Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Locked
KarolGT
Lex user
Model Lexusa: GS430 MKII

Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by KarolGT »

Denis wrote:
KarolGT wrote:a tego GS430 z Nowego Sącza ktoś oglądał?
http://otomoto.pl/lexus-gs430-4-3benz-g ... 82285.html
samochod ma juz nowego nabywcę
dokładnie :)

witam, poznaje po nicku :)
acha33
Nowy lex user
Model Lexusa: jeszcze brak

Post by acha33 »

Czołem wszystkim,
jest to mój pierwszy post na forum. Marzy mi się lexus gs 300 drugiej generacji.
Ostanio na otomoto pojawił się taki oto egzemplarz
http://otomoto.pl/lexus-gs300-gs300-gaz ... 23133.html czy któryś z was połakomił by się na takiego? Cena niższa o ok 7 tysięcy od innych, a wydaje się że uszkodzenia są powierzchowne, nowa maska reflektor zderzak, z tyłu też widać jakiejś rysy na zderzaku. Liczę na wasze opinie, a może ktoś jest z okolicy Zielonej góry umiałby sprawdzić bliżej na miejscu. Pozdrawiam
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Jak na moje oko to jest to niezły ulep. Sprzedaje go handlarza, i gdyby były to tak powierzchowne uszkodzenia jak widać na fotach to sam by je naprawił i wystawił za 20k+.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Krzysztof WOT
Lex user
Model Lexusa: GS

Post by Krzysztof WOT »

Obserwuje to ogloszenie juz dluzszy czas zalega na otomoto,ale trzeba przyznac ze na lexusa musi byc zdecydowany kupiec,do kosztow naprawy musisz doliczy jeszcze koszta rejestracji akcyza itp. Dlatego tez uwazam ze w 20 tys mozesz sie nie zmiescic,a i mnie zawsze osobiscie razi jedna rzecz w samochodach,a mianowicie swiecaca sie kontrolka rezerwy paliwa,swiadczy to o jednym :down:
dab1978
Lex user
Model Lexusa: is200 był...

Post by dab1978 »

Koledzy wszystko to nic...ważne, ze właścicielem był niemiecki doktor;) i pewnie płakał jak sprzedawał o ile znam życie:)
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi
tmx89
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Post by tmx89 »

Image
Image
Denis
Lex user
Model Lexusa: GS430 '01 Ltuned

Post by Denis »

Odnośnie auta z Sulechowa
Panowie nie chce nikogo obrażać, ani z nikim się kłócić - ale nie ukrywajmy, że zachowujecie się jak przysłowiowi forumowicze.

Żaden z Was nie widział auta, każdy tylko potrafi go skrytykować i oczernić. Na jakich podstawach ?
nie macie kompletnie racji, a musicie dodać swoje, całkowicie niebędącego na miejscu.

Oglądałem ten samochód i jest dokładnie tak jak opisuje sprzedający. Auto jest zadbane, faktycznie od pierwszego właściciela i serwisowane niemalże do końca. Byłem, oglądałem więc mam podstawy i przekonanie w tym co piszę tutaj.
Jednym mankamentem jest robiony tył auta, ale bardzo fachowo jak na Niemców, wykryłem to dopiero po pomiarach czujnikiem, wcześniej nic aż tak się nie rzuca w oczy. Z tego co pamiętam jest to wykonane w serwisie Lexa. Pochodzi z rejonu Niemiec z którego 80-90 % aut jest dobrym i zadbanych (przy granicy ze Szwajcarią). Jedyne czego brakuje to skór i navi.... ale w zamian zadbane auto od pierwszego właściciela z markową instalacją LPG Prins, co mówi samo za siebie.

Szkoda tylko, że nie mając podstaw negujecie od razu auto - ja akurat pokusiłem się żeby je zobaczyć z czystej ciekawości będąc w okolicy w sprawie oględzin innego samochodu.

Odnośnie auta z Mazowieckiego - to prywatny GS od człowieka od którego kupiłem Aristo - to właśnie odpowiedz skąd trochę bajerow w tym gs, m.in ramki szyb, naklejkI Vertex Edition i felgi - rzekomo Japonskie. Do tego wiem że przełożona została tapicerka skórzana z Aristo i boczki drzwi z "szarym drewnem". Odnośnie stanu samego auta nie jestem w stanie nic powiedzieć bo po prostu go nie widziałem.
Posiadam na sprzedaż prawie całego GS MK2 / Toyota Aristo - proszę o prywatne wiadomości lub telefon ;)
np. tylna klapa ze spoilerem, NAVI z TV, , pakiet Aristo, idealny wydech itd...
KarolGT
Lex user
Model Lexusa: GS430 MKII

Post by KarolGT »

Krzysztof WOT wrote:mnie zawsze osobiscie razi jedna rzecz w samochodach,a mianowicie swiecaca sie kontrolka rezerwy paliwa,swiadczy to o jednym :down:
o tym że ma LPG?

bo właśnie tak jest w Lexusach gdzie poziom paliwa jest jakoś inaczej liczony i mając gaz rezerwa się świeci prawie zawsze.
Krzysztof WOT
Lex user

Post by Krzysztof WOT »

KarolGT wrote:
Krzysztof WOT wrote:mnie zawsze osobiscie razi jedna rzecz w samochodach,a mianowicie swiecaca sie kontrolka rezerwy paliwa,swiadczy to o jednym :down:
o tym że ma LPG?

bo właśnie tak jest w Lexusach gdzie poziom paliwa jest jakoś inaczej liczony i mając gaz rezerwa się świeci prawie zawsze.
Czyli mam rozumiec ze jak lexus ma zamontowane LPG to zawsze pali sie kontrolka rezerwy,a wskaznik lezy na dnie :szok: ????? A w tym ogloszeniu http://otomoto.pl/lexus-gs300-dvd-led-t ... 49832.html wlasciciel tez ma LPG i nie widac kontrolki dokladnie,albo po prostu nie jezdzi do dna. :o
Last edited by Krzysztof WOT on 17 Oct 2013, o 07:29, edited 2 times in total.
Krzysztof WOT
Lex user

Post by Krzysztof WOT »

tmx89 wrote:http://allegro.pl/lexus-gs-300-xenon-al ... 47165.html a co powiecie o tym ?> ?
NIe polecam,zainteresowalem sie tym autem,bo mam nie daleko,obdzwonilem znajomych z pruszkowa i z gory odradzili mi to auto,nie bede uzasadnial. Omijajcie szerokim łukiem. Zalega juz dosc dlugo w ogloszeniach, z tego co pamietam najpierw cena byla ponizej 20tys,pozniej 25,teraz 22 i ostatnia opcja na co ja uwazam najbardziej,a mianowicie "zamiana".
Locked

Return to “Lexus GS”