Dokładnie uwaga na opłaty - akcyza jest liczona od wartości z Eurotax lub innego podobnego serwisu - i walą 18.6% od takiej kwoty. Przykre dla kieszeni...michal_5000 wrote: "tanio i dobrze" - a potem jest wielkie zdziwienie, jak się dowiadują ile kosztuje sama podróż, tablice, ubezpieczenie, tłumacz przysięgły, przegląd zerowy, zwolnienie z VAT, akcyza, recycling itd... Nie mówiąc o tym, że samo auto też nie będzie tanie jeśli ma być ładne.
Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Od razu pisze że nie oglądałem tego auta ale troche info wiem o nim, sam się kiedys zastanawiałem czy nie grzać po niego do Niemiec
:
Auto sprowadzone dokładnie rok temu z Niemiec za 6,5k, brak książek, był wtedy jeden kluczyk, był uszkodzony lewym przodem dosyć lekko, ale obydwie poduszki wyjechały. Z tego co pamiętam auto paliło i nic nie ciekło. Auto kupił chłopak tylko dla felg i fele wylądowały u niego w mk1, postał troche i poszedł do kolejnego właściciela. Ten dopiero skitrał sobie kolejny komplet od T3 i zeszlifował rant przy polerowaniu. Jeszcze w Niemczech był malowany tylni zderzak.
Do wymiany kwalifkowały się:
-maska
-błotnik lewy przód
-obydwie poduszki (podobno decha byłq cała)
-reflektor lewy
-belka pod zderzak ze styropianem (podobno była zagięta dokłdnie 2 cm, ale miał ją chłopak wymienić)
-zderzka przód
-okular lampy
-halogen lewy przód
Auto w PL kupił jakiś mechanik lub doradca serwisowy z Mitsu czy coś podobnego, po Polsce dopiero z pół roku jeździ. Podobno wyrżnał pracownik komisu w Niemczech w znak drogowy podczas jazdy próbnej autem. Podobno zostal zrobiony tak jak należy, na pewno jest to egzemplarz zadbany, stan auta z niemiec był już niezły i właściciel też wie co to jest T3 więc na serwis też nie oszczędza.
Znalazłem dwie foty:

Uploaded with ImageShack.us

Moim zdaniem obejrzeć go warto a o cenie zawsze można pogadać.
Pozdro

Auto sprowadzone dokładnie rok temu z Niemiec za 6,5k, brak książek, był wtedy jeden kluczyk, był uszkodzony lewym przodem dosyć lekko, ale obydwie poduszki wyjechały. Z tego co pamiętam auto paliło i nic nie ciekło. Auto kupił chłopak tylko dla felg i fele wylądowały u niego w mk1, postał troche i poszedł do kolejnego właściciela. Ten dopiero skitrał sobie kolejny komplet od T3 i zeszlifował rant przy polerowaniu. Jeszcze w Niemczech był malowany tylni zderzak.
Do wymiany kwalifkowały się:
-maska
-błotnik lewy przód
-obydwie poduszki (podobno decha byłq cała)
-reflektor lewy
-belka pod zderzak ze styropianem (podobno była zagięta dokłdnie 2 cm, ale miał ją chłopak wymienić)
-zderzka przód
-okular lampy
-halogen lewy przód
Auto w PL kupił jakiś mechanik lub doradca serwisowy z Mitsu czy coś podobnego, po Polsce dopiero z pół roku jeździ. Podobno wyrżnał pracownik komisu w Niemczech w znak drogowy podczas jazdy próbnej autem. Podobno zostal zrobiony tak jak należy, na pewno jest to egzemplarz zadbany, stan auta z niemiec był już niezły i właściciel też wie co to jest T3 więc na serwis też nie oszczędza.
Znalazłem dwie foty:

Moim zdaniem obejrzeć go warto a o cenie zawsze można pogadać.

Pozdro
Luxusem jadę... 

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
rsz1981 wrote:Z VINu wyszlo mi ze kolor powinien miec szafirowy....podpytam wlasciciela i zobaczymy co sie uda dowiedziec.
Dzieki Kuba za info i fotki![]()
Nie ma za co.

Kolor szafirowy to właśnie taki ciemno niebieski więc by grało. Rob, szukasz auta dla znajomka, chyba nie dla siebie?
Pozdro
Luxusem jadę... 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
Witam!!
Panowie- tak jak w pierwszym poście pisałem nie znam się na razie dobrze na lexusach (mam nadzieję to zmienić) więc bardzo bym prosił o ocenę tych dwóch aut:
http://moto.allegro.pl/lexus-gs-300-sal ... 34425.html
http://moto.allegro.pl/lexus-gs-300-pol ... 11162.html
Przebieg, stan cena adekwatna do siebie?
Wszystko oryginał? W tym srebrnym zastanawia mnie zaślepka od haka holowniczego w przednim zderzaku.
Realnie warto się nimi interesować?
Bardzo będę wdzięczny za wszelkie opinie
Panowie- tak jak w pierwszym poście pisałem nie znam się na razie dobrze na lexusach (mam nadzieję to zmienić) więc bardzo bym prosił o ocenę tych dwóch aut:
http://moto.allegro.pl/lexus-gs-300-sal ... 34425.html
http://moto.allegro.pl/lexus-gs-300-pol ... 11162.html
Przebieg, stan cena adekwatna do siebie?
Wszystko oryginał? W tym srebrnym zastanawia mnie zaślepka od haka holowniczego w przednim zderzaku.
Realnie warto się nimi interesować?
Bardzo będę wdzięczny za wszelkie opinie

- Wielebny
- Lex user
- Model Lexusa: -
proszę o opinie tego auta http://otomoto.pl/lexus-gs300-xsenon-sk ... 95005.html Jest dość blisko mnie i ma wszystko co bym chciał (nawet gaz :] ).Po waszych wstępnych opiniach pojadę go zobaczyć.
-
- Lex user
dobra cena jak za auto z instalka. Podpytaj co tam za bebechy lpg i o nr VIN. Auto jest ze stanow to moze uda sie zerknac historie auta.
Noclegi nad morzem!!! CLIFF HOUSE Międzyzdroje-pok.1,2,3 i 4-osobowe, apartament 5-osobowy
Więcej informacji PW lub 535-550-888
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Ja mam następujący sposób na sprawdzenie auta:
1. czy nie było bite tak, że jest krzywe (podłużnice, rama pod silnikiem) - ma jechać równo po puszczeniu kierownicy (nie przy 200kmph
)
2. czy nie jest wykończony zawias - wystarczy jedna przejażdżka
3. stan wnętrza
4. sprawność elektrki w tym wszystkich gadżetów
5. w przypadku LPG - wjazd na diagnostykę (urzędowa cena za stację kontroli pojazdów 14zł) - sprawdzenie katalizatorów i sond lambda.
Jeśli auto było gdzieś pomalowane - bez znaczenia - w końcu jest stare, przebieg przy 'naszych' silnikach - bez znaczenia pod warunkiem, że punkt 2 jest OK.
Jeśli miało wymienioną szybę przednią lub tylną - dokładnie sprawdzić podłużnice (pkt 1).
Ten konkretny egzemplarz pewnie będzie wymagał zmiany radia na europejskie (właściciele GS300 niech potwierdzą).
1. czy nie było bite tak, że jest krzywe (podłużnice, rama pod silnikiem) - ma jechać równo po puszczeniu kierownicy (nie przy 200kmph

2. czy nie jest wykończony zawias - wystarczy jedna przejażdżka
3. stan wnętrza
4. sprawność elektrki w tym wszystkich gadżetów
5. w przypadku LPG - wjazd na diagnostykę (urzędowa cena za stację kontroli pojazdów 14zł) - sprawdzenie katalizatorów i sond lambda.
Jeśli auto było gdzieś pomalowane - bez znaczenia - w końcu jest stare, przebieg przy 'naszych' silnikach - bez znaczenia pod warunkiem, że punkt 2 jest OK.
Jeśli miało wymienioną szybę przednią lub tylną - dokładnie sprawdzić podłużnice (pkt 1).
Ten konkretny egzemplarz pewnie będzie wymagał zmiany radia na europejskie (właściciele GS300 niech potwierdzą).
Mariusz M.
- Wielebny
- Lex user
Byłem go zobaczyć z zewnątrz tylko dzisiaj bo już komis był zamknięty ale można było go oglądnąć. Zderzak jest US (ma 2 odblaski pomarańcze obrysowe) ale światła są EU + xenony + prawy obrys potłuczony. I tu się rodzi pytanie. Czy w US xenon powinien mieć spryski z tamtych lat bo ten nie ma. Wlot powietrza w zderzaku na dole był malowany bo są resztki farby na kloszu halogenu. Nie mogłem się dostać do wnętrza z przodu wiec nie wiem czy ma pokrętełko ode regulacji poziomu świecenia. Za jakiś czas sprawdze auto testertem elektronicznym do lakieru wiec będę wiedział coś więcej. Nie widzę nie spasowanych czy luźnych paneli blachy. Co śmieszne - auto było zamknięte (teoretycznie)ale drzwi tylne prawe sie otworzyły
Możliwe ,że mrozik trzasnął w zamek i źle się zatrzasnęły wcześniej jak ktoś oglądał. Nie wchodziłem do auta co by nie było ,że kradnę czy kombinuje ale tylne kanapy były ok.
Czy w tych sinikach powinno być LPG z lubryfikatorem gniazd zaworowych?
Czy ta cena nie jest za niska?
Mam plan jeszcze zabrać auto na przejazd + zrobić pełen przegląd na okręgowej stacji diagnostycznej nie podstawowej (160 zł) wiec wyjdzie problem z zawiasem jeśli jest i zobaczą czy nie był bity od spodu. Ale czy po analizie spalin można wywnioskować stan silnika i instalacji LPG ?

Czy w tych sinikach powinno być LPG z lubryfikatorem gniazd zaworowych?
Czy ta cena nie jest za niska?
Mam plan jeszcze zabrać auto na przejazd + zrobić pełen przegląd na okręgowej stacji diagnostycznej nie podstawowej (160 zł) wiec wyjdzie problem z zawiasem jeśli jest i zobaczą czy nie był bity od spodu. Ale czy po analizie spalin można wywnioskować stan silnika i instalacji LPG ?
-
- Lex user
Sprawdz go dokladnie bo lampy mowisz europejskie a cala reszta US - licznik w milach, paskudny spojler na bagazniku, obrysówki w przednim zderzaku i GSy zza oceanu nie maja sprysków.
Moze sprowadzajac do kraju wlasciciel od razu wymienil lampy by nie swiecily ludziom po oczach.
Moze sprowadzajac do kraju wlasciciel od razu wymienil lampy by nie swiecily ludziom po oczach.
Noclegi nad morzem!!! CLIFF HOUSE Międzyzdroje-pok.1,2,3 i 4-osobowe, apartament 5-osobowy
- Wielebny
- Lex user
Jak US Xenony nie miały sprysków to oznacza ze zderzak jest oryginał ale może na coś najechał. Wolę już taką opcje niż miało by być coś w nim grzebane i sklejany miał by być z 2.