Temat przeszedł na PW - generalnie jest sajgon pod maską... kolega allenddz trafił na wyjątkowo ograniczonych umysłowo druciarzy...bioly_jaslo wrote:zmień dysze na większeallenddz wrote:Siema mam problem z LPG. Przy gwałtownym wciśnięciu pedału gazu do oporu między 2,3tyś a 3tyś obrotów szarpie mi autem na biegach od 3-6. Jak dodaje płynnie gaz nie szarpie. Na benzynie chodzi normalnie. Filtry zmieniane co niecałe 10tyś km, ostatnio robiłem kalibracje wtrysków bo jeden troszkę za dużo dawkował. Dzisiaj wymienili mi komputer, na początku nie szarpało. Teraz czasami szarpie czasami nie. Gazownik powiedział mi, że nowy komputer potrzebuje ok 1000, 1500km na zebranie danych aby go ponownie ustawić. Ma ktoś pomysł co to może być?
prawdopodobnie masz 2,2cm. Rozwierć je na 2,4 lub 2,5.
[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
- allenddz
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
dokładnie tak jak konik_80 pisze ale spokojnie sprawa już jest w toku więc powoli będę to ogarniał 

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Adapter w PL? Myślałem że zestawy montowane w PL mają już dostosowane złącze do tankowania u nas a adapter jest potrzebny za granicą np. w Holandii.
Pozdro
Pozdro
Luxusem jadę... 

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
To w sumie nie jest adapter a tylko przedłużka końcówki tankowania.U siebie też zakładałem wlew w pobliżu wlewu beny ale nie w ten sposób.Ustawione jest to w poziomie w lewym dolnym narożniku i nic nie przeszkadza.Widać ze ci instalatorzy robili to po raz pierwszy w tym modelu.janasek wrote:Adapter w PL? Myślałem że zestawy montowane w PL mają już dostosowane złącze do tankowania u nas a adapter jest potrzebny za granicą np. w Holandii.
Pozdro
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Rzeczywiście Robert nie popisali się instalatorzy z montażem tej przedłużki - straszna lipa. Muszą to poprawić.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- IgoR_KilleR
- Lex user
- Model Lexusa: Is 200
Jaki zestaw do Is'a byście złożyli żeby był optymalny pod względem jakości do ceny?
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Kazdy poleci cos innego i nie bedzie jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie.Osobiście kupiłem elementy które na forum LPG w/g gazowników przysparzają najmniej problemów podczas eksploatacji.Z gazem bawię się już 17 lat,ale cały czas wchodzi coś nowego i człowiek musi podążać za nowościami oraz śledzić co nowego można założyć.Zobacz w poprzednich postach mój zestaw który razem z montazem kosztował ok. 3tys.zł.Najdrozsze były wtryskiwacze-850,-po zmianie na MJ koszt instalki wyniósłby ok 2400,-ale co jakiś czas trzeba wyczyscic wtryski.
- andrej7
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200, GS430 MkIII
Witam
Zaproponowano mi takie instalacje:
1) Instalacja Landirenzo Omegas z dwustopniowym reduktorem IG1 w cenie 4600 zł. Na instalację jest 24 miesiące gwarancji bez limitu przebiegu.
2) Instalacja stag 300 plus z reduktorem KME i wtryskiwaczami MagicJet w cenie 3400 zł lub z wtryskiwaczami Hana 2000 w cenie 3900 zł. Na ta instalację gwarancja jest podzielona na: Zespoły elektroniczne i elektryczne - 24 miesiące gwarancji, zespoły mechaniczne - 12 miesięcy lub 20 000 km gwarancji.
co sądzicie o nich i o cenach?
Migaz-s Warszawa Modlińska
Zaproponowano mi takie instalacje:
1) Instalacja Landirenzo Omegas z dwustopniowym reduktorem IG1 w cenie 4600 zł. Na instalację jest 24 miesiące gwarancji bez limitu przebiegu.
2) Instalacja stag 300 plus z reduktorem KME i wtryskiwaczami MagicJet w cenie 3400 zł lub z wtryskiwaczami Hana 2000 w cenie 3900 zł. Na ta instalację gwarancja jest podzielona na: Zespoły elektroniczne i elektryczne - 24 miesiące gwarancji, zespoły mechaniczne - 12 miesięcy lub 20 000 km gwarancji.
co sądzicie o nich i o cenach?
Migaz-s Warszawa Modlińska
W poszukiwaniu mocy...
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
LR moze byc ale troche troga taka zabawa, sa tacy co narzekaja na to ze wtryski MED glosno chodza, choc w lexie mysle nie bedize ich slychac
KME - wydaje mi sie ze niewiele gazownikow sie tym zajmuje
a dlaczego nie chcesz stag300 + zavoli zeta S + hana h2000 ?
ps. ciekwawe jaka opinie maja h2000 teraz na lpg-forum
KME - wydaje mi sie ze niewiele gazownikow sie tym zajmuje
a dlaczego nie chcesz stag300 + zavoli zeta S + hana h2000 ?
ps. ciekwawe jaka opinie maja h2000 teraz na lpg-forum
The sky is the limit
- andrej7
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200, GS430 MkIII
Generalnie nie znam się za bardzo w tym temacie, konfigurację co napisałem wyżej to zaproponował mi serwis. Ja chciałbym znaleźć udany kompromis po między ceną a jakością.slovly wrote: a dlaczego nie chcesz stag300 + zavoli zeta S + hana h2000 ?
W poszukiwaniu mocy...