Słaba stal - to jest zelazo z dodatkiem węglą i siarki. Bardzo wytrzymała stał: zelazo z dodatkiem chromu. Duraluminium (odpowiedni stop wielu różnych metali) jest dużo bardziej wytrzymały niż twarda stal (to jest aluminium knstrukcyjne używane np w lotnictwie). Rozpórka zrobiona z tego materiału ze spokojem da radę ale koszty jej wykonania będą bardzo wysokie w porównaniu do wykonanej ze stali. Z punktu ekonomicznego lepszym rozwiązaniem faktycznie jest stal (tyle że mocno koroduje, alu koroduje mniej i inaczej, utlenia się wierzchnia warstwa pozostawiając cienką warstewke utlenionego alu). Nie za bardzo wiem co się z czym je ale wykonanie takiej rozpórki do IS - byłaby klasa. Dużo roboty by z tym było?
Tu jest cos ciekawego i dosyć tanie ale chyba totalnie no name:
Ale niecałe 4 stówki to nie jest dużo.
Tu kolejna:
105 funa.
Pozdro.
Last edited by janasek on 10 Jan 2012, o 21:56, edited 3 times in total.
Dużo to może nie ale pytanie czy warto ryzykować robienie tego na "lewo" skoro są w takich cenach jak pokazujesz i pewnie tez wytrzymują z palcem w dup... A u mnie nie ma "miękkich materiałów", duraluminium nie stosujemy ale Tytan, Stopy berylu,Magnezu,Ołowiu więc taki kawałek materiału kosztował by duuuzo więcej. Tak z ciekawości dostałem kiedyś pręcik ze stopu Rutenu z Platyną kształtem podobny był do długiego ołówka jak nie cieńszy i zaoferowano mi 500zł za wygięcie tego pręcika niestety za cholerę nie dało rady. Z lexem mamy zrobione nakrętki zabezpieczające z jakiejś odmiany stopu z dodatkiem irydu i dwa takie same klucze jak je zgubimy razem to będziemy w czarnej Dupie
znalazłem gumowe dywaniki do gs300 i pewnie do gs430
pytanie czy to nie oszpeci auta ... ma ktoś podobne w swoim aucie?
przeżyłem 2 zimy z autem i nie było wielkie problemu z wodą czy parą w aucie, ale jednak woda się jakaś zawsze dostaje