Butla taka wejdzie w konfiguracji o którą pytasz.rychu94 wrote:odgrzewamy temat![]()
co sądzicie o takim zestawieniu:
lpgtech/hana zielona/kme gold/butla 630/225 czy się taka zmieści do is300sc ze złożoną podłogą bagarznika
Gaz do IS300???
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: Gaz do IS300???
- firlejak
- Lex user
- Model Lexusa: IS300
Ja mam reduktor w dolnej części komory silnika po prawej stronie przykręcony do podłuznicy, w ogóle go nie widać.
- matii_88
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus IS300 SC
Od miesiąca posiadam ISa i chciałbym założyć instalację gazową. Poszukałem trochę informacji o warsztatach, przeczytałem też kilka wątków na forum. Jeden z warsztatów zaproponował mi mi takie coś.
Proszę o waszą opinię.
INSTALACJA IV GENERACJI (sekwencyjny wtrysk gazu)
Sterownik / Reduktor - dopasowany do mocy auta / Wtryskiwacze - dopasowane do mocy auta
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / REG FAST --- 3400 złotych
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / AC W01 --- 3600 złotych
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / HANA lub BARRACUDA --- 4000 złotych
STAG 300-6 Q-MAX lub LPGTECH 326 OBD / KME GOLD lub AC R01 RED/ HANA lub BARRACUDA --- 4200 złotych
INSTALACJA V GENERACJI (ciekły wtrysk gazu)
Zestaw VIALLE LiquidSI --- 7000 złotych
Zbiornik TOROIDALNY w miejsce koła zapasowego (cena obejmuje zbiornik 630/225 55 litrów powyżej tej pojemności dopłata uzależniona od wielkości zbiornika)
Zawór tankowania pod klapkę
Wielozawór TOMASETTO EXTRA
Węże gazowe PARKER
Przewód elastyczny FARO fi 8
W CENIE MONTAŻU INSTALACJI WLICZONY JEST DEMONTAŻ KOLEKTORA SSĄCEGO DO NAWIERTÓW !!!
Na instalacje gazową udzielamy 2-letniej gwarancji bez limitu kilometrów na podzespoły mechaniczne i elektronikę. W przypadku STAGA Q MXA-A i LPG TECHA 5 lat gwarancji. Jest możliwość przedłużenia gwarancji na sterownik STAGA do 8 lat za dopłatą 100 złotych. Ponadto udzielamy gwarancje ogólnopolską w sieci warsztatów autoryzowanych STAGA:
Z tego co tutaj przeczytałem to chyba wybrałbym
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / HANA lub BARRACUDA --- 4000 złotych
odrzucając w tej propozycji ISA-2 i AC R01 RED
Proszę o waszą opinię.
INSTALACJA IV GENERACJI (sekwencyjny wtrysk gazu)
Sterownik / Reduktor - dopasowany do mocy auta / Wtryskiwacze - dopasowane do mocy auta
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / REG FAST --- 3400 złotych
STAG 300-6 ISA-2 lub LPGTECH 326 / KME GOLD lub AC R01 RED / AC W01 --- 3600 złotych
STAG 300-6 Q-MAX lub LPGTECH 326 OBD / KME GOLD lub AC R01 RED/ HANA lub BARRACUDA --- 4200 złotych
INSTALACJA V GENERACJI (ciekły wtrysk gazu)
Zestaw VIALLE LiquidSI --- 7000 złotych
Zbiornik TOROIDALNY w miejsce koła zapasowego (cena obejmuje zbiornik 630/225 55 litrów powyżej tej pojemności dopłata uzależniona od wielkości zbiornika)
Zawór tankowania pod klapkę
Wielozawór TOMASETTO EXTRA
Węże gazowe PARKER
Przewód elastyczny FARO fi 8
W CENIE MONTAŻU INSTALACJI WLICZONY JEST DEMONTAŻ KOLEKTORA SSĄCEGO DO NAWIERTÓW !!!
Na instalacje gazową udzielamy 2-letniej gwarancji bez limitu kilometrów na podzespoły mechaniczne i elektronikę. W przypadku STAGA Q MXA-A i LPG TECHA 5 lat gwarancji. Jest możliwość przedłużenia gwarancji na sterownik STAGA do 8 lat za dopłatą 100 złotych. Ponadto udzielamy gwarancje ogólnopolską w sieci warsztatów autoryzowanych STAGA:
Z tego co tutaj przeczytałem to chyba wybrałbym
odrzucając w tej propozycji ISA-2 i AC R01 RED
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Przedostania opcja wygląda sensownie.
Do OBD nie warto dopłacać.
Do OBD nie warto dopłacać.
-
- Lex user
- Model Lexusa: brak jeszcze, narazie Toyota
a jakie korzyści daje 5 generacja (wtrysk ciekły NIEbezpośredni) w stosunku do porządnej sekwencji??
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Plusy takie, że gaz jest wtryskiwany w postaci ciekłej- pod maską nie ma reduktora. Teoretycznie konstrukcja jest prostsza. Można odpalać na LPG. Ciekły gaz schładza silnik- co czasem przekłada się na mniejszy spadek mocy lub min wyższą moc niż na PB. Aczkolwiek są to różnice prawie nieodczuwalne, a czasami nawet nieodczuwalne.
Największy koszt instalacji to pompa gazu w zbiorniku. Niestety pierwsze pompy były dość awaryjne, a serwis w PL raczej słaby. Nie wiem jak ta ich nowa- tańsza generacja. W przypadku tego silnika, który na IV generacji śmiga aelegancko nie dopłacałbym do V generacji- bo według mnie nie warto. Stosunek ceny do wartości auta jest bardzo duży. Takie instalacje mają sens we wtrysku bezpośrednim, który wymusza stosowanie V generacji.
Największy koszt instalacji to pompa gazu w zbiorniku. Niestety pierwsze pompy były dość awaryjne, a serwis w PL raczej słaby. Nie wiem jak ta ich nowa- tańsza generacja. W przypadku tego silnika, który na IV generacji śmiga aelegancko nie dopłacałbym do V generacji- bo według mnie nie warto. Stosunek ceny do wartości auta jest bardzo duży. Takie instalacje mają sens we wtrysku bezpośrednim, który wymusza stosowanie V generacji.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: szukam
Gaz do IS300???
A jaki koszt takiej przyjemności?firlejak wrote:Ja ostatnio montowałem lpg w is300. Elektronika Stag 300 premium/wtryski HANA zielone/ reduktor ACR01 250 RED/butla w kola/ wlew pod klapką/ cała instalacja na przewodach 8mm . Jak dla mnie, wygląda i jeździ to bardzo dobrze ;]
Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka
- firlejak
- Lex user
- Model Lexusa: IS300
2400 same częsci
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Hana zielona kiepski pomysł a premium jeszcze gorszy.
- foka1
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300