Na pewno nie w Czakram'ie (czyt. niby AUTORYZOWANY SERWIS BRC). Oni inaczej nie umiejąmichalllw wrote:Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji

Na pewno nie w Czakram'ie (czyt. niby AUTORYZOWANY SERWIS BRC). Oni inaczej nie umiejąmichalllw wrote:Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji
A Ty Dan jeszcze ze 2 lata czytania netu i będziesz kolejnym wirtualnym specem od LPGDanLexus wrote:Na pewno nie w Czakram'ie (czyt. niby AUTORYZOWANY SERWIS BRC). Oni inaczej nie umiejąmichalllw wrote:Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji
Zakładałem tutajDanLexus wrote:Na pewno nie w Czakram'ie (czyt. niby AUTORYZOWANY SERWIS BRC). Oni inaczej nie umiejąmichalllw wrote:Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji
KME SILVER lub TUR - spokojnie obskoczą Ci auto.andrew wrote:Padł mi reduktor w instalacji LPG, możecie podpowiedzieć co wybrać, żeby to troche pochodziło?
Zajrzyj u mnie w temat (stopka - opis na samym dole pierwszego posta). Podobno ten setup spokojnie "obskoczy" tematandrew wrote:Padł mi reduktor w instalacji LPG, możecie podpowiedzieć co wybrać, żeby to troche pochodziło? Gazownik zaproponował żebym poszukał używanego, twierdzi, że często zdarza się, że w autach powypadkowych takie części są zupełnie sprawne i sporo tańsze.
Na to wyglądaYarecki wrote:A Ty Dan jeszcze ze 2 lata czytania netu i będziesz kolejnym wirtualnym specem od LPG
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests