[is200] kompresor by tomekb
- KowaLazer
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200
Re: [is200] kompresor by tomekb
Zawsze wychodziłem z założenia , że lepiej poczekać i kupić coś dobrego - w sumie coś w tym jest i z takim podejściem można mówić o pasji.
W sumie nie wiem co o tym myśleć , bardzo specyficzne podejście do sprawy , na pewno nie profesjonalne i na pewno mało kto by tutaj zrobił taką prowizorkę (bo w sumie jak to można nazwać) .
Nie podoba mi się , nie pochwalam ,życzę sukcesu i może troszkę zmiany toku rozumowania ( nie po to żeby dogryźć tylko dla bezpieczeństwa ! )
Pozdro
W sumie nie wiem co o tym myśleć , bardzo specyficzne podejście do sprawy , na pewno nie profesjonalne i na pewno mało kto by tutaj zrobił taką prowizorkę (bo w sumie jak to można nazwać) .
Nie podoba mi się , nie pochwalam ,życzę sukcesu i może troszkę zmiany toku rozumowania ( nie po to żeby dogryźć tylko dla bezpieczeństwa ! )
Pozdro
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Nie mam nic przeciw zastosowaniu elementów ze szrotu w fazie testowania i prób montażowych,jednak jeżeli to ma być efekt finalny,to jakoś tego nie widzę zbyt dobrze.Nie wiem tez ile wytrzyma rolka napinacza paska za 10zł,szczególnie kiedy będziesz w fazie wyprzedzania tak"na styk" i łożysko rolki się wysra,a razem z nim pójdzie dym z paska.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Może z tymi wężami przesadziłem już zamówiłem metr węża silikonowego za 170 zł , a co do napinacza też zmówiłem nowy koyo do hondy. Rury już kupiłem teraz został mi tylko do pospawania stelaż i to koło napędzające .
- KowaLazer
- Lex Driver
Noo ,teraz wszystko wygląda lepiej . Pozdro i wrzucaj foty z postępu w pracach 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Musze jeszcze wypiaskować obudowę kompresora
Pracę montażowe zacznę dopiero jak skompletuje wszystkie części muszę zdemontować koło od pompy wody i wybrać sie z nim na szrot może coś znajdę
W najbliższym czasie założę nowy temat z moim lexem 

- KowaLazer
- Lex Driver
I jak idą prace z kompresorem ?
-
- Nowy lex user
Witam, też chce założyć kompresor, is-a mam juz ponad 3 lata i tyle też szukam info na tego temat, i jeśli się nie mylę to w 2 tysiach to spokojnie można się wyrobić, pod warunkiem ze.
Nie ruszamy kompa i zadowalamy sie 180-190 km
Robimy wszystko sami czyli mocowanie spawamy itp
Jedna sprawa mnie zastanawia, wszystkie kompresory które widziałem na silnikach v8 są bez intercoolera, czy on faktycznie jest potrzebny, w turbo powietrze się rozgrzewa od spalin które napędzają turbinę, a w przypadku kompresora takie zjawisko nie występuję, może ktoś wie jaka jest temperatura wylotowa powietrza w eaton m62 i jak jest podłączone koło pasowe? to takie dwie kwestie na których temat nie znalazłem nic na forach.
Nie ruszamy kompa i zadowalamy sie 180-190 km
Robimy wszystko sami czyli mocowanie spawamy itp
Jedna sprawa mnie zastanawia, wszystkie kompresory które widziałem na silnikach v8 są bez intercoolera, czy on faktycznie jest potrzebny, w turbo powietrze się rozgrzewa od spalin które napędzają turbinę, a w przypadku kompresora takie zjawisko nie występuję, może ktoś wie jaka jest temperatura wylotowa powietrza w eaton m62 i jak jest podłączone koło pasowe? to takie dwie kwestie na których temat nie znalazłem nic na forach.
- Oliwier
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430
Moim zdaniem IC jest potrzebny. Po 1 dlatego ze sam kompresor zamontujesz nad kolektorem wydechowym co bedzie go grzać dodatkowo a po 2 wzrost ciśnienia równa się wzrostowi ciepła i sprężanie powietrza wytwarza proporcjonalny wzrost ciepła.
https://www.facebook.com/JZS147pl
- cdexnh
- Lex user
- Model Lexusa: is200 sc compressor
jest konieczny jak dostaniesz resztę gratów, orurowania i innych za free to może 2000 tys starczy:)
-
- Nowy lex user
Rury mam, tylko jak sprawdzałem to jest strasznie mało miejsca na puszczenie ich między zderzakiem a resztą karoserii, dlatego zastanawiałem się nad tym jak to będzie działało bez, ale skoro tak mówicie to muszę i nad tym pomyśleć;) a ma ktoś może kółko to które zakłada się na pompę wody? chodzi mi o to na którym osiąga 185 km, oczywiście pytanie do osób które zwiększały moc seryjnego kompresora
no i kwestia jak jest podłączone elektrosprzęgło, jest jakiś pusty pin w kompie w które trzeba wpiąć przewody, czy to bardziej skomplikowane jest?