Dzisiaj w Automaniaku na TVN turbo powiedziano dość istotne zdanie.
"BMW zdaje sobie sprawę iż nie ma doświadczenia w budowaniu układów hybrydowych tak jak Toyota wiec w przyszłych modelach układy hybrydowe Lexusa będą montowane w BMW a siniki diesla w Toyotach." Dla mnie ta informacja to kluczowy krok w motoryzacji bo jeśli uda się do Lexusa GS wsadzić diesla 3l/3,5l diesel 6 cylindrów z BMW będzie to niemal idealne auto. Takiego diesla brakuje w lexusach - długa historia produkcji - dopracowana technologia i niska awaryjność. Zaś Mercedes i VAG dostaną ostro po d...ie wtedy na co czekam z utęsknieniem. Zastanawiające jest tylko czy nie będzie to strzał w stopę dla BMW bo częściej ludzie kupią Lexa w dieslu niż BMW w hybrydzie - patrz Infinity.
Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???
- Wielebny
- Lex user
- Model Lexusa: -
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???
Nie będe polemizował na temat diesli BMW bo nie wiem co i jak ale...od strony marketingowej już dotarł do mnie pierwszy komentarz "Ledziu szczycisz się żeWielebny wrote:Dzisiaj w Automaniaku na TVN turbo powiedziano dość istotne zdanie.
"BMW zdaje sobie sprawę iż nie ma doświadczenia w budowaniu układów hybrydowych tak jak Toyota wiec w przyszłych modelach układy hybrydowe Lexusa będą montowane w BMW a siniki diesla w Toyotach." Dla mnie ta informacja to kluczowy krok w motoryzacji bo jeśli uda się do Lexusa GS wsadzić diesla 3l/3,5l diesel 6 cylindrów z BMW będzie to niemal idealne auto. Takiego diesla brakuje w lexusach - długa historia produkcji - dopracowana technologia i niska awaryjność. Zaś Mercedes i VAG dostaną ostro po d...ie wtedy na co czekam z utęsknieniem. Zastanawiające jest tylko czy nie będzie to strzał w stopę dla BMW bo częściej ludzie kupią Lexa w dieslu niż BMW w hybrydzie - patrz Infinity.

W sumie to i tak lepiej niż połączenie Nissana z Renooooo

- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Diesle BMW będą siedziały tylko w Toyka, w Lexach ich nie zobaczymy bo L to za duża konkurencja dla BMW.
http://autokult.pl/2011/12/21/lexus-nie ... sli-od-bmw
http://autokult.pl/2011/12/21/lexus-nie ... sli-od-bmw
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- Wielebny
- Lex user
A jak się okazać może będą to jedynie diesle 2.0d z odwróconym rozrządem to będzie to tym razem strzał w NOGĘ dla toyoty bo powątpiewam aby BMW sprzedało swoje najlepsze diesle 3-3,5- i najnowszy 5.0d tylko dla aut toyoty.
-
- Lex Master
Ja specem nie jestem ale jeśli chodzi o diesela to lepszym nie jeździłem od Klekota BMW, zatem to tylko na plus dla Toyoty która nie potrafi ogarnąć dobrze auta na ON co widać po mega kiepskim 2.2 z Is'a.
2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
Last edited by Yarecki on 4 Nov 2012, o 22:25, edited 1 time in total.
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Odp: Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???
Wrocmy do tematu moze;)
- Wielebny
- Lex user
Zależy która wersja bo były starsze modele tego silnika od chyba 140KM po 240KM z odwróconym rozrządem. Wszystko z nimi ok jak są nowe i serwisowane. Ale akcje w stylu uszkodzone klapy wirowe układu dolotu wynikają z gigantycznych przebiegów gdzie lexus swoja benzyną 2,5 v6 z is bije taki silnik 2.0d na głowę bezawaryjnością przy tym samym kilometrażu. 3.0 R6 lexusa bez pierdnięcia robi 300.000 km.Yarecki wrote:2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
Nie mówię ,że BMW do liche auta bo to nie prawda- sam miałem e39 i za nią tęsknie. W końcu w DE policja goni po banach BMW a w UK ISFami (podobno).
- krzywydg
- Lex Maniak
- Model Lexusa: GS430 MK I
Panowie po co diesel do Lexusa?? W ogóle nie widze sensu konwersacji...
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430

Części Gs300/430

-
- Lex Master
Nie no, ale nie porównujmy gruszek do jabłek.Wielebny wrote:lexus swoja benzyną 2,5 v6 z is bije taki silnik 2.0d na głowę bezawaryjnością przy tym samym kilometrażu. 3.0 R6 lexusa bez pierdnięcia robi 300.000 km.Yarecki wrote:2.0D w BMW śmiem twierdzić, że to najlepszy diesel w swojej klasie.
Porównaj tego diesela do diesela Toyoty, co do benzyniaków to takie 3.0 R6 z Bawarii robi co chce z takim is250 czy starym is300 i też potrafi kręcić przebiegi spore.
Zatem pod tym względem Lexus wcale dobrze nie wypada, ma inne zalety w stosunku do BMW ale nie są to na pewno silniki.
- Wielebny
- Lex user
Zaraz zaraz Yarecki chcesz mi powiedzieć ,że moje aktualne oszczędzanie na IS250 nie ma sensu? W przyszłości chce kupić Lexusa is250 bo mi sie podoba i dla tej LEGENDARNEJ NIEZAWODNOŚCI. Mam dość raz na 3-4 miesiące wydawania kasy na jakieś tam drobne naprawy czy też duże (nie mówimy to u eksploatacji). Zawsze myślałem ,że Is250 jest na tyle dopracowanym autem i silnikiem ,że wydawanie kasy ograniczy się do przeglądów okresowych/technicznych i naprawy zawieszenia a tu taka informacja. Tracę sens w motoryzację HiEnd