fajnie tyle ze podczas nagłego wciskania gazu szarpie (nie zawsze)i od czasu do czasu wywala check engine(za uboga mieszanka). Niestety nie mam kabla ale wczoraj jak bylem u gazownika to widziałem ze mapa gazu nie pokrywała się z benz..(była to linia prosta) coś tam pozmieniał zrobił autokolibrację przejechałem parę km ale auto dalej szarpie. Kolejny raz przestawił, zmienił ciśnienie, jazda próbna lecz dalej to samo i check się włączył. Powiedział że muszą zobaczyć na innych wtryskach (valtek) jeśli będzie to samo to założą MJ. Nie chce zmieniać wtrysków bo sie dość naczytałem na forum. Usłyszałem coś takiego że 155koni to za mało dla MJ. Odnoszę takie wrażenie że albo coś zdu...li przy montażu albo nie potrafią wyregulować.
Na fotce widać, że przewody gumowe listwy przy przepustnicy nie mają równej długości - a tym bardziej nie są zgodne długością z drugą listwą a to podstawa poprawnej pracy instalacji - dodatkowo powinny to być MJ pojedyncze bo w listwach bardzo ciężko zamontować je blisko kolektora.
Dysza najbardziej optymalna 2.4mm
Przewody do czujnika ciśnienia i podciśnienia bezpośrednio na alternatorze... (może generować zakłócenia)
Dodatkowo mogliby wgrać najnowsze oprogramowanie (v 7) i wtedy zebrać pełną mapę Pb - dostroić mapę 2D gazu i włączyć Autoadaptację (ISA2)