[is200] kompresor by tomekb
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Re: [is200] kompresor by tomekb
moj projkekt stanol w kuchni hehe ale moze sie kiedys z remontu wykaraskam
czesci sa czasu nie ma

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
[quote="janasek"
Carinus, wziąłeś ten zestaw od tego Adiego z UK?[/quote]
Tak,byłem akurat w domu jak Adi zjechał do rodziny i udało się wszystko przetransportować w komplecie.Widziałem też jego Altezze z beams'em ale nie było czasu i warunków żeby zrobić jazdę próbną.Dostałem też większe kółko napędu kompresora.
Carinus, wziąłeś ten zestaw od tego Adiego z UK?[/quote]
Tak,byłem akurat w domu jak Adi zjechał do rodziny i udało się wszystko przetransportować w komplecie.Widziałem też jego Altezze z beams'em ale nie było czasu i warunków żeby zrobić jazdę próbną.Dostałem też większe kółko napędu kompresora.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 2nd gen
No i zasobow ludzkich oraz wolnej infrastruktury poki co brakuje...tomekb wrote:moj projkekt stanol w kuchni hehe ale moze sie kiedys z remontu wykaraskamczesci sa czasu nie ma

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
W takim razie bardzo się cieszę że udało się Wam dogadać.carinus wrote:Tak,byłem akurat w domu jak Adi zjechał do rodziny i udało się wszystko przetransportować w komplecie.Widziałem też jego Altezze z beams'em ale nie było czasu i warunków żeby zrobić jazdę próbną. Dostałem też większe kółko napędu kompresora.janasek wrote:
Carinus, wziąłeś ten zestaw od tego Adiego z UK?

Pozdrawiam i życzę postępu w pracach.

Luxusem jadę... 

-
- Lex Master
Dokladnie takmichal_5000 wrote:No i zasobow ludzkich oraz wolnej infrastruktury poki co brakuje...tomekb wrote:moj projkekt stanol w kuchni hehe ale moze sie kiedys z remontu wykaraskamczesci sa czasu nie ma

-
- Lex Master
No to się zrobi jak trzeba będzie , ale przeglądając dokumentacje i fora zagraniczne wersja z kompresorem 186KM nie miała żadnego komputera w zestawie ani świnki. Zestawy były w serwisie typu plug and playcarsik wrote:tomekb wrote:Dokładnie taki mamy plan z Szymonem ale moment u dołu urośnie najgorzej będzie z policzeniem kółka. Kompresor to eaton m45.carsik wrote:przy 0,3 bara na kompresorze możesz liczyć na plus 30KM (około)
Poza tym z takim małym ciśnieniem na 90% nie trzeba świnki wpinać
na 110% bez Świnki się nie obędzie
Myśle że zaśmiecamy teraz twój temat dyskusje można przenieść do działu technicznego ale dla potwierdzenia tezy mojej masz tu filmik poglądowy który pewnie już widziałeś żadnych kabelków nikt nie odłącza
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
widzisz, w corollach TS też jest kompresor robiony przez TTE i tam zastosowano inne ECU. O ile ECu z mapą do doładowania będzie hulać na wolnossaku o tyle w drugą stronę słabo widzę mapę paliwa i zapłonu. Ale oczywiście nie weryfikowałem tego dla IS-a. Stwierdziłem, że nie będę eksperymentował i pójdę znanymi i stosunkowo prostymi rozwiązaniami.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Lex Master
to sie dowiemy juz niedlugo najwyzje wysteruje go na gazie a pozniej kupie swinke
- NappyBoy
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Turbo
Witam .
Jesli chodzi o projekty to ruszam ze swoim od mam nadzieje marca. Pieniazki juz sa !! Probowalem juz sciagac kompressor przez brata ktory jest w Irl , od znajomych z forum Outlaw jap.cars ale niestety..
Tydzien temu przyszlo zawieszenie org od Altezzy( friko od brata - przod 4cm tyl 6cm w dol ) zmienil sobie na gwintowane HSD. Teraz czekam na nakladki na pedaly , owiewki, tylni spojler (org Altezzy ) ,side skity i grill na przod ( zostane przy znaczku L albo na Altezza przejde). Szybki leca do przyciemnienia - przod i tyl
no i najwazniejsze Turbo u pana Carsika , GT4 Perf.
dam znac na bierzaco jak prace przebiegaja i zycze wszystkim powodzenia z kompresorami i turbo. Mnie rajcuje te 210 koni i 300 Nm . Tak jak pisaliscie wczesniej , mozna wycisnac 400 ( 2jz + turbo) ale gdzie z takim spec. na polskie dziurawo-radarowe drogi . Sam bylem w Irl przez prawie 6 lat i tam to dopiero sie miodnie jezdzi .
Ps. jesli ktos w okolicach 3miasta ma Lexa i chcialby pogrzebac , zapraszam
Jesli chodzi o projekty to ruszam ze swoim od mam nadzieje marca. Pieniazki juz sa !! Probowalem juz sciagac kompressor przez brata ktory jest w Irl , od znajomych z forum Outlaw jap.cars ale niestety..
Tydzien temu przyszlo zawieszenie org od Altezzy( friko od brata - przod 4cm tyl 6cm w dol ) zmienil sobie na gwintowane HSD. Teraz czekam na nakladki na pedaly , owiewki, tylni spojler (org Altezzy ) ,side skity i grill na przod ( zostane przy znaczku L albo na Altezza przejde). Szybki leca do przyciemnienia - przod i tyl

Ps. jesli ktos w okolicach 3miasta ma Lexa i chcialby pogrzebac , zapraszam

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Z mapą paliwa jakoś damy radę,gorzej bedzie z zapłonem.Co prawda chciałem kupić wariator żeby przyspieszyć zapłon na gazie,teraz moze trzeba będzie to troche opóźniać przy doładowaniu.Carsik mnie troche wyhamował z montażem kompresora i zaczołem intensywniej pracowac nad wsadzeniem świnki,jednak za miesiąc może juz bedzie cieplej i zabiorę sie za wsadzanie gratów pod maske.W razie problemów doładowanie zostanie odłączone na czas wystrojenia elektroniki.Liczę na niewielką pomoc ze strony kolegi carsika bo temat turbo zaczyna być rozwojowy i kilka osób ostrzy sobie pazurki na montaż czegoś takiego.tomekb wrote:to sie dowiemy juz niedlugo najwyzje wysteruje go na gazie a pozniej kupie swinke