[IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANIA

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: [IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANI

Post by Yarecki »

mlody wrote:Sprawdziłem komunikat to: P0174 Bank 2 system zbyt ubogi....czy jakoś tak.
Zauważyłem, że mam odcinke na niecałych 6 tys obrotów. Zastanawiam się o co chodzi....
Na jednym banku ubogo, aż nie chce już myśleć jak to jest zrobione technicznie bo gdyby bylo poprawnie a zle wystrojone to oba banki byłyby ubogie.
Szkoda gadać, kolejny drut.
Chyba, że auto na noPB jest nie sprawne.
Na odległość ciężko się diagnozuje :-)
mlody
Lex user
Model Lexusa: IS 200 gs 300 gs 250

Post by mlody »

Byłem u gazownika z Włocławka. Oglądał tą instalacje. Jeżeli chodzi o jego doświadczenie to ma w instalacji dwóch isów, oraz nawet BMW 720. To nie są jedyne auta jakie gazował, tylko te o których wiem od znajomych, że zrobił to bardzo dobrze.
Gazownik ocenił moją instalację na bardzo dobrą, więc to chyba nie problem samej instalacji. Z tego co wiem, to gazownik ostatnio ustawiał uboższą mieszankę, żeby mniej mi spalał.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

mlody wrote: Z tego co wiem, to gazownik ostatnio ustawiał uboższą mieszankę, żeby mniej mi spalał.
Hehehehe :omg: . definitywnie go zmień, skąd sie biora tacy magicy :mad:
mlody
Lex user

Post by mlody »

To dopiero początki instalacji gazowej. Spokojnie, nie ma co od razu się wypinać. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się zrobić ten gaz, tak, żeby mnie to satysfakcjonowało.
Dzięki za porady, właśnie na to liczę, ale bardziej szukam rozwiązania na to co mam zrobić w takiej sytuacji, jak rozwiązać problem. Znalezienie innego gazownika to nie takie rozwiązanie jak szukam.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

mlody wrote:To dopiero początki instalacji gazowej. Spokojnie, nie ma co od razu się wypinać. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się zrobić ten gaz, tak, żeby mnie to satysfakcjonowało.
Dzięki za porady, właśnie na to liczę, ale bardziej szukam rozwiązania na to co mam zrobić w takiej sytuacji, jak rozwiązać problem. Znalezienie innego gazownika to nie takie rozwiązanie jak szukam.

PW
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

mlody wrote:To dopiero początki instalacji gazowej. Spokojnie, nie ma co od razu się wypinać. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się zrobić ten gaz, tak, żeby mnie to satysfakcjonowało.
Ok.
Zrób zdjęcia pod maską, napisz jaki masz zestaw może coś poradzę.
mlody
Lex user

Post by mlody »

Dziękuję,
Jak będę w Poznaniu, to sprawdzę i napiszę. Tam mam dokumenty od gazu. Z tego co pamiętam to sterowniki były KEM 200 chyba.
Gazownik stwierdził, że może być tak, ze katalizator nie dał rady, skoro to pierwszy błąd po kilku tysiącach ( zrobiłem około 2-3 tyś km) to mogło być spowodowane złym gazem itd. Mam pojeździć trochę i sprawdzić czy błąd się zapali, czy to czasem właśnie nie była wina gazu.
W każdym bądź razie, sprawdzę co mam i wrzucę zdjęcia oraz specyfikację techniczną.
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

Lexus IS200 LPG.jpg
instalacja jest a jakoby jej nie było
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Hmmm tylko dlaczego wtryski do góry kołami ;)
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

spodziewałem się Twojego wystąpienia :biggrin2: . Jesteś pewien? :biggrin2: Ale w zasadzie jakiś argument przeciwko? Tę bajkę o zanieczyszczeniach znam, nie sprawdziła się jak dotychczas.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”