Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Locked
Paul
Nowy lex user
Model Lexusa: szukam GS

Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by Paul »

Pytałem sprzedającego o auto i oto co mi odpisał :

auto jest osoby prywatnej wystawione na mojej stronie tylko z tego co wiem auto jest w dobrym stanie zero korozji tylko na tylnym nadkolu pól cm rdzewka mała pozatym wszystko OK silnik przytwa zawieszenie ok tylko drazek trzeba wymienic bo na kamienistej drodze juz go słychac........... czy było malowane kurde chyba tak w fabryce haha
k0zz
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by k0zz »

Trzeba by było pojechać i sprawdzić, ale ode mnie to ponad 400... może ktoś ma zdecydowanie bliżej i jest w stanie zerknąć na to Auto ?
Mat.
Lex user
Model Lexusa: był LS 430 jest RX400h

Post by Mat. »

Tak na szybko patrząc na zdjęcia. Samochód z Jasła to wersja amerykańska (licznik w milach i kwadratowa tablica z tyłu). Lampa z tyłu jest do wymiany, bo ma spore pęknięcie. Przebieg 170 tyś. może być w milach czyli razy 1,6. Coś mi nie pasuje z przodu, bo nie ma świateł obrysowych w zderzaku. Lampy w wersji poliftowej mają ciemniejsze wnętrze, a w dodatku nie dojrzałem sterowania wysokością świateł, które powinno być jeśli samochód nie ma ksenonów. A ksenony nie powinny być w prezentowanym egzemplarzu zamontowane bo brakuje spryskiwaczy reflektorów. Właściciel nie pisze, że samochód był bezwypadkowy, więc możliwa była jakaś mała przygoda z przodu. Jeżeli naprawiony był z głową to żaden problem. Pozostaje tylko kwestia przyzwyczajenia się do licznika w milach i temperatury w F.
Kowal
Lex user
Model Lexusa: Yaris mk3

Post by Kowal »

Bałbym się takiego z USA, nie wiem czy przypadkiem są jeszcze problemy z radiem, bo tam mają inne zakresy pasm etc.

Swojego GS-a oddałbym za mniejsze pieniądze, mam kilka pierdółek do poprawy, a i tak potrzebuję kombiaka, tylko gdzie znajdę podobny komfort, osiągi i piękne audio jak w Lexie ? :(
Piof
Lex user
Model Lexusa: Brak

Post by Piof »

Czy ktoś z kolegów ma może na zbyciu GS430 mkII lub wiedzę o takowym godnym zainteresowania?
Pozdrawiam
Piof
Piof
Lex user
Model Lexusa: Brak

Post by Piof »

Koledzy i koleżanki - może ktoś oglądał to autko:
http://otomoto.pl/lexus-gs400-gs-430-v8 ... 35574.html
i byłby skłonny podzielić się spostrzeżeniami na jego temat.
Pozdrawiam
Piof
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Oglądał to ktoś ??

http://otomoto.pl/lexus-gs430-C30412661.html
Dziś jadę, więc potem coś skrobnę o ile nie przyjadę nim na kołach ;)

http://otomoto.pl/lexus-gs430-oryginal- ... 28267.html
Tego odradzam na tą chwilę, bo to ameryka, Auto oglądałem i każda spinka była ruszana w tym samochodzie ... do tego chyba dupa malowana, aczkolwiek samochód prezentuje się ładnie ...

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

LinkPL wrote:Oglądał to ktoś ??

http://otomoto.pl/lexus-gs430-C30412661.html
Dziś jadę, więc potem coś skrobnę o ile nie przyjadę nim na kołach ;)
No i już wiem co tu napisać jako komentarz ...

Cały dzień spierdolony w samochodzie w którym nie mogłem zapalić sobie papierosa ... bo to samochód z rodziny, więc człowiek stara się i dba o to żeby oddać jaki się wzięło ...
Gość który sprzedaje to auto ma 22 lata i mówi że jeździł nim na dyskoteki, że to zajebista fura na dupcie ... widać było, że nie dbał o siebie w nic, nie mówiąc o samochodzie.
Ale do rzeczy: Samochód z zewnątrz ładny, malowany prawy bok, lakier w stanie bardzo dobrym, tylko maska w refleksach po polerce. Jak go zobaczyłem to pomyślałem, że to chyba będzie to ... aczkolwiek moje pierwsze wrażenie okazało się złudne.
W środku prawy słupek, lewy słupek i podsufitka, osłony przeciwsłoneczne - wszędzie przygasy od papierosów. Nie było ich 10 co może bym i zaakceptował ... było ich z 50 szt ... Młody robił wożonko po ranczu. Prawy środkowy słupek ponacinany na środku wysokości nartami albo czymś w tym stylu ... Środkowa konsola przy wajsze zmiany biegów porysowana, widać było, że audio też było wyciągane. Przycisk od mapy na konsoli wciśnięty do środka i niestety nie działał ...

Na felgach 18 cali zamontowane zimowe gumy - przód lepszy jak tył ... widocznie był smolony kapeć. Ogólnie gumy do wyrzucenia.
Felgi odnowione bez szpachlowania i umalowane razem ze wżerami ...

Ogólnie samochód w tym stanie warty może ze 40-45 tysięcy ... ceny nie proponowałem, ponieważ nie byłem zainteresowany zakupem takiego egzemplarza ...

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Ten szarak wisi już dobre pół roku i nie ma na niego kupca, a cena co i raz spada.

http://otomoto.pl/lexus-gs430-C30466207.html
a tego ktoś oglądał, imo super kolorystyka wnętrza
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Kiedyś kupiłem camry spod Lublina (Zamość) i dowiedziałem się po fakcie, że to zagłębie druciarstwa i składania aut z przystanków. Jeśli ten GS tyle czasu wisi to pewnie został zlepiony i stąd brak amatora.. Dobre samochody sprzedają się natychmiast aka LS430 Ledzia..
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Locked

Return to “Lexus GS”