[IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANIA

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
mlody
Lex user
Model Lexusa: IS 200 gs 300 gs 250

Re: [IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANI

Post by mlody »

Problem polega na tym, że jeżeli ktoś kto się nie zna i ma zakładaną instalację w aucie w takim warsztacie i jest z niej zadowolony, to poleca go dalej.
Wczoraj robiłem testy tej instalacji. Skoczyłem z Poznania do Gniezna i z powrotem ( trasa S5). W związku ze złą porą ( było już ciemno i średni ruch na drodze a do tego padało), nie jechałem za szybko ( średnia około 140km/h) Tankowanie po 102,5km weszło do pełnego zbiornika 13,19l gazu i 0,3l Pb 98 ( prawdopodobnie nie wziął nic benzyny).
Maksymalna prędkość to 190 km/h z jaka jechałem , dostrzegam spadek mocy ale jest on nie wielki. Sądzę, że odczuwam go, bo się go spodziewałem, na trasie już nie był tak zauważalny. Wydaje mi się, że nie jest to taki zły wynik. W mieście miałem spalanie 13,5 l/100km benzyny, więc jest różnica. Teraz przetestuję spalanie gazu w mieście. Generalnie nie mogę powiedzieć o złych wynikach tej instalacji. Więc skoro na tym się nie znam i mam wyniki, które mnie "satysfakcjonują" to mogę dać pozytywna opinię instalatorowi. A w konfrontacji z opinia na tym forum wynika, że instalacja jest do dupy i mam wrażenie, że po opiniach, które tu przeczytałem, nie przejadę na niej nawet 40 000 km (roku). Więc jak to jest?
mlody
Lex user

Post by mlody »

Po kolejnych testach, spalanie na trasie spadło do 12,8L/100km. Szału nie ma, a jazda nie była taka jak zazwyczaj.
Do tego w mieście pali mi 15l/100km. Chciałem się dopytać jeszcze ile wchodzi do butli 630/220 bo taką mam zamontowaną. Czy może być to powodem, że nie została ona wypoziomowana i dlatego wchodzi w nią mniej gazu?
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

owszem, jak nie jest w poziomie to może wchodzić mniej.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
mlody
Lex user

Post by mlody »

Ok, po krótkiej walce udało mi się skrócić wężyki od wtrysków, nawet udało mi się podgiąć pływak w butli i teraz mam pojemność 46l ( 630x220 zbiornik w kole)
Gorzej to to, ze po regulacji u gazowników zapalił mi się dziś check engin. Czy ktoś może pomóc, co może być przyczyną? Wcześniej nie miałem problemu. Nawet jak pomykałem 200km/h w trasie na Gniezno to nic się nie działo wcześniej. Czy to normalne? Kontrolka Check engin nie zgasła. Teraz pali się cały czas. Silnik pracuje normalnie, nic nie słyszę dziwnego. Na benzynie też nie gaśnie ta kontrolka. Zastanawiam się, czy po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu coś się zmieni.
Jak to jest u was z tym chcek engin?
carsik
Lex Master

Post by carsik »

wiesz, trochę tych błędów silnikowych jest. Oczekujesz, że ktoś zgadnie? Raczej trzeba się podłączyć i odczytać i wtedy ewentualnie zadawać pytanie na forum.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Podjedz do diagnosty zeby sprawdził co jest przyczyną zapalenia lampy.
mlody
Lex user

Post by mlody »

Jutro podjadę to sprawdzę. Generalnie to odczuwam teraz spadek mocy, mam nadzieje, że to źle zrobione mapy.
Gorzej będzie, jak się okaże, że to coś poważniejszego.
mlody
Lex user

Post by mlody »

Sprawdziłem komunikat to: P0174 Bank 2 system zbyt ubogi....czy jakoś tak.
Zauważyłem, że mam odcinke na niecałych 6 tys obrotów. Zastanawiam się o co chodzi....
carsik
Lex Master

Post by carsik »

No to udaj się do gazowników bo coś jest źle wystrojone
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Moze juz czas zmienić tych gazowników.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”