Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
Wielebny
Lex user
Model Lexusa: -

Re: Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???

Post by Wielebny »

Dzisiaj w Automaniaku na TVN turbo powiedziano dość istotne zdanie.
"BMW zdaje sobie sprawę iż nie ma doświadczenia w budowaniu układów hybrydowych tak jak Toyota wiec w przyszłych modelach układy hybrydowe Lexusa będą montowane w BMW a siniki diesla w Toyotach." Dla mnie ta informacja to kluczowy krok w motoryzacji bo jeśli uda się do Lexusa GS wsadzić diesla 3l/3,5l diesel 6 cylindrów z BMW będzie to niemal idealne auto. Takiego diesla brakuje w lexusach - długa historia produkcji - dopracowana technologia i niska awaryjność. Zaś Mercedes i VAG dostaną ostro po d...ie wtedy na co czekam z utęsknieniem. Zastanawiające jest tylko czy nie będzie to strzał w stopę dla BMW bo częściej ludzie kupią Lexa w dieslu niż BMW w hybrydzie - patrz Infinity.
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Wielebny wrote:Dzisiaj w Automaniaku na TVN turbo powiedziano dość istotne zdanie.
"BMW zdaje sobie sprawę iż nie ma doświadczenia w budowaniu układów hybrydowych tak jak Toyota wiec w przyszłych modelach układy hybrydowe Lexusa będą montowane w BMW a siniki diesla w Toyotach." Dla mnie ta informacja to kluczowy krok w motoryzacji bo jeśli uda się do Lexusa GS wsadzić diesla 3l/3,5l diesel 6 cylindrów z BMW będzie to niemal idealne auto. Takiego diesla brakuje w lexusach - długa historia produkcji - dopracowana technologia i niska awaryjność. Zaś Mercedes i VAG dostaną ostro po d...ie wtedy na co czekam z utęsknieniem. Zastanawiające jest tylko czy nie będzie to strzał w stopę dla BMW bo częściej ludzie kupią Lexa w dieslu niż BMW w hybrydzie - patrz Infinity.
Nie będe polemizował na temat diesli BMW bo nie wiem co i jak ale...od strony marketingowej już dotarł do mnie pierwszy komentarz "Ledziu szczycisz się że :LEXUS: jest JDM i się nie psuje to teraz dopiero zacznie to robić" :mad:
W sumie to i tak lepiej niż połączenie Nissana z Renooooo :doh:
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Diesle BMW będą siedziały tylko w Toyka, w Lexach ich nie zobaczymy bo L to za duża konkurencja dla BMW.
http://autokult.pl/2011/12/21/lexus-nie ... sli-od-bmw
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

A jak się okazać może będą to jedynie diesle 2.0d z odwróconym rozrządem to będzie to tym razem strzał w NOGĘ dla toyoty bo powątpiewam aby BMW sprzedało swoje najlepsze diesle 3-3,5- i najnowszy 5.0d tylko dla aut toyoty.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Ja specem nie jestem ale jeśli chodzi o diesela to lepszym nie jeździłem od Klekota BMW, zatem to tylko na plus dla Toyoty która nie potrafi ogarnąć dobrze auta na ON co widać po mega kiepskim 2.2 z Is'a.
2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
Last edited by Yarecki on 4 Nov 2012, o 22:25, edited 1 time in total.
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Odp: Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???

Post by legato97 »

Wrocmy do tematu moze;)
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

Yarecki wrote:2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
Zależy która wersja bo były starsze modele tego silnika od chyba 140KM po 240KM z odwróconym rozrządem. Wszystko z nimi ok jak są nowe i serwisowane. Ale akcje w stylu uszkodzone klapy wirowe układu dolotu wynikają z gigantycznych przebiegów gdzie lexus swoja benzyną 2,5 v6 z is bije taki silnik 2.0d na głowę bezawaryjnością przy tym samym kilometrażu. 3.0 R6 lexusa bez pierdnięcia robi 300.000 km.
Nie mówię ,że BMW do liche auta bo to nie prawda- sam miałem e39 i za nią tęsknie. W końcu w DE policja goni po banach BMW a w UK ISFami (podobno).
krzywydg
Lex Maniak
Model Lexusa: GS430 MK I

Post by krzywydg »

Panowie po co diesel do Lexusa?? W ogóle nie widze sensu konwersacji...
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Wielebny wrote:
Yarecki wrote:2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
lexus swoja benzyną 2,5 v6 z is bije taki silnik 2.0d na głowę bezawaryjnością przy tym samym kilometrażu. 3.0 R6 lexusa bez pierdnięcia robi 300.000 km.
Nie no, ale nie porównujmy gruszek do jabłek.
Porównaj tego diesela do diesela Toyoty, co do benzyniaków to takie 3.0 R6 z Bawarii robi co chce z takim is250 czy starym is300 i też potrafi kręcić przebiegi spore.
Zatem pod tym względem Lexus wcale dobrze nie wypada, ma inne zalety w stosunku do BMW ale nie są to na pewno silniki.
Wielebny
Lex user

Post by Wielebny »

Zaraz zaraz Yarecki chcesz mi powiedzieć ,że moje aktualne oszczędzanie na IS250 nie ma sensu? W przyszłości chce kupić Lexusa is250 bo mi sie podoba i dla tej LEGENDARNEJ NIEZAWODNOŚCI. Mam dość raz na 3-4 miesiące wydawania kasy na jakieś tam drobne naprawy czy też duże (nie mówimy to u eksploatacji). Zawsze myślałem ,że Is250 jest na tyle dopracowanym autem i silnikiem ,że wydawanie kasy ograniczy się do przeglądów okresowych/technicznych i naprawy zawieszenia a tu taka informacja. Tracę sens w motoryzację HiEnd :-(
Post Reply

Return to “Ogólne”