[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by Yarecki »

tomekb wrote:Za 2800 na hanah to się nie uda
U jakiegoś masochisty, który uwielbia pracować społecznie pewnie się da.
Jeśli ktoś uważa, że to drogo, to proponuję kupić graty i dokonać konwersji samemu.
Gwarantuje, że po pierwszym takim, poprawnym montażu, 99% osób stwierdzi, że jednak to ciężka praca ( zdobyta wiedza, odpowiedzialność również), która musi coś kosztować i że warto zapłacić taką kwotę.
Druga sprawa, to taka, że część warsztatów żąda kasę za wysokiej jakość pracę, a i tak robią śmietnik z auta.
KRYSPIN BACK
Lex user
Model Lexusa: IS300SC / RX330

Post by KRYSPIN BACK »

Dodam/ że rozważny instalator w cenie uwzględnia też ewentualne naprawy gwarancyjne wynikające choćby z wadliwych gratów np. wtrysk czy parownik, ale dzięki temu jak przyjedzie klient z problemem to nie ma spychologii i ściemy
LEXUS.jp
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Żeby to dobrze zrobić, to trzeba więcej ... może nie dużo więcej, ale tak z 300-500 więcej ... żeby na gwarancję zostało ... ;)

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

No ale za wadliwe graty odpowiada producent gratów, a nie gazownik. Może na hanach rzeczywiście się nie da akurat za 2800, ja mam barracudy. Ale zdjęcie kolektora to były 3 stówy a nie więcej do przodu :)
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

Z ta gwarancją producenta bywa różnie. Ją nieznam dobrego gaziarza co za 2800 to zrobi, tak jak powinien bez poprawek.
KRYSPIN BACK
Lex user
Model Lexusa: IS300SC / RX330

Post by KRYSPIN BACK »

Ale producent / hurtownia nie zapłaci za demontaż i montaż np. wadliwego wtrysku a przykładowo w RX żeby wyjąć z tyłu wtrysk... cały kolektor w górę, jak ktoś zna śrubki na pamięć 2,5 roboty non stop dla nieznających tematu i 6 będzie mało. Chyba, że monter zrobił druta i wtryski są z przodu :mrgreen:
LEXUS.jp
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

KRYSPIN BACK wrote: Chyba, że monter zrobił druta i wtryski są z przodu :mrgreen:
Widziałem taki patent, ciekawe gdzie :biggrin2: ;)

Co do LPG w IS200, to wszystko już zostało powiedziane a nawet więcej, ale powtórzę w skrócie - najważniejszy jest instalator a nie graty jakie założy ( które są istotne naturalnie, to też jest oklepane) ale cóż po super zestawie jak jest wrzucony pod maskę bez pojęcia i niewystrojony - nie ma to najmniejszego sensu.
Zatem kazdy niech decyduje ile chce wydać na ten zabieg i u kogo bo większosć z nas ma inne priorytety.
Pozdrawiam.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

tomekb wrote:Z ta gwarancją producenta bywa różnie. Ją nieznam dobrego gaziarza co za 2800 to zrobi, tak jak powinien bez poprawek.
Nie wnikam w finanse turkus ale może się wypowie nt konfigu i ceny ? Mi w tym samym zakładzie co koleżance do LS430 założono Tech 328OBD, wtryski Tech, butlę 75l w koło, ukryty wlew, grube, dobrej jakości rurki za .. 3800pln brutto (od 20.09 przejechałem bezproblemowo na LPG19kkm a buciki ciągle te same czyli żeliwne podeszwy). Da się więc zakładać instalację za 1000PLN brutto za robociznę - kwestia ile monter chce/musi przyciąć na jednym kliencie.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
bany
Lex user
Model Lexusa: is200 AT

Post by bany »

Wrocław niestety jest drogim miastem... ale miałem nadzieje, że uda mi się zagazować taniej... Mam możliwość jeszcze zrobienia tego na ślasku, okolice katowic,sosnowca, czy w tamtych rejonach macie już sprawdzonych monterów?
krzywydg
Lex Maniak
Model Lexusa: GS430 MK I

Post by krzywydg »

http://www.motobajczyk.pl polecam 3 auta tam gazowalem. lexa za 3400 w 2010 r ogarneli... bez serwisu przez 2 lata jezdzilem bo nie bylo potrzeby
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”