Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Locked
bedok
Lex user
Model Lexusa: GS 300 1999 „Biała Strzała”

Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by bedok »

ledziu wrote:Zaproponowałbym niższą kwotę bo sądząc po tym co piszesz to autko nie miało różowo co do serwisu, więc mogą wyjść inne kosztowne kwiatki.
Myślisz, że handlarz opuści z 19 na 17 a nawet więcej ? Obstawiam, że poczeka na mniej świadomego klijęta ;)

No chyba, że auto długo stoi i będzie chciał się pozbyć..

pozdrawiam
Wielebny
Lex user
Model Lexusa: -

Post by Wielebny »

Nie ma co ukrywać-> dachowałem swoim mondeo wiec za jakieś 4 tygodnie bym miał żywą gotówkę od ubezpieczyciela a nie auto na wymianę czy tez kredyt wiec może to był by argument dla handlarza ,że za nie popularne auto płacę gotówką. Poza tym czy jak bym rozpoczął negocjacje od 15 000 PLN to by było ok?
rsz1981/2
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by rsz1981/2 »

Wielebny wrote: - Nie działa otwieranie elektryczne klapy bagażnika (chyba,że silnik musi być włączony). Nawet po wsadzeniu kluczyka nie chciał się zamek przekręcić.
Bagażnik powinien otwierać sie bez zaplonu, ale jest tez taka możliwość, że został zablokowany dostęp do bagażnika po przekreceniu kluczyka w otworze pod sterowaniem lusterkami...taki niby sejf z bagażnika ;)
Wielebny wrote: - Wyświetlacz klimatyzacji pokazuje temp w F - nie wiem czy można to przełączyć na Celcjusze.
W wersji USA sa jedynie Fahreinherty.

Ja był nie brał za te pieniądze auta bo troche sporo woła jak już po pobieznych oględzinach wychodzą takie szopki.
Auto jest zaniedbane, koszta na dzień dobry nie są małe, warto poszukać Leszka w lepszym stanie.
Noclegi nad morzem!!! CLIFF HOUSE Międzyzdroje-pok.1,2,3 i 4-osobowe, apartament 5-osobowy
Więcej informacji PW lub 535-550-888
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

bedok wrote:
ledziu wrote:Zaproponowałbym niższą kwotę bo sądząc po tym co piszesz to autko nie miało różowo co do serwisu, więc mogą wyjść inne kosztowne kwiatki.
Myślisz, że handlarz opuści z 19 na 17 a nawet więcej ? Obstawiam, że poczeka na mniej świadomego klijęta ;)

No chyba, że auto długo stoi i będzie chciał się pozbyć..

pozdrawiam
A ja bym nie martwił się tym czy opuści czy nie bo ta cena jak na ten stan jest taka sobie.
Lepiej stracić trochę czasu i poszukać. Ja teraz sprowadziłem ESa i GSa gdzie pana od GSa pierwszy raz męczyłem pół roku temu a dopiero teraz ustąpił :ok:

Trochę poszperałem w necie i ten sam GS jest na mobile z przebiegiem ponad 300 tyś. a w PL 200tyś. Oczywiście może to błąd ale.... :google:
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

No nie ma co się na to auto rzucać bo faktycznie jest w słabym stanie. Poczekam i może coś się pojawi jeszcze za jakiś czas. A interesuje mnie czarne auto z czarną skórą w środku wiec zadanie i tak będzie utrudnione :]
hydrant23
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkIII

Post by hydrant23 »

radzę za mocno nie trzymać się tych kryteriów tylko jeśli trafisz na zadbane auto to się zainteresuj , gs II jak widać na necie jest niby sporo , ale ciężko znaleźć godny polecenia ...
bedok
Lex user
Model Lexusa: GS 300 1999 „Biała Strzała”

Post by bedok »

Od czasu kiedy rozglądam się za Lexem widziałem tylko 2 czarne z czarną skórą - w 2010r. jeden w DE i jeden w PL. :ok:

Moim zdaniem dobrze, że odpuściłeś tego powyżej - za dużo rzeczy do zrobienia i takich z którymi nic już nie da się zrobić, a nie wiadomo co jeszcze by wyszło..
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

bedok wrote:Od czasu kiedy rozglądam się za Lexem widziałem tylko 2 czarne z czarną skórą - w 2010r. jeden w DE i jeden w PL. :ok:

Moim zdaniem dobrze, że odpuściłeś tego powyżej - za dużo rzeczy do zrobienia i takich z którymi nic już nie da się zrobić, a nie wiadomo co jeszcze by wyszło..
Od siebie dodam, że jeśli nie chcesz kupić miny to najlepiej porozmumieć się z kimś (może z forum), kto ma takiego GSa by móc porozmawiać o wadach, zaletach, być przewiezionym takim autem - żebyś miał punkt odniesienia. Inaczej każdy zakup będzie niespodzianką. Z drugiej strony chcesz kupić ponad 10 letnie auto i szukanie absolutnie bezwypadkowego, nigdy nie draśniętego i bez żadnej usterki auta jest raczej od razu skazane na porażkę.
Dla tego konkretnego auta - zauważ, że ma instalację LPG - nie jestem w temacie, ale pewnie ok. 3k do wydania jeśli kupisz bez. Wyciek spod pokrywy zaworów ? Zdarza się - wystarczy regulować zawory i nie wymienić uszczelki na nową itp. Ja powtarzam - ważne, żeby był prosty, bez dachowania i trzymał parametry na stacji diagnostycznej oraz Ci się podobał. Reszta to kwestia tego do jakiego stanu będiesz chciał dopieszczać to auto - jeśli do stanu fabrycznego - każde 'stare auto' pociągnie po kieszeni, jeśli do stanu użytkowego, że będziesz bez obaw wsiadał i jechał w trasę - zdecydowanie mniej.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

Fakt Faktem jestem facetem który dąży do doskonałości wiec bym szukał w aucie co można jeszcze usprawnić i strasznie się denerwuje jak mi coś nie działa. Wiec ten egzemplarz drastycznie by wpływał na moja psychikę :] Aczkolwiek decyduje się na lexusa (markę)ze względu na mała usterkowość.
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

Czy jest możliwość aby ktoś z was podjechał (bo ma blisko) i zobaczył ten egzemplarz dla mnie?
http://moto.allegro.pl/lexus-gs-300-199 ... 49422.html
Locked

Return to “Lexus GS”