WitamynoSound87 wrote:Witam,
co prawda mój pierwszy postTak więc korzystając z okazji pozdrawiam serdecznie wszystkich posiadaczy Lexusów
Mam takie trochę...nieśmiałe pytankoMianowicie przesiadkę jeśli chodzi o auta robię dość dużą...bo przesiadam się ze zwykłego Opla Vectry B do IS200 z tym, że szukam auta do max 16 tys. zł.
Przeszukując allegro znalazłem nawet i za 13 tys zł
http://moto.allegro.pl/lexus-is-200-i2714996292.html
Zdaję sobie sprawę, że auto tej klasy poniżej 15 tys. zł może być kwalifikowane jako "szrot" lub z mniej ciekawą historią...ale zdarza się też ponoć, że może być to dobra "okazja"
Nie chciałbym dalej smęcić i mącić dlatego chciałbym się poradzić wprost...czy jest szansa aby w moim budżecie 15/16 tys zł znalazł się jakiś IS, który nie kwalifikowałby się jako "szrot"? Czy po prostu modele poniżej 20 tys to jakieś "fuszerki"? Tak pytam z Waszej "autopsji" i doświadczenia

Co do ogłoszenia. Niby auto ładne ale zdjęcia są tak porobione że tak naprawdę nie wiele można powiedzieć na temat tego auta. Nie ma foty silnika, nie ma fot z bliska foteli, nie widać w jakim jest stanie kierownica. Zwróć uwagę że w opisie koleś podaje przebieg 215tyś km a na zdjęciach jest 209tyś km. Wynika z tego że od dłuższego czasu go sprzedaje a to o czymś świadczy. Przecież nikt nie zrobił nim 6tyś km w krótkim czasie. Kolejna sprawa to taka że foty są robione wiosną...mamy jesień... Może się wydawać że to pierdoły ale jak dla mnie istotne. Poza tym jeśli jest taki super to nie oszukujmy się 13tyś to bardzo mało... Co nie zmienia faktu że może się trafić okazja i że kupisz godny uwagi egzemplarz w kwocie która dysponujesz.