[is200] - zmienne fazy - hałas

allenddz
Lex user
Model Lexusa: is 200

Re: [is200] - zmienne fazy - hałas

Post by allenddz »

ja tam będę jeździł dopóki coś się rozleci o ile to nastąpi w ogóle :) może on tak ma po prostu. przyzwyczaisz się :)
Image
janasek
Lex Master
Model Lexusa: SC 400

Post by janasek »

Tak jaki piszesz ccamilo, podjedz do jakiegoś lepszego mechanika na stetoskop i będziesz wiedział czy motor jest zdrowy. Mogą zawory dzwonić ale jeszcze nie słyszałem aby taki problem seryjnie występował w IS200.
allenddz wrote:mam tak od dłuższego czasu i się jakoś zbytnio tym nie przejmuję. a jak wciśniesz sprzęgło to zanika troche ten szum? bo ja tak mam :)
allenddz, u Ciebie raczej hałasuje łożysko oporowe, wiec o ile Ci się nie ślizga raeczka sprzęgła to jeszcze troche pojeździsz ale będziesz miał niedługo komplet do wymiany. I na zimnym i na ciepłym szumi, chociaż przy zimnym może bardziej.

Pozdro
Luxusem jadę... :)
allenddz
Lex user

Post by allenddz »

allenddz, u Ciebie raczej hałasuje łożysko oporowe, wiec o ile Ci się nie ślizga raeczka sprzęgła to jeszcze troche pojeździsz ale będziesz miał niedługo komplet do wymiany.

Pozdro[/quote]

masz na myśli całe sprzęgło do wymiany? czy coś jeszcze?
2 lata już tak mam :) i jest ok
Image
janasek
Lex Master
Model Lexusa: SC 400

Post by janasek »

allenddz wrote:allenddz, u Ciebie raczej hałasuje łożysko oporowe, wiec o ile Ci się nie ślizga raeczka sprzęgła to jeszcze troche pojeździsz ale będziesz miał niedługo komplet do wymiany.

Pozdro
Całe sprzęgło. Wiesz może i jeszcze dwa polatasz tego nie wiem. Zależy jak i ile jeździsz.
Luxusem jadę... :)
allenddz
Lex user

Post by allenddz »

janasek wrote:
allenddz wrote:allenddz, u Ciebie raczej hałasuje łożysko oporowe, wiec o ile Ci się nie ślizga raeczka sprzęgła to jeszcze troche pojeździsz ale będziesz miał niedługo komplet do wymiany.

Pozdro
Całe sprzęgło. Wiesz może i jeszcze dwa polatasz tego nie wiem. Zależy jak i ile jeździsz.[/quote]

robię ponad 20tyś rocznie...
kapcia nie pale więc może jeszcze pośmiga troche :)
jak się posypie to będzie trzeba zrobić ale narazie nie ruszam tego bo nie widzę takiej potrzeby :)
Image
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”