Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
Chcelexusa
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Pojawil sie nowym film z NXem na kanale stacja konserwacja. https://www.youtube.com/watch?v=9-jLBB7tHxE Co o tym sadzicie?
-
Papylon
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h OMO
Tylko auto na kolkach nie rdzewieje. Osobiście to dziwie sie ze….. ktos się dziwi. Samochód jezdzi tam gdzie sie sypie sol na drogę czyli Europa Centralna i Skandynawia. Byloby to auto z Kaliforni to nie było by nalotow.
Jak ktos nie chce miec nalotow rdzy to ma kilka opcji: zrobic konserwacje za iles tam tys.PLN i spac blogim snem, postawić auto na kolki w zimie, kupic szrota i wtedy ma na wszystko ”lotto”.
Woda+sol=rdza. Auta nie sa robione z plastiku.
Jak ktos nie chce miec nalotow rdzy to ma kilka opcji: zrobic konserwacje za iles tam tys.PLN i spac blogim snem, postawić auto na kolki w zimie, kupic szrota i wtedy ma na wszystko ”lotto”.
Woda+sol=rdza. Auta nie sa robione z plastiku.
-
odoja
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Tylko szkoda, że nie są lepiej robione, mój tata miał peugeota 406,rocznik 1996, mieszkamy w górach, przejechał 600 tysięcy km, zero rdzy. Da się? Da się
. Teraz po prostu robią coraz większy badziew za coraz większą kasę. Klient traci najwięcej. Sam też robiłem konserwację, jak nie dla mnie to dla przyszłego właściciela.
-
Papylon
- Lex user
Teraz to ksiegowi projektuja budowe samochodow. Nawet pol litra dodatkowej farby zaoszczedzone w procesie produkcji razy powiedzmy 300tys. samochodow daje korzysci dla firmy a strate dla klienta.odoja wrote: ↑9 Mar 2026, o 12:17 Tylko szkoda, że nie są lepiej robione, mój tata miał peugeota 406,rocznik 1996, mieszkamy w górach, przejechał 600 tysięcy km, zero rdzy. Da się? Da się. Teraz po prostu robią coraz większy badziew za coraz większą kasę. Klient traci najwięcej. Sam też robiłem konserwację, jak nie dla mnie to dla przyszłego właściciela.
Teraz nie ma dobrych samochodow. Sa albo ciut lepiej lub oszczedniej zrobione.
Mialem Volvo XC70, 20 letni samochod od spodu nie mial sladu korozji. Oczywiscie wachacze i zawieszenie cos tam mialo ale podloga progi, elementy nosne tylko zabrudzone ale swierze jakby wyjechaly z fabryki. Teraz tego nie ma w zadnym samochodzie. Dlatego uwazam, ze pokazywanie akurat Lexusa na YT jak to rdzewieje mija sie troche z rzeczywistoscia. Musialby byc dwa samochody jezdzace te same odcinki drogi w tych samych warunkach etc. Wtedy mozna cos powiedziec ze jeden jest lepszy lub gorszy. Kazda inna "ocena" jest poprostu nie trafiona.
To sa moje przemyslenia, kazdy ma prawo do wlasnych.
Nie chcesz rdzy w swoim samochodzie? Nie kupuj go!
To jest moja porada dla wszystkich malkontentow.
-
odoja
- Lex user
I to boli. Dlatego to jest mój przedostatni lexus , za 3 lata chce kupić RX po ostatnim FL na ostatecznej przecenie
. I jeździć nim dopóki się da. A jak się popsuje, to nigdy nie wchodzę już w premium, szkoda kasy, a szczerze, różnic dużych w jeździe nie widzę pomiędzy klasą średnią, to się już zatarło. W większości przypadków to jest głównie marketing.
-
Papylon
- Lex user
Skoro ma byc wozidelko do A do B to nie ma sensu kupowac premium.odoja wrote: ↑10 Mar 2026, o 13:37 I to boli. Dlatego to jest mój przedostatni lexus , za 3 lata chce kupić RX po ostatnim FL na ostatecznej przecenie. I jeździć nim dopóki się da. A jak się popsuje, to nigdy nie wchodzę już w premium, szkoda kasy, a szczerze, różnic dużych w jeździe nie widzę pomiędzy klasą średnią, to się już zatarło. W większości przypadków to jest głównie marketing.
-
odoja
- Lex user
Nie, bo to wozidełko premium przestało być premium, poprzednim moim autem była Insignia, jeździło się gorzej niż NX, owszem,ale to nie była aż taka różnica. Mam również dostęp do nowej E klasy, to samo, jest różnica, ale nie taka jak kiedyś, kiedyś było czuć znacznie większą różnicę pomiędzy klasami. Bo wyposażenie już każde auto ma w zasadzie takie samo, a za jakies matryce z gazylionem diod nie warto dopłacać, bo to jest zwykła ciekawostka, nic więcej. Jedynie najwyższa klasa, jak LS, bmw 7, S klasa itp, to jest premium, poniżej ,wyroby ala-premium.
To jest moja opinia, jak ktoś ma tone kasy do wydania to nie ma znaczenia co kupi, ale ja nie posiadam tej tony kasy, i potrafię jeszcze trzeźwo spojrzeć na współczesną motoryzację jak została owinięta wokół księgowych i speców od marketingu.
To jest moja opinia, jak ktoś ma tone kasy do wydania to nie ma znaczenia co kupi, ale ja nie posiadam tej tony kasy, i potrafię jeszcze trzeźwo spojrzeć na współczesną motoryzację jak została owinięta wokół księgowych i speców od marketingu.
-
Papylon
- Lex user
Pelna zgoda! Nie potrafilbym tego lepiej ujac.odoja wrote: ↑10 Mar 2026, o 14:19 Nie, bo to wozidełko premium przestało być premium, poprzednim moim autem była Insignia, jeździło się gorzej niż NX, owszem,ale to nie była aż taka różnica. Mam również dostęp do nowej E klasy, to samo, jest różnica, ale nie taka jak kiedyś, kiedyś było czuć znacznie większą różnicę pomiędzy klasami. Bo wyposażenie już każde auto ma w zasadzie takie samo, a za jakies matryce z gazylionem diod nie warto dopłacać, bo to jest zwykła ciekawostka, nic więcej. Jedynie najwyższa klasa, jak LS, bmw 7, S klasa itp, to jest premium, poniżej ,wyroby ala-premium.
-
danshaw69
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Dan Shaw
Mam NX 350h od pół roku i jeżdżę głównie w trasie. Średnie spalanie wyszło około 6,2 l/100 km, więc jestem zadowolony. Cicha i bardzo komfortowa, ale przy przyspieszaniu czasami brakuje momentu obrotowego. Co do alarmu – sprawdzałem, karta działa bez abonamentu, ale blokada silnika już nie zadziała. Warto to wiedzieć, bo niektórzy myślą, że wszystko działa na kartę bez opłat.